node/36295

Opel Corsa-e, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι

Θα αποτελέσει από το 2020 τη βάση για το Κύπελλο ADAC Opel, το θεσμό για την ανάδειξη νέων οδηγών ράλι.

Βασισμένο στο ηλεκτρικό Corsa-e παραγωγής, το νέο μικρό και προσιτό rallycar θα αντικαταστήσει το Adam R2 στο μετονομασμένο από του χρόνου ADAC Opel e-Rally Cup.

Το Opel Corsa e-Rally έχει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα 136 PS και 260 Nm του μοντέλου παραγωγής, καθώς και την ίδια μπαταρία των 50 kWh. Έχει όμως επιπλέον ελεγχόμενο διαφορικό Torsen και άλλες μετατροπές για αγωνιστική χρήση.

Οι μετατροπές αυτές είναι υπέρ-αρκετές για το ADAC Opel Rally Cup, που αποτελεί εδώ και κάμποσα χρόνια το πρώτο σκαλί για την καριέρα νέων οδηγών από 18 χώρες. Σημειώνουμε ότι, όσον αφορά στις επιδόσεις, το νορμάλ Corsa-e κάνει το 0-100 km/h σε 8,1”.

«Το Corsa-e είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον καθένα: απόλυτα κατάλληλο για καθημερινή χρήση και εντελώς προσιτό. Χαρακτηριστικά που ισχύουν και για τους αγώνες. Το νέο Corsa είναι επίσης διασκεδαστικό στην οδήγηση και ιδιαίτερα δυναμικό. Χρησιμοποιώντας ως βάση το μοντέλο παραγωγής, είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που εξελίξαμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι», είπε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Το νέο Κύπελλο αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020, με τους πρώτους αγώνες να αποτελούν μέρος ορισμένων ράλι του Γερμανικού Πρωταθλήματος και άλλων επιλεγμένων διοργανώσεων. Η Opel και η ADAC προγραμματίζουν τουλάχιστον 10 αγώνες που θα μετρούν το 2021, οι οποίοι θα αποτελέσουν μια “Super Season” όπως στο WEC.

H Opel θα ετοιμάσει 15 αγωνιστικά Corsa-e Rally για το ADAC e-Rally Cup του 2020-2021, το καθένα από τα οποία αναμένεται να κοστίζει κάτω από €50.000.

[Πηγή: Opel]

node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη. 

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.