Hyundai Kona: Τώρα και με υβριδικό σύστημα κίνησης

Hyundai Kona: Τώρα και με υβριδικό σύστημα κίνησης

Το αστικό SUV της Hyundai διευρύνει την γκάμα του. Μεταξύ των συμβατικών θερμικών εκδόσεων και των ηλεκτρικών, το Kona προσφέρει και μια απλή υβριδική έκδοση, 141 ίππων.

Κατά το πρότυπο του Ioniq, το Kona ύστερα από την ηλεκτρική έκδοση, ήρθε και η έκδοση με το απλό υβριδικό σύστημα. Για τη Hyundai, αυτή η προσθήκη στην γκάμα του κόμπακτ SUV της ανταποκρίνεται στη «ζήτηση των Ευρωπαίων πελατών για πιο οικολογικά SUV».

Κάτω από το καπό υπάρχει λοιπόν ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας GDi των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 105 ίππων. Για την περίπτωση συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ μόνιμου μαγνήτη, ισχύος 43,5 ίππων. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς αυτού του σετ ανέρχεται στους 141 PS και η μέγιστη συνδυασμένη ροπή στα 265 Nm.

Hyundai Kona Hybrid

Όσον αφορά τη μετάδοση, έχουμε να κάνουμε με ένα δικίνητο Kona με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη να περνά την κίνηση στον εμπρός άξονα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 1,56kWh, με τη Hyundai να ανακοινώνει κατανάλωση συνδυασμένου κύκλου 3,9 lt ανά 100 km και εκπομπές CO2 στα 90 g/km -με τροχούς 16”.

Όσον αφορά την εμφάνιση, η υβριδική παραλλαγή του Kona δεν επωφελείται από συγκεκριμένα στοιχεία στην καροσερί, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ηλεκτρικού. Υπάρχουν μόνο δύο νέα σχέδια σε ζάντες. Ωστόσο, υπάρχει ένα εσωτερικό πακέτο χρωμάτων που είναι αποκλειστικό του μοντέλου, με γκρι ουρανό οροφής και λευκά διακοσμητικά ένθετα.

Hyundai Kona Hybrid

Η υβριδική έκδοση του Kona θα διαθέτει μια νέα οθόνη αφής 10,25 ιντσών και συνδεσιμότητα Blue Link, η οποία θα επιτρέπει να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το smartphone. Άλλο νεωτερικό στοιχείο είναι το σύστημα πλοήγησης που θα μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη επιβράδυνση, προκειμένου να σηκώσει το πόδι από το γκάζι νωρίτερα.

Hyundai Kona Hybrid

Το υβριδικό Kona αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στις ευρωπαϊκές αγορές τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube