node/35600

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLB [video]

H νέα 7θέσια GLB ήταν ο κρίκος που έλειπε από την οικογένεια των κόμπακτ SUV της Mercedes-Benz. Όλες οι επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες.

Η οικογένεια των κόμπακτ Mercedes-Benz χαιρετίζει ένα δεύτερο SUV, την GLB. Διαφορές από την GLA; Μια πιο τετραγωνισμένη εμφάνιση και, κυρίως, μια πολύ πιο οικογενειακή τοποθέτηση με την ικανότητα να φιλοξενεί στην καμπίνα της επτά άτομα.

Η μόδα είναι τα SUV, οπότε όλο και περισσότερες φίρμες εγκαταλείπουν την αγορά των MPV. Η Mercedes-Benz φαίνεται να μην ακολουθεί αυτή την τάση της αγοράς, καθώς λανσάρισε μια τρίτη γενιά Β-Class! Ωστόσο, ενώ η BMW προσφέρει τις 2 Series Active Tourer και Gran Tourer, η B-Class παραλείπει την μακριά έκδοση. Αντ’ αυτής, η Στουτγάρδη προτίμησε να την υποκαταστήσει εξελίσσοντας ένα… SUV!

Κάπως έτσι λοιπόν, μας προέκυψε η GLB, το έβδομο κόμπακτ μοντέλο της Mercedes-Benz, ύστερα από την 5θυρη Α-Class, την εκδοχή της ίδιας σε μπερλίνα, την CLA, τη CLA Shooting Brake, την B-Class και την GLA. Η τελευταία θα ανανεωθεί σε λίγους μήνες και θα διατηρήσει την εμφάνιση «μποντιμπίλντερ» της Α-Class, ως εκ τούτου με αρκετά περιορισμένο εσωτερικό χώρο. Έτσι, η GLB έρχεται να καλύψει τις ανάγκες μιας πιο οικογενειακής πελατείας.

Mercedes-Benz GLB

Το μοντέλο μπορεί να ονομάζεται «κόμπακτ» από τη Mercedes-Βenz, αλλά η εταιρεία ανακοινώνει γενναιόδωρες διαστάσεις. Φανταστείτε ότι το μήκος της φτάνει τα 4,63 μέτρα... μόνο τέσσερις πόντους κοντύτερη από την GLC! Αυτή η τελευταία μάλιστα θα μπορούσε επίσης να υποφέρει εμπορικά από την άφιξη αυτής του ογκώδους, λογικά (λίγο) φθηνότερης, μικρής αδελφής της.
 
Η GLB αναδεικνύει τον προσανατολισμό της στην ευρύχωρη φιλοξενία χάρη σε ένα μεγάλο μεταξόνιο με 2,83 m, δέκα πόντους πάνω από αυτό της B-Class. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων υπάρχει ένας κλασικός «πάγκος» (με δυνατότητα ολίσθησης -έξτρα) και με την πλάτη να ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις.

Mercedes-Benz GLB

Η ιδιαιτερότητα της GLB ωστόσο αφορά την τρίτη σειρά καθισμάτων, η οποία είναι προαιρετική. Η Mercedes-Benz παίζει όμως το χαρτί της εντιμότητας: Διευκρινίζει ότι τα καθίσματα αυτά είναι πιο κατάλληλα για άτομα που έχουν ύψος έως και 1,68! Η τρίτη σειρά αναδιπλώνεται εύκολα στο πάτωμα, όπως και το έδρανο, με την εταιρεία να ανακοινώνει για το 5θέσιο μοντέλο χωρητικότητα πορτμπαγκάζ στα 560 λίτρα.

Οι διαστάσεις της GLB σε αντιπαράθεση με τις GLA και GLC

Μοντέλο GLA GLB GLC
Μήκος 4,42 m 4,63 m 4,67 m
Πλάτος 1,80 m 1,83 m  1,89 m
Ύψος 1,49 m 1,66 m  1,64 m 
Μεταξόνιο 2,70 m 2,83 m  2,88 m
Πορτμπαγκάζ 5θέσιου 421 lt 560 lt 580 lt


Το αυτοκίνητο, στο εμπρός μέρος της καμπίνας δεν παρουσιάζει καμία έκπληξη: Το ταμπλό του είναι πολύ κοντά σε αυτό της Α-Class και της Β-Class. Μόνο το πάνω μέρος του το βλέπουμε για πρώτη φορά, με μια παχιά διακόσμηση εμπρός από τον συνοδηγό, στοιχείο που δίνει εικόνα στιβαρότητας στο σύνολο. Κατά τα λοιπά, βρίσκουμε τις οικείες, δύο εν σειρά οθόνες και τους αεραγωγούς-στροβίλους.

Από έξω, η GLB ξεχωρίζει από την GLA και την GLC με μια πιο κυβιστική σιλουέτα. Μάλιστα, μοιάζει με μικρή GLS. Η μάσκα είναι τοποθετημένη σε κάθετη θέση με το δρόμο, το καπό είναι ελαφρώς κεκλιμένο και η πίσω πόρτα σχεδόν κάθετη. Η καροσερί έχει μια πολύ καθαρή πλευρική επιφάνεια, με απλοποιημένες φόρμες. Το μόνο άγγιγμα πρωτοτυπίας προέρχεται από το «σκαλοπάτι» που κάνει η πλευρική γυάλινη επιφάνεια, από το τελείωμα της πίσω πόρτας και πίσω.. Όπως δε όλα τα μοντέλα της Mercedes-Βenz, η GLB διατίθεται εμφανισιακά σε δύο προσωπικότητες, μια πιο κλασική και μια πιο σπορτίβ.

Mercedes-Benz GLB

Τέσσερις κινητήρες βρίσκονται στο πρόγραμμα για την έναρξη της εμπορικής καριέρας της GLB. Όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες, υπάρχει η GLB 200 με 1.3 με 163 PS και η GLB 250 με δίλιτρο μοτέρ με 224 PS. Στους τουρμποντίζελ, υπάρχουν η GLB 200 d και 220 d με δίλιτρο μοτέρ των 150 και των 190 PS αντίστοιχα. Ο συνδυασμός για όλες τους με σασμάν διπλού συμπλέκτη DCT είναι στάνταρ -7άρι για τη βενζινοκίνητη 200άρα, 8άρι στις υπόλοιπες.

Η τετρακίνηση 4MATIC είναι στάνταρ στις GLB 250 και 220 d, και προαιρετική στη 200 d. Για την περίπτωση υπάρχει σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων, με διαμορφώσεις που μεταβάλλουν την κατανομή ροπής μεταξύ των αξόνων: 80% εμπρός και 20% πίσω στο στάνταρ, 70:30 στο Sport, 50:50 στο εκτός δρόμου. Για τους πιο περιπετειώδεις τύπους, η Mercedes-Benz προσθέτει ένα πακέτο Technic Offroad, το οποίο περιλαμβάνει διατήρηση χαμηλής ταχύτητας στην κατάβαση και ειδικό φωτισμό για να σου επιτρέπει να εντοπίζεις ευκολότερα τα εμπόδια.

Mercedes-Benz GLB

Όσον αφορά τα οδηγικά βοηθήματα, θα υπάρχει ενεργός έλεγχος της ταχύτητας με χρήση της χαρτογράφησης του GPS και βοήθημα για την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας. Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, βρίσκουμε το σύστημα πολυμέσων MBUX με φωνητικές εντολές «Hey Mercedes». Η GLB θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων

Μοντέλο GLB 200 GLB 250 4MATIC
Κινητήρας 4κύλινδρος, 1.332 cc 4κύλινδρος,1.991 cc
Ισχύς 163 PS 224 PS
Ροπή 250 Nm/1.620 rpm 350 Nm/1.800 rpm
Κιβώτιο ταχυτήτων 7G DCT 8G DCT
0-100 km/h 9,1" 6,9"
Μικτή κατανάλωση 6,0-6,2 l/100 km 7,2-7,4 l/100 km
Εκπομπές CO2 137-142 g/km 165-169 g/km

 

Η γκάμα των τουρμποντίζελ

Μοντέλο GLB 200 d GLB 200 d 4MATIC GLB 220 d 4MATIC
Κινητήρας 4κύλ., 1.951 cc 4κύλ., 1.951 cc 4κύλ., 1.951 cc
Ισχύς 150 PS 150 PS 190 PS
Ροπή 320 Nm/1.400 rpm 320 Nm/1.400 rpm 400 Nm/1.600 rpm
Κιβώτιο ταχυτήτων 8G DCT 8G DCT 8G DCT
0-100 km/h 9,0" 9,3" 7,6"
Μικτή κατανάλωση 4,9-5,0 l/100 km 5,2-5,5 l/100 km 5,2-5,5 l/100 km
Εκπομπές CO2 129-133 g/km 136-144 g/km 138-146 g/km 
node/39720
BMW M3 Touring MY2022

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring

Χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια για την BMW να διαβεί το Ρουβίκωνα: Είναι πλέον επίσημο, η M3 Touring θα δει το φως της παραγωγής. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα φορέσει το μοτέρ S58 με 510 PS.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring

Κανένας πια δεν το θεωρούσε πιθανό, σε σημείο μάλιστα κάποιοι να σκέφτονται να φτιάξουν μια «δικιά» τους M3 Touring. Η BMW αρνιόταν εδώ και χρόνια, από καταβολής του μοντέλου, να φτιάξει μια στέισον M3, χωρίς να επικαλείται κάποια δικαιολογία που να ευσταθεί. Αλλά το 2020 είναι η χρονιά που οι φαν του Μονάχου, της M3 και του συγκεκριμένου τύπου αμαξώματος, μπορούν να βάλουν ένα «τικ» στο δελτίο με τα «αιτήματά» τους. Η BMW σήμερα επιβεβαίωσε τη φήμη στην οποία είχαμε αναφερθεί πριν από δύο ημέρες: Η M3 Touring βρίσκεται υπό εξέλιξη.

«Τι θα λέγατε για ένα πολύ μεγάλο, πολύ σπονδυλωτό χώρο αποσκευών σε ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης;» διερωτάται η BMW στο δελτίο Τύπου της. Οι πελάτες της κατηγορίας, που βρίσκονται κυρίως σε αγορές που ενδιαφέρονται για στέισον (Γερμανία, Ελβετία, Σκανδιναβία), θα αποκριθούν ότι είναι σαφώς ευχαριστημένοι, αλλά θα πρέπει και να είναι υπομονετικοί.

Προφανώς θα προσπεράσουμε το μοναδικό πρωτότυπο Touring της M3 E46 που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’00. Αυτή τη φορά, είμαστε εμπρός σε ένα μοντέλο παραγωγής που, ωστόσο, δεν λανσαριστεί εμπορικά πριν από το 2022. Μέχρι τότε, η BMW διασφαλίζει τον απαιτούμενο χρόνο για να λανσάρει τις νέες M3 και M4. Η M3 Touring θα μοιράζεται όμως τον κινητήρα με τα πιο κλασικά αδέρφια της, δηλαδή τη υφιστάμενη μονάδα S58 που υπάρχει ήδη κάτω από το καπό των X3 και X4 M, με 510 ίππους.

node/39718

Πρωτόγνωρο επίπεδο άνεσης στην καμπίνα της νέας Mercedes-Benz S-Class

Οι νέες εικόνες δείχνουν πως ο συνδυασμός σχεδίασης και τεχνολογίας θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Πρωτόγνωρο επίπεδο άνεσης στην καμπίνα της νέας Mercedes-Benz S-Class

Με το ντεμπούτο της να είναι προγραμματισμένο για το Σεπτέμβριο, η Mercedes-Benz έχτισε σοφά τη σταδιακή αποκάλυψη των βασικών στοιχείων της. Τώρα σειρά είχαν εικόνες από το εσωτερικό, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι «κάτι άλλο» από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Για την ακρίβεια το χαρακτηρίζει ως ένα καταφύγιο μεταξύ του σπιτιού και του γραφείου, το οποίο αποτελεί την αποθέωση του «Luxury & well-being». Έχοντας σχεδιαστεί λαμβάνοντας εξίσου υπ’ όψη εκείνους που κάθονται στα εμπρός και στα πίσω καθίσματα, η καμπίνα της νέας S-Class χρησιμοποιεί τη δεύτερη γενιά του διαδραστικού συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με έως πέντε οθόνες εκ των οποίων εκείνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό είναι τοποθετημένη κατακόρυφα. Υπάρχουν επίσης στοιχεία από εσωτερικούς χώρους σπιτιών, γραφείων αλλά και σκαφών, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα υλικά, αρκεί να αναφέρουμε πως θα υπάρχει επιλογή έως και για ξύλο με ανοιχτούς πόρους και ενθέσεις από πραγματικό αλουμίνιο.

Ο ατμοσφαιρικός εσωτερικός φωτισμός έχει ενσωματωθεί στον έλεγχο Energizing Comfort, με 250 LEDs να είναι τοποθετημένες σε απόσταση 1,6 cm και να λειτουργούν σε συχνότητα 25 Hz, ελεγχόμενες σε πραγματικό χρόνο μέσω CAN data bus. Επιπλέον η ολιστική «Fit & Healthy» προσέγγιση φροντίζει ώστε το περιβάλλον να προσφέρει πάντα αυτό που χρειάζονται οι επιβάτες. Για παράδειγμα να σε τονώνει εάν αντιλαμβάνεται πως είσαι κουρασμένος ή να σε χαλαρώνει εάν βλέπει πως είσαι στρεσαρισμένος. Τα δεδομένα για να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα τα συλλέγει σε συνεργασία με ειδικές εφαρμογές smartphone και wearables συσκευές.

Mercedes-Benz S-Class

Η τελευταία λέξη της εξέλιξης υπάρχει και στα καθίσματα, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχεδίασή τους, όσο και με τις λειτουργίες τους. Για παράδειγμα υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης (!) εάν απλώς εισάγεις στο MBUX το ύψος σου, καθώς και προγράμματα μασάζ ανάλογα με το εάν η διαδρομή είναι σύντομη, μέτρια ή μεγάλη. Με την ενεργοποίηση του συστήματος Energizing μάλιστα, οι ρυθμίσεις του καθίσματος αλλάζουν ελαφρώς για λίγο, προκειμένου το σώμα να ξεπιαστεί. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως η θέση οδήγησης είναι μελετημένη ώστε να κουμπώνει τέλεια σε κάθε σώμα και δέχεται τις μικρορυθμίσεις που χρειάζεται ακόμα και ο πιο απαιτητικός.

Ασφαλώς, όλα τα παραπάνω συστήματα λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το MBUX, ώστε κάθε φράση προς το αυτοκίνητο να ερμηνεύεται με το σωστό τρόπο. Για παράδειγμα εάν ο οδηγός πει «είμαι κουρασμένος» τότε ενεργοποιείται αυτόματα ένα «Energizing» πρόγραμμα για να τον τονώσει. Και εάν ένας επιβάτης πει το ίδιο, τότε ενεργοποιείται διαφορετικό πρόγραμμα για τη δική του ευεξία.

Mercedes-Benz S-Class

Μέρος των αναβαθμίσεων του MBUX αφορά και στην προστασία απέναντι σε επιθέσεις, ενώ για μερικές ειδικές ρυθμίσεις και λειτουργίες όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα απαιτείται η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, προσώπου ή φωνής.
Ενδεικτικό της προσοχής στην λεπτομέρεια είναι και το νέο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, το οποίο σύμφωνα με την Mercedes-Benz είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στη σκόνη, τη γύρη και τις οσμές. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον κορυφαίο δείκτη NVH του νέου μοντέλου αλλά και το σύστημα ανάρτησης E-Active Body Control που απομονώνει όσο γίνεται την καμπίνα από το ανάγλυφο του δρόμου, υπόσχονται πως η ποιότητα κύλισης της νέας S-Class θα θέσει νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία.