Επετειακή έκδοση MINI Cooper S 60 Years

Επετειακή έκδοση MINI Cooper S 60 Years

Γιορτάζει τα γενέθλια του εικονικού μοντέλου που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1959

Στα πλαίσια της 60ης επετείου από την παρουσίαση του κλασικού MINI, η εταιρεία παρουσίασε μια "νοσταλγική" έκδοση του σημερινού μοντέλου (F56) με ρετρό εμφάνιση και πλούσιο εξοπλισμό.

Η νέα απόχρωση British Racing Green IV συνδυάζεται με λεπτομέρειες σε piano black, οροφή καθρέπτες και ρίγες σε μαύρο χρώμα, εμβλήματα με τον αριθμό 60, ρετρό προβολάκια μπροστά από τη γρίλια και ζάντες 17 ιντσών που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το μοντέλο. Όπως όλα τα Mini Cooper S, και το 60 Years διαθέτει full-LED εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα με γραφικά "Union Jack".

MINI Cooper S 60 Years

Στο εσωτερικό βρίσκουμε αρκετά εμβλήματα 60 Years και το πακέτο MINI Yours Leather Lounge με επενδύσεις από σκουρόχρωμο δέρμα (Dark Cacao) και ραφές σε πράσινο χρώμα.

Επιπλέον, στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται η μεγάλη οθόνη αφής 8,8 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με δορυφορική πλοήγηση, Apple Carplay και συνδεσιμότητα Bluetooth, ενώ έχουμε αισθητήρες παρκαρίσματος, αναδιπλούμενους καθρέπτες και κάμερα οπισθοπορίας.

ΜΙΝΙ Cooper S 60 Years

Η επετειακή έκδοση δεν έχει δεχθεί μηχανικές επεμβάσεις σε σύγκριση με το Mini Cooper S F56 στο οποίο βασίζεται. Έτσι, κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 192 PS και 28,5 kgm ροπής που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων επιταχύνοντας το μοντέλο για τα 0-100km/h σε 6,7''. 

Το MINI 60 Years Edition παράγεται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων για το Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι £29.990 (δηλαδή περίπου 33.840 ευρώ).

Εκτός από το κορυφαίο MINI Cooper S, η έκδοση 60 Years Edition θα διατεθεί και σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις με και αντίστοιχες προσθήκες στον εξοπλισμό και τους μικρότερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube