node/35600

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLB [video]

H νέα 7θέσια GLB ήταν ο κρίκος που έλειπε από την οικογένεια των κόμπακτ SUV της Mercedes-Benz. Όλες οι επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες.

Η οικογένεια των κόμπακτ Mercedes-Benz χαιρετίζει ένα δεύτερο SUV, την GLB. Διαφορές από την GLA; Μια πιο τετραγωνισμένη εμφάνιση και, κυρίως, μια πολύ πιο οικογενειακή τοποθέτηση με την ικανότητα να φιλοξενεί στην καμπίνα της επτά άτομα.

Η μόδα είναι τα SUV, οπότε όλο και περισσότερες φίρμες εγκαταλείπουν την αγορά των MPV. Η Mercedes-Benz φαίνεται να μην ακολουθεί αυτή την τάση της αγοράς, καθώς λανσάρισε μια τρίτη γενιά Β-Class! Ωστόσο, ενώ η BMW προσφέρει τις 2 Series Active Tourer και Gran Tourer, η B-Class παραλείπει την μακριά έκδοση. Αντ’ αυτής, η Στουτγάρδη προτίμησε να την υποκαταστήσει εξελίσσοντας ένα… SUV!

Κάπως έτσι λοιπόν, μας προέκυψε η GLB, το έβδομο κόμπακτ μοντέλο της Mercedes-Benz, ύστερα από την 5θυρη Α-Class, την εκδοχή της ίδιας σε μπερλίνα, την CLA, τη CLA Shooting Brake, την B-Class και την GLA. Η τελευταία θα ανανεωθεί σε λίγους μήνες και θα διατηρήσει την εμφάνιση «μποντιμπίλντερ» της Α-Class, ως εκ τούτου με αρκετά περιορισμένο εσωτερικό χώρο. Έτσι, η GLB έρχεται να καλύψει τις ανάγκες μιας πιο οικογενειακής πελατείας.

Mercedes-Benz GLB

Το μοντέλο μπορεί να ονομάζεται «κόμπακτ» από τη Mercedes-Βenz, αλλά η εταιρεία ανακοινώνει γενναιόδωρες διαστάσεις. Φανταστείτε ότι το μήκος της φτάνει τα 4,63 μέτρα... μόνο τέσσερις πόντους κοντύτερη από την GLC! Αυτή η τελευταία μάλιστα θα μπορούσε επίσης να υποφέρει εμπορικά από την άφιξη αυτής του ογκώδους, λογικά (λίγο) φθηνότερης, μικρής αδελφής της.
 
Η GLB αναδεικνύει τον προσανατολισμό της στην ευρύχωρη φιλοξενία χάρη σε ένα μεγάλο μεταξόνιο με 2,83 m, δέκα πόντους πάνω από αυτό της B-Class. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων υπάρχει ένας κλασικός «πάγκος» (με δυνατότητα ολίσθησης -έξτρα) και με την πλάτη να ρυθμίζεται σε διάφορες θέσεις.

Mercedes-Benz GLB

Η ιδιαιτερότητα της GLB ωστόσο αφορά την τρίτη σειρά καθισμάτων, η οποία είναι προαιρετική. Η Mercedes-Benz παίζει όμως το χαρτί της εντιμότητας: Διευκρινίζει ότι τα καθίσματα αυτά είναι πιο κατάλληλα για άτομα που έχουν ύψος έως και 1,68! Η τρίτη σειρά αναδιπλώνεται εύκολα στο πάτωμα, όπως και το έδρανο, με την εταιρεία να ανακοινώνει για το 5θέσιο μοντέλο χωρητικότητα πορτμπαγκάζ στα 560 λίτρα.

Οι διαστάσεις της GLB σε αντιπαράθεση με τις GLA και GLC

Μοντέλο GLA GLB GLC
Μήκος 4,42 m 4,63 m 4,67 m
Πλάτος 1,80 m 1,83 m  1,89 m
Ύψος 1,49 m 1,66 m  1,64 m 
Μεταξόνιο 2,70 m 2,83 m  2,88 m
Πορτμπαγκάζ 5θέσιου 421 lt 560 lt 580 lt


Το αυτοκίνητο, στο εμπρός μέρος της καμπίνας δεν παρουσιάζει καμία έκπληξη: Το ταμπλό του είναι πολύ κοντά σε αυτό της Α-Class και της Β-Class. Μόνο το πάνω μέρος του το βλέπουμε για πρώτη φορά, με μια παχιά διακόσμηση εμπρός από τον συνοδηγό, στοιχείο που δίνει εικόνα στιβαρότητας στο σύνολο. Κατά τα λοιπά, βρίσκουμε τις οικείες, δύο εν σειρά οθόνες και τους αεραγωγούς-στροβίλους.

Από έξω, η GLB ξεχωρίζει από την GLA και την GLC με μια πιο κυβιστική σιλουέτα. Μάλιστα, μοιάζει με μικρή GLS. Η μάσκα είναι τοποθετημένη σε κάθετη θέση με το δρόμο, το καπό είναι ελαφρώς κεκλιμένο και η πίσω πόρτα σχεδόν κάθετη. Η καροσερί έχει μια πολύ καθαρή πλευρική επιφάνεια, με απλοποιημένες φόρμες. Το μόνο άγγιγμα πρωτοτυπίας προέρχεται από το «σκαλοπάτι» που κάνει η πλευρική γυάλινη επιφάνεια, από το τελείωμα της πίσω πόρτας και πίσω.. Όπως δε όλα τα μοντέλα της Mercedes-Βenz, η GLB διατίθεται εμφανισιακά σε δύο προσωπικότητες, μια πιο κλασική και μια πιο σπορτίβ.

Mercedes-Benz GLB

Τέσσερις κινητήρες βρίσκονται στο πρόγραμμα για την έναρξη της εμπορικής καριέρας της GLB. Όσον αφορά τους βενζινοκινητήρες, υπάρχει η GLB 200 με 1.3 με 163 PS και η GLB 250 με δίλιτρο μοτέρ με 224 PS. Στους τουρμποντίζελ, υπάρχουν η GLB 200 d και 220 d με δίλιτρο μοτέρ των 150 και των 190 PS αντίστοιχα. Ο συνδυασμός για όλες τους με σασμάν διπλού συμπλέκτη DCT είναι στάνταρ -7άρι για τη βενζινοκίνητη 200άρα, 8άρι στις υπόλοιπες.

Η τετρακίνηση 4MATIC είναι στάνταρ στις GLB 250 και 220 d, και προαιρετική στη 200 d. Για την περίπτωση υπάρχει σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων, με διαμορφώσεις που μεταβάλλουν την κατανομή ροπής μεταξύ των αξόνων: 80% εμπρός και 20% πίσω στο στάνταρ, 70:30 στο Sport, 50:50 στο εκτός δρόμου. Για τους πιο περιπετειώδεις τύπους, η Mercedes-Benz προσθέτει ένα πακέτο Technic Offroad, το οποίο περιλαμβάνει διατήρηση χαμηλής ταχύτητας στην κατάβαση και ειδικό φωτισμό για να σου επιτρέπει να εντοπίζεις ευκολότερα τα εμπόδια.

Mercedes-Benz GLB

Όσον αφορά τα οδηγικά βοηθήματα, θα υπάρχει ενεργός έλεγχος της ταχύτητας με χρήση της χαρτογράφησης του GPS και βοήθημα για την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας. Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, βρίσκουμε το σύστημα πολυμέσων MBUX με φωνητικές εντολές «Hey Mercedes». Η GLB θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων

Μοντέλο GLB 200 GLB 250 4MATIC
Κινητήρας 4κύλινδρος, 1.332 cc 4κύλινδρος,1.991 cc
Ισχύς 163 PS 224 PS
Ροπή 250 Nm/1.620 rpm 350 Nm/1.800 rpm
Κιβώτιο ταχυτήτων 7G DCT 8G DCT
0-100 km/h 9,1" 6,9"
Μικτή κατανάλωση 6,0-6,2 l/100 km 7,2-7,4 l/100 km
Εκπομπές CO2 137-142 g/km 165-169 g/km

 

Η γκάμα των τουρμποντίζελ

Μοντέλο GLB 200 d GLB 200 d 4MATIC GLB 220 d 4MATIC
Κινητήρας 4κύλ., 1.951 cc 4κύλ., 1.951 cc 4κύλ., 1.951 cc
Ισχύς 150 PS 150 PS 190 PS
Ροπή 320 Nm/1.400 rpm 320 Nm/1.400 rpm 400 Nm/1.600 rpm
Κιβώτιο ταχυτήτων 8G DCT 8G DCT 8G DCT
0-100 km/h 9,0" 9,3" 7,6"
Μικτή κατανάλωση 4,9-5,0 l/100 km 5,2-5,5 l/100 km 5,2-5,5 l/100 km
Εκπομπές CO2 129-133 g/km 136-144 g/km 138-146 g/km 
node/39108

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Για εκείνους που δεν θέλουν να αγοράσουν SUV αλλά διατηρούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Το Jazz Crosstar, δηλαδή η περιπετειώδης έκδοση του νέου Jazz, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα μοντέλα της Honda με εμφάνιση που θα παραπέμπει σε SUV, καθώς η ιαπωνική φίρμα αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση τους από το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Όπως δήλωσε ο Takeki Tanaka, υπεύθυνος εξέλιξης του Honda Jazz: «Η ζήτηση για συμπαγή πολυχρηστικά οχήματα είναι μια νέα μόδα, και στο μέλλον θα έχουμε μερικές εκδόσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αγοραστές του Jazz ανήκουν σε πολλά διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ, και μας ενδιέφερε συγκεκριμένα να ικανοποιήσουμε πελάτες που ενδιαφέρονται για προηγμένη τεχνολογία και ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αυτό ήταν το κίνητρό μας για την εξέλιξη του Crosstar.»

«Μερίδα του αγοραστικού κοινού δεν συμμερίζεται την ανάγκη για SUV, λόγω του μεγάλου όγκου και του μειονεκτήματος στην οικονομία καυσίμου. Αυτοί είναι οι πελάτες που δεν θα ήθελαν ένα hatchback ή ένα saloon, αλλά προτιμούν να ξεχωρίζουν με ένα όχημα που να επικοινωνεί προς τα έξω τον δραστήριο τρόπο ζωής τους, και σε αυτούς πιστεύουμε πως το Crosstar ταιριάζει ιδανικά.»

Εκτός από τη Honda, αρκετοί άλλοι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν την τάση της αγοράς για μοντέλα crossover, όπως η Subaru με το XV, η Ford με τα Fiesta Active και Focus Active, η KIA με το xCeed, η Toyota με το Corolla Trek και η Audi με το A1 Citycarver.

[Πηγη: Autocar]

node/39107
Volkswagen Nivus

Επίσημο: Νέο Volkswagen Nivus, ένα κουπέ T-Cross [video]

Το νέο VW Nivus, ένα πρωτοεμφανιζόμενο μικρό κουπέ SUV προερχόμενο από το Polo και το T-Cross, το σκαρφίστηκε η θυγατρική της Volkswagen στη Βραζιλία. Αλλά το Wolfsburg ανακοινώνει ότι θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη το 2021.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Επίσημο: Νέο Volkswagen Nivus, ένα κουπέ T-Cross [video]

Η οικογένεια SUV της Volkswagen αυγατίζει με το νέο Nivus -σας έχουμε ήδη μιλήσει γι' αυτό από τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο μόλις παρουσιάστηκε στη Βραζιλία. Λογικά, είναι η εκεί θυγατρική της VW που το εξέλιξε και θα το λανσάρει εμπορικά εφέτος, πρώτα στη Βραζιλία και ύστερα στην Αργεντινή. Το 2021 όμως, θα ενταχθεί και σε άλλες αγορές στη Νότια Αμερική... και στην Ευρώπη. Ωστόσο, η VW δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου θα κάνει εμπορική καριέρα, οπότε η ασάφεια παραμένει για τις χώρες της Δύσης.

Το νέο Nivus πατάει πάνω στη σύγχρονη βάση του τελευταίου Polo, δηλαδή την MQB A0, επομένως και του T-Cross. Μπορούμε δηλαδή να πούμε πως είναι ένα κουπέ T-Cross! Η Volkswagen λοιπόν, με το νέο Nivus δημιουργεί (περίπου) ένα νέο slot στην παγκόσμια γκάμα της, αυτή του μικρού κουπέ SUV. Το Nivus όμως διαφοροποιείται ξεκάθαρα τόσο από το Polo όσο και από το T-Cross, καθώς η εμπρός όψη του είναι τελείως διαφορετική.

Volkswagen Nivus

Η σιλουέτα είναι λογικά πιο δυναμική, με πολύ πιο κεκλιμένο παρμπρίζ σε σύγκριση με αυτό του T-Cross. Μια άλλη διαφορά: Η εμφάνιση ενός τρίτου πλευρικού παραθύρου. Στο πίσω μέρος, η οικογενειακή ομοιότητα προέρχεται από τη μαύρη τρέσα ανάμεσα στα φώτα. Αλλά εδώ η φωτεινή υπογραφή εκτείνεται για τα καλά στην πίσω πόρτα και δεν πρόκειται για ψεύτικο ντεκόρ!

Στο εσωτερικό, το ταμπλό προέρχεται από το Polo. Η παρουσίαση είναι επομένως μοντέρνα και δεν αφήνει το Nivus να μοιάζει με φτωχό συγγενή κάποιας αναδυόμενης αγοράς. Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί με ψηφιακά όργανα και μια μεγάλη οθόνη αφής που υποστηρίζει ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ονομάζεται «VW Play».

Volkswagen Nivus

Με προίκα την πλατφόρμα MQB, το νέο VW Nivus, στη Βραζιλία, φορά βενζινοκινητήρα τύπου flexfuel με 128 άλογα. Φανταζόμαστε ότι όταν έρθει στην Ευρώπη, η γκάμα του θα είναι πανομοιότυπη με αυτή του T-Cross: Βενζινοκινητήρες 1.0 με 95 και 115 άλογα και TDI 1.6 με 95 άλογα. Το ερώτημα που εξακολουθεί να τίθεται είναι σχετικά με την τοποθέτηση του μοντέλου στην Ευρώπη, καθώς με μήκος 4,27 m, ξεπερνά το T-Cross κατά 16 πόντους και το T-Roc κατά 4 cm!