Επίσημο: Νέο Hyundai i10 [video]

Επίσημο: Νέο Hyundai i10 [video]

Η νέα γενιά του i10 κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη με δυναμικό σχεδιασμό και πλούσιο εξοπλισμό τεχνολογίας.

Η Hyundai παρουσίασε τη νέα γενιά i10 με δυναμική εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Hyundai i10

Το νέο A-Segment μοντέλο της Hyundai σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα παράγεται στην Ευρώπη. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το ύψος έχει μειωθεί κατά 20 mm ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 20 mm βελτιώνοντας τις αναλογίες.

Στο εμπρός μέρος, η κεντρική εισαγωγή αέρα που ενσωματώνει τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED έγινε πιο στενή και πιο φαρδιά και πλέον έχει το χαρακτήρα γρίλιας. Τα φωτιστικά σώματα είναι πιο επιθετικά και σε συνδυασμό με τις δυναμικές γραμμές του καπό και τις πλευρικές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα κάνουν το i10 να μοιάζει με όχημα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Hyundai i10

Στο μυώδες προφίλ ξεχωρίζουν τα φουσκώματα που ξεκινούν από τα φωτιστικά σώματα και τονίζουν τα εμπρός και πίσω φτερά, όπως και τα τονισμένα τόξα των τροχών (προαιρετικά διατίθενται ζάντες 16" με τέσσερις ακτίνες υπό γωνία). Η οροφή μπορεί να βαφτεί σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα κάνοντας αντίθεση με κάθε μια από τις 10 διαθέσιμες αποχρώσεις του αμαξώματος (22 συνδυασμοί), ενώ χαρακτηριστικό είναι και το C-Pillar με σχήμα X που φέρει το λογότυπο i10.

Στο πίσω μέρος το μικρό Hyundai έχει "σοβαρέψει" με γωνιώδη φώτα, σπορ προφυλακτήρα, διαχύτη και μια αεροτομή.

Hyundai i10

Η καμπίνα του νέου i10 είναι σημαντικά αναβαθμισμένη από πλευράς τεχνολογίας και εμφάνισης - με τρισδιάστατο ανάγλυφο σε ταμπλό και πόρτες, μεγάλη οθόνη αφής 8" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και 4 συνδυασμούς αποχρώσεων. 

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, συνδεσιμότητα Bluelink που επιτρέπει έλεγχο λειτουργιών του οχήματος από το smartphone, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και κάμερα οπισθοπορείας.

Το i10 θα είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή ως τετραθέσιο, με βελτιωμένη ορατότητα και αυξημένους χώρους για τους επιβάτες (λόγω του μακρύτερου μεταξονίου). Ο χώρος αποσκευών είναι 252 λίτρα με διπλό πάτωμα και χαμηλότερο κατώφλι κατά 29mm σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Hyundai i10

Από πλευράς κινητήρων, το i10 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία με δύο σύνολα - τον τρικύλινδρο 1.0 MP1 με απόδοση 67 PS και 96 Nm ροπής, και τον τετρακύλινδρο 1.2 MPI με απόδοση 84 PS και 118 Nm ροπής. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο ή αυτόματο (AMT) κιβώτιο 5 σχέσεων και εξοπλίζονται με σύστημα Stop and Go (ISG).

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Hyundai SmartSense είναι ένα από τα πιο πλούσια της κατηγορίας αφού περιλαμβάνει Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube