Αυτοκίνηση 2019: Τα σημαντικότερα μοντέλα της έκθεσης

Αυτοκίνηση 2019: Τα σημαντικότερα μοντέλα της έκθεσης

Δείτε τις πρεμιέρες που ξεχωρίσαμε από τη φετινή έκθεση στο Ελληνικό.

Το DRIVE συμμετέχει στην «Αυτοκίνηση Anytime 2019» που ανοίγει τις πύλες της αύριο, 9 Νοεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) και σας μεταφέρει τα μοντέλα που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 32 πανελλαδικές πρεμιέρες της φετινής έκθεσης.

Φέτος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 150 μοντέλα από τις: Alfa Romeo, BMW, Dacia, DS Automobiles, FIAT, Ford, Hyundai, Jeep, KIA, Mazda, Mercedes, Mini, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Volkswagen και Volvo. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν test drive στους χώρους του αεροδρομίου. Όσο βρεθείτε στην έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο του DRIVE και να μιλήσετε με κάποιον εκπρόσωπο της συντακτικής ομάδας που θα βρίσκεται εκεί.

Drive @ Autokinisi 2019

H «Αυτοκίνηση Anytime 2019» θα παραμείνει ανοιχτή μεταξύ 9-17 Νοεμβρίου 2019. Οι ώρες λειτουργίας είναι 15.00-21.00 τις καθημερινές και 10.00-21.00 τα σαββατοκύριακα. Η γενική είσοδος είναι 8 €, με μειωμένο εισιτήριο 5 € (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι, φοιτητές, παιδιά 12-18 ετών, και δωρεάν είσοδο για παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Ας δούμε τις σημαντικότερες παρουσίες στη φετινή έκθεση:


BMW Σειρά 1

BMW 1 Series

Στο περίπτερο της BMW πρωταγωνιστεί η νέα BMW Σειρά 1. Η τρίτη γενιά του premium μικρομεσαίου της βαυαρικής εταιρείας βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια προσθιοκίνητη πλατφόρμα με μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους και πλούσια γκάμα από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους TwinPower Turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με απόδοση από 116 PS μέχρι 306 PS. 

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα BMW Σειρά 1

Δίπλα της θα δείτε επίσης την πρόσφατα ανανεωμένη BMW X1 και τη νέα επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση BMW X5 xDrive45e.


DS 3 Crossback E-Tense

DS 3 Crossback e-tense

Η DS Automobiles έρχεται με δύο πρεμιέρες. Το αμιγώς ηλεκτρικό στυλάτο crossover DS 3 Crossback E-Tense φορά ηλεκτροκινητήρα 136 PS και εξοπλίζεται με μπαταρία 50 kW για αυτονομία έως 320 km. Επίσης, παρόν δηλώνει και η κορυφαία υβριδική έκδοση της ναυαρχίδας της, DS 7 Crossback Hybrid 4X4 με τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ 300 PS.


 FIAT 500X Sport

FIAT 500X Sport

Στο περίπτερο της FIAT, η νέα έκδοση 500X Sport ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του SUV χάρη στην σπορ χαμηλωμένη ανάρτηση, τις προεκτάσεις σε προφυλακτήρες, μαρσπιέ και φτερά, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τις εντυπωσιακές ζάντες 18".

Διαβάστε περισσότερα για το FIAT 500X Sport


Hyundai i10

Hyundai i10

Το ολοκαίνουριο Hyundai i10 είναι αναμφίβολα ένας από τους σταρ της έκθεσης. Το A-Segment μοντέλο απέκτησε πιο δυναμική εμφάνιση, αναβαθμισμένη καμπίνα, περισσότερη τεχνολογία και οικονομικούς κινητήρες μικρού κυβισμού.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Hyundai i10

Στο περίπτερο της Hyundai κάνει πρεμιέρα και το Kona Hybrid με υβριδικό σύστημα κίνησης 141 PS.


Kia XCeed

Kia XCeed

Το νέο Kia XCeed θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες της έκθεσης με τη δυναμική του εμφάνισή που ξεφεύγει από τα αυστηρά πρότυπα των SUV. H πρότασή της Kia στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των CUV συνδυάζει οδική συμπεριφορά μικρομεσαίου χάτσμπακ και χώρους αντίστοιχους των μεγαλύτερων SUV. Το μικρομεσαίο crossover θα διατεθεί αρχικά με τους βενζινοκινητήρες 1.0 T-GDi (120 PS) και 1.4 T-GDi (140 PS). 

Διαβάστε περισσότερα για το Kia XCeed

Στο περίπτερο της Kia βλέπουμε επίσης τα ηλεκτρικά e-Soul και e-Niro που κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δείχνουν την τάση της εταιρείας για εξηλεκτρισμό της γκάμας της.


Mazda CX-30

Mazda CX-30

Η Mazda φέρνει ολόκληρη τη γκάμα της στην Αυτοκίνηση 2019 μαζί με την τελευταία προσθήκη - το CX-30. To ιαπωνικό C-SUV που μοιράζεται την πλατφόρμα Skyactiv-Vehicle Architecture με το νέο Mazda3, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα CX-3 και CX-5. Από πλευράς κινητήρων, το CX-30 διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.8 Skyactive-D (116 PS), τον βενζινοκινητήρα 2.0 Skyactive-G (122 PS) και τον κορυφαίο από πλευράς ισχύος και τεχνολογίας 2.0 Skyactiv-X (180 PS) με μικροϋβριδικό σύστημα M Hybrid.

Διαβάστε περισσότερα για το Mazda CX-30


Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB

Στο περίπτερο της Mercedes-Benz κάνει πρεμιέρα η Mercedes-Benz GLB, ένα (προαιρετικά) επταθέσιο μοντέλο που διευρύνει τη γκάμα SUV της γερμανικής εταιρείας. Στη χώρα μας, η GLB διατίθεται αρχικά σε δύο εκδόσεις κινητήρα βενζίνης και τρεις πετρελαίου, με την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Διαβάστε περισσότερα για την Mercedes-Benz GLB

Εντυπωσιακή και η παρουσία της ηλεκτρικής Mercedes-Benz EQC, το νέο μοντέλο μηδενικών ρύπων που ενσωματώνει τη φιλοσοφία "Progressive Luxury" της εταιρείας. Το τετρακίνητο μοντέλο έχει συνδυαστική απόδοση 408 PS, ενώ χάρη στην μπαταρία 80 kWh η αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 445 - 471 km (NEDC).

Διαβάστε περισσότερα για την Mercedes-Benz EQC.


MINI Cooper SE

MINI Cooper SE

Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper SE βρίσκεται στο περίπτερο της βρετανικής φίρμας, ως μια εναλλακτική στο βενζινοκίνητο Cooper S και το πετρελαιοκίνητο Cooper SD. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας 184 PS, ο οποίος χαρίζει επιτάχυνση 0-100km/h σε 7,3", ενώ η μπαταρία 32,6 kWh προσφέρει αυτονομία 235-270 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Εξωτερικά, η ηλεκτρική έκδοση ξεχωρίζει από τη διαφορετική γρίλια, τις νέες ζάντες, τις λεπτομέρειες σε κίτρινο χρώμα και φυσικά από την απουσία της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Μαζί με το Cooper SE, εκτίθεται και η επετειακή έκδοση MINI 60 Years Edition.

Διαβάστε περισσότερα για το MINI Cooper SE


Opel Corsa

Opel Corsa

Μια ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στην έκθεση είναι η πρεμιέρα του νέου Opel Corsa το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA με εντελώς νέα σχεδίαση, αναβαθμισμένο εσωτερικό και νέα γκάμα κινητήρων. Τα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα του ομίλου PSA έχουν απόδοση από 75 PS μέχρι 130 PS, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με ηλεκτροκινητήρα 136 PS, μπαταρία 50 kWh και αυτονομία 340 km (στην έκθεση βρίσκεται η αγωνιστική έκδοση Corsa-e Rally σε μορφή πρωτοτύπου).

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Opel Corsa F

Πρεμιέρα στην Ελλάδα και για το ανανεωμένο Opel Astra που αποκτά νέα γκάμα κινητήρων του ομίλου PSA, βελτιωμένη αεροδυναμική και αναβαθμισμένο εξοπλισμό άνεσης και τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα για το ανανεωμένο Opel Astra 


Peugeot 208

Peugeot 208

Το νέο Peugeot 208 κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση στο πλατό της φετινής έκθεση χάρη στην επιθετική του σχεδίαση και τον premium χαρακτήρα. Στη νέα γενιά του που βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα CMP, το γαλλικό σουπερμίνι είναι καλύτερο από ποτέ, με πλούσιο εξοπλισμό, σύγχρονα μοτέρ βενζίνης (PureTech) και πετρελαίου (BlueHDi), αλλά και τη νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το e-208 που βρίσκεται επίσης στην έκθεση, φορά ηλεκτροκινητήρα 136 PS που του χαρίζει ανταγωνιστικές επιδόσεις, ενώ η μπαταρία 50 kWh προσφέρει αυτονομία 340 km.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Peugeot 208

Εντυπωσιακή είναι και η πρεμιέρα του επαναφορτιζόμενου υβριδικού Peugeot 3008 GT Hybrid-4 με τετρακίνηση και συνδυαστική απόδοση 300 PS, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του γαλλικού C-SUV από πλευράς εξοπλισμού και επιδόσεων.

Διαβάστε περισσότερα για το Peugeot 3008 GT Hybrid-4 


Renault Clio

Renault Clio

Η πέμπτη γενιά του Renault Clio "πάτησε" Ελλάδα και θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των σουπερμίνι. Το γαλλικό μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B, είναι διαθέσιμο στη χώρα μας σε 5 εκδόσεις κινητήρα (3 βενζίνης TCe και 2 πετρελαίου Blue dCi) και σε 5 επίπεδα εξοπλισμού. Εκτός από το εντελώς νέο και πιο αεροδυναμικό αμάξωμα, το Clio διαθέτει και σημαντικά αναβαθμισμένη καμπίνα, ενώ ο χώρος αποσκευών των 391 λίτρων που ανακοινώνει η εταιρεία είναι κορυφαίος για την κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Renault Clio


Škoda Kamiq

Skoda Kamiq

Το ολοκαίνουριο Škoda Kamiq κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας, συμπληρώνοντας τη γκάμα SUV της Škoda κάτω από τα μεγαλύτερα Karoq και Kodiaq. Το Kamiq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group και είναι αδελφό μοντέλο με το μικρομεσαίο Scala, με το οποίο μοιράζεται τη γκάμα κινητήρων TSI και TDI. Οι διαστάσεις του το τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας B-SUV με θετικό αντίκτυπο και στους χώρους.

Διαβάστε περισσότερα για το Škoda Kamiq


Subaru Forester e-Boxer

Subaru

Στο περίπτερο της Subaru κάνουν πρεμιέρα τα εξηλεκτρισμένα XV και Forester με σύστημα κίνησης e-Βoxer. Οι νέες εκδόσεις των τετρακίνητων μοντέλων συνδυάζουν δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα μπόξερ 150 PS με ένα μικρό ηλεκτρομοτέρ 16 PS ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο CVT.


Volkswagen Golf

Volkswagen Golf VIII

Η πολυαναμενόμενη όγδοη γενιά του Volkswagen Golf κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και ίσως είναι το μοντέλο που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού στη φετινή έκθεση. Το γερμανικό μικρομεσαίο που διαχρονικά αποτελεί έναν από του σημαντικότερους παίκτες στην αγορά, επιστρέφει με νέα σχεδίαση και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (Innovision Cockpit, σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Travel Assist κ.α.).

Η υπερ-πλούσια γκάμα των κινητήρων του νέου Golf περιλαμβάνει βελτιωμένα σύνολα βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου (TGI), ήπια υβριδικά (eTSI) και επαναφορτιζόμενα υβριδικά (eHybrid) - με τις υβριδικές εκδόσεις να φτάνουν σε αριθμό τις πέντε!

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Volkswagen Golf VIII

Το περίπτερο της Volkswagen φιλοξενεί επίσης την πρεμιέρα του εκρηκτικού T-Roc R με τετρακίνηση και δίλιτρο μοτέρ απόδοσης 300 PS αλλά και του αντισυμβατικού T-Roc Cabriolet που βρίσκεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα για το Volkswagen T-Roc R


autokinisi 2019

Εκτός από τα μοντέλα που αναφέραμε, αρκετό ενδιαφέρον έχουν και άλλες παρουσίες στη φετινή έκθεση. Η Alfa Romeo έχει παρατάξει τις Giulia Veloce και Stelvio. Η Dacia έχει φέρει το δημοφιλές Duster με τα νέα μοτέρ 1.3 λίτρων. Στο περίπτερο της Ford θα δείτε το σκληροτράχηλο Ford Ranger Raptor. Η Jeep εκθέτει την έκδοση Trailhawk του Compass μαζί με την ανανεωμένη γκάμα του Renegade. Η SEAT παρουσιάζει την πλήρη γκάμα εκδόσεων φυσικού αερίου TGI των Ibiza, Arona και Leon. Τέλος, η Volvo έφερε μια νέα έκδοση του XC40 T3 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube