Opel Corsa-e, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι

Opel Corsa-e, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι

Θα αποτελέσει από το 2020 τη βάση για το Κύπελλο ADAC Opel, το θεσμό για την ανάδειξη νέων οδηγών ράλι.

Βασισμένο στο ηλεκτρικό Corsa-e παραγωγής, το νέο μικρό και προσιτό rallycar θα αντικαταστήσει το Adam R2 στο μετονομασμένο από του χρόνου ADAC Opel e-Rally Cup.

Το Opel Corsa e-Rally έχει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα 136 PS και 260 Nm του μοντέλου παραγωγής, καθώς και την ίδια μπαταρία των 50 kWh. Έχει όμως επιπλέον ελεγχόμενο διαφορικό Torsen και άλλες μετατροπές για αγωνιστική χρήση.

Οι μετατροπές αυτές είναι υπέρ-αρκετές για το ADAC Opel Rally Cup, που αποτελεί εδώ και κάμποσα χρόνια το πρώτο σκαλί για την καριέρα νέων οδηγών από 18 χώρες. Σημειώνουμε ότι, όσον αφορά στις επιδόσεις, το νορμάλ Corsa-e κάνει το 0-100 km/h σε 8,1”.

«Το Corsa-e είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον καθένα: απόλυτα κατάλληλο για καθημερινή χρήση και εντελώς προσιτό. Χαρακτηριστικά που ισχύουν και για τους αγώνες. Το νέο Corsa είναι επίσης διασκεδαστικό στην οδήγηση και ιδιαίτερα δυναμικό. Χρησιμοποιώντας ως βάση το μοντέλο παραγωγής, είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που εξελίξαμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι», είπε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller.

Το νέο Κύπελλο αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020, με τους πρώτους αγώνες να αποτελούν μέρος ορισμένων ράλι του Γερμανικού Πρωταθλήματος και άλλων επιλεγμένων διοργανώσεων. Η Opel και η ADAC προγραμματίζουν τουλάχιστον 10 αγώνες που θα μετρούν το 2021, οι οποίοι θα αποτελέσουν μια “Super Season” όπως στο WEC.

H Opel θα ετοιμάσει 15 αγωνιστικά Corsa-e Rally για το ADAC e-Rally Cup του 2020-2021, το καθένα από τα οποία αναμένεται να κοστίζει κάτω από €50.000.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube