Νέο Kia e-Soul: Ανακοινώθηκε η αυτονομία του κατά WLTP

Νέο Kia e-Soul: Ανακοινώθηκε η αυτονομία του κατά WLTP

Με λανσάρισμα το φθινόπωρο του 2018, το νέο Kia e-Soul θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Με μπαταρία 39 και 64kWh. Και πλέον γνωρίζουμε την αυτονομία τους.

Ύστερα από τα Hyundai Kona και Kia eNiro, η κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα του κορεατικού ομίλου υποστηρίζει και το νέο Kia e-Soul. Το μοντέλο που θα ντεμπουτάρει σε μέταλλο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Το πρώτο, το «στάνταρ», εξοπλισμένο με ηλεκτρομοτέρ 136 ίππων και 40,3 kgm που τροφοδοτείται από μπαταρία 39,2kWh. Και το δεύτερο, αυτό της «μεγάλης αυτομίας», όπου το σύστημα κίνησης περιλαμβάνει ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με 204 PS αλλά την ίδια ροπή των 40,3 kgm, και μπαταρία με ενεργειακή πυκνότητα 64kWh.

Kia e-Soul

Η αυτονομία του νέου Kia e-Soul κατά WLTP, λοιπόν, ανακοινώθηκε και επίσημα. Έτσι η στάνταρ έκδοση των 39kWh μπορεί να διανύσει μέχρι και 277 km με μία φόρτιση. Επίδοση που προκύπτει από την πιστοποιημένη κατανάλωση των 14,5kWh/100 km. Η έκδοση μεγάλης αυτονομίας, ανεβαίνει στα 452 km και πιστοποιήθηκε με υψηλότερη κατανάλωση: 15,7kWh/100 km.

Kia e-Soul

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), της οποία οι μετρήσεις είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες και ενός ρεαλιστικού κόσμου έχουν αξιολογήσει το 64άρι πολύ χαμηλότερα, στα 391 km. 

Kia e-Soul

Όπως και οι τεχνολογικοί κλώνοι του, τα Kona et eNiro, το e-Soul φορτίζεται μέσω πρίζας Combo CCS και με μάξιμουμ ισχύ τα 70kW. Τώρα απομένει να μάθουμε και την τιμή, με την Kia να μην την έχει ανακοινώσει, κάτι που φανταζόμαστε ότι θα γίνει στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube