Επίσημο: Ανανεωμένη BMW X1

Επίσημο: Ανανεωμένη BMW X1

Αισθητικό φρεσκάρισμα και υβριδική έκδοση για το μικρότερο μοντέλο της σειράς X.

Λίγο μετά από την πρεμιέρα της ολοκαίνουριας Σειράς 1, η BMW παρουσιάζει την ανανεωμένη X1 η οποία δέχεται αισθητικό φρεσκάρισμα μέσα-έξω και αποκτά μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, έτσι ώστε να συνεχίσει πιο δυναμικά την εμπορική της πορεία στην ανταγωνιστική κατηγορία των premium C-SUV.

Αισθητικά, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο νέος προφυλακτήρας με τις νέες εισαγωγές αέρα που χαρακτηρίζουν τα Sports Activity Vehicles της BMW, η μεγαλύτερη γρίλια αλλά και τα φωτιστικά σώματα που απέκτησαν ανασχεδιασμένα γραφικά LED.

BMW X1

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο πίσω μέρος με τα φώτα να διατηρούν το σχήμα τους αλλά να φέρουν πιο σύγχρονα γραφικά τεχνολογίας LED, ενώ οι δύο απολήξεις της εξάτμισης έχουν μεγαλύτερη διάμετρο που πλέον φτάνει τα 90mm.

Η BMW πρόσθεσε τρεις νέες αποχρώσεις στην παλέτα των χρωμάτων (Storm Bay metallic, Jucaro Beige και Misano Blue metallic) και νέα σχέδια τροχών διαστάσεων 18" με ελαστικά παντός καιρού 225/50R18 ή 19" με ελαστικά επιδόσεων 225/45R19

Για όσους προτιμούν πιο επιθετική εμφάνιση, υπάρχει και η έκδοση M Sport line με διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα, πλευρικά μαρσπιέ, προστατευτικά καλύμματα των φτερών και πίσω διαχύτη στο χρώμα του αμαξώματος.

BMW X1

Η διάσταση της οθόνης στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας είναι 6,5", 8,8" ή και 10,25" ανάλογα με την έκδοση, ενώ ο χειρισμός της γίνεται μέσω αφής, φωνητικών εντολών ή μέσω του συστήματος BMW iDrive.

Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων με απόδοση 116 PS και 270 Nm ροπής (sDrive16d) και τον τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων με απόδοση 231 PS και 450 Nm ροπής (xDrive25d). Αντίστοιχα, υπάρχει και η κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση xDrive25i με δίλιτρο μοτέρ απόδοσης 231 PS σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων που προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,5".

BMW X1

Ορισμένες από τις εκδόσεις της X1 θα είναι διαθέσιμες και με το σύστημα τετρακίνησης xDrive που προσφέρει καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Από τον Μάρτιο του 2020 θα κυκλοφορήσει και η νέα έκδοση xDrive25e με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα και μπαταρία 9,7 kWh που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 50km, μέση κατανάλωση 2,0 l/100km και εκπομπές 43 g/km CO2.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή δεύτερη γενιά της X1 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και έκτοτε έχει γίνει το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της σειράς X σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παραγωγή της ανανεωμένης BMW X1 αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2019 με την εμπορική της διάθεση να ξεκινά προς το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube