Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI, η χαρά του οικογενειάρχη

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI, η χαρά του οικογενειάρχη

Αντικαθιστώντας το Tiguan Allspace, το νέο Volkswagen Tayron αναλαμβάνει τον ρόλο του μεγαλύτερου κομιούτερ τουWolfsburg, επιβεβαιώνoντας ταυτόχρονα την προσωπικότητά του.

Τοποθετημένο ανάμεσα στα Tiguan και Touareg, το Volkswagen Tayron εκπροσωπεί μια κατηγορία που συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Αυτή των 7θέσιων οικογενειακών. Το κάνει όμως με στιλ και πολυτέλεια που αναμφισβήτητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του οικογενειάρχη

Η αλήθεια είναι πως η Volkswagen είχε διαβάσει σωστά την αγορά, διαβλέποντας πως τα SUV θα κυριαρχήσουν πριν καν γίνουν μόδα. Γι’ αυτό και το 2007 πρόσθεσε δίπλα στο θηριώδες Touareg το Tiguan, ένα μοντέλο που ακόμα και σήμερα αποτελεί best-seller για το Wolfsburg. Έκτοτε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και η γερμανική φίρμα παρουσίασε άλλα τρία SUV. Τα T-Roc, T-Cross και Taigo. Σε αυτή την πραγματικά ολοκληρωμένη και πολυσυλλεκτική γκάμα, προστίθεται πλεον το Volkswagen Tayron, ένα πληθωρικό SUV που έρχεται να αντικαταστήσει το επίσης 7θέσιο Tiguan Allspace.

O πλούσιος βασικός εξοπλισμός, σε συνδυασμό με την premium αύρα και την άρτια ποιότητα κύλισης δικαιολογούν (;) την υψηλή τιμή του Volkswagen Tayron

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Škoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS DSG7, πληθωρισμός παντού

Και μπορεί να κυκλοφορεί στην Κίνα από το 2018, πλην όμως το ευρωπαϊκό Tayron κατασκευάζεται στην Ευρώπη (στο Wolfsburg), ον πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καταναλωτών της Γηραιάς Ηπείρου.

Σχεδιαστικά, η συγγένεια με το Tiguan δεν κρύβεται. Κάτι που μεταφράζεται σε καθαρή σχεδίαση, με καμπύλες, ρέουσες γραμμές κι ένα συνολικά κομψό κι εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό, χωρίς καμία υπερβολή και κραυγαλέες προσπάθειες εντυπωσιασμού.

Στο εμπρός μέρος, η μεγάλη κάθετη μάσκα προσδίδει έξτρα πόντους δυναμισμού την ώρα που τα μακρόστενα φώτα LED εμπρός και πίσω ενώνονται με μια οριζόντια, φωτιζόμενη μπάρα που καταλήγει στους επίσης φωτιζόμενους λογότυπους VW. Ένα ευπρόσδεκτο, σύγχρονο gimmick που χαρίζει στο VW Tayron εντυπωσιακή φωτεινή ταυτότητα, ιδίως τη νύχτα.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Τα φωτιστικά σώματα LED ενώνονται με μια φωτεινή μπάρα που καταλήγει στον επίσης φωτιζόμενο λογότυπο του Wolfsburg. Ανάλογη εικόνα έχουμε και στο πίσω μέρος. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο όμορφο, χαρίζοντας στο Tayron μια ξεχωριστή φωτεινή ταυτότητα, ιδίως το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: DFSK E5 DE-i, ένα και μοναδικό

Αξίζει επίσης να σταθούμε στο γεγονός ότι τα φώτα, προαιρετικά μπορούν να ενσωματώνουν τεχνολογία IQ. Light HD Matrix, στοιχείο που είδαμε για πρώτη φορά στα Touareg και ID.7. Αλλά και στους αεροδυναμικούς τετραγωνισμένους θόλους και στις λειτουργικές αεροκουρτίνες στις άκρες του προφυλακτήρα που εξυπηρετούν την ομαλότερη ροή του αέρα. Οι σχεδιαστές της Volkswagen εστίασαν στην καλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση. Και ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd 0,28 δείχνει ότι τα κατάφεραν.

Η πληθωρική σιλουέτα είναι ευδιάκριτη και στο προφίλ, όπου η νικελένια φάσα που εκτείνεται μέχρι την πίσω κολόνα προικίζει το γερμανικό SUV με ακόμα περισσότερο κύρος. Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, με μήκος στα 4,79 m είναι περίπου έξι πόντους μακρύτερο από το απερχόμενο Tiguan Allspace και 25 cm από το Tiguan. To πλάτος φτάνει τα 1,85 m, το ύψος τα 1,67 m και το μεταξόνιο ακουμπά τα 2,79 m, 11 πόντους πιο μακρύ από του Tiguan.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Η κίνηση στα στενούς δρόμους της πόλης δεν είναι αυτό που λέμε ψωμοτύρι για ένα SUV με τον όγκο και τις διαστάσεις του VW Tayron. Είναι μεν ευέλικτο και το τιμόνι ευπρόσδεκτα ελαφρύ στο πρόγραμμα Eco, ωστόσο το να βρεις χώρο πάρκινγκ για ενάμιση αυτοκίνητο μπορεί να εξελιχθεί σε… πόλεμο νεύρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan X-Trail 1.5 163PS M-CVT

Εύλογα λοιπόν, οι επιβλητικές διαστάσεις σε προδιαθέτουν για αυξημένη ευρυχωρία στο εσωτερικό. Κάτι που επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Ξεκινώντας από εμπρός προς τα πίσω, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε δύο πολύ μαλακά, αναπαυτικά και πλήρως εργονομικά καθίσματα, τεχνολογίας ergoActive που πέρα από θέρμανση και λειτουργία μασάζ δέκα πνευματικών μερών στηρίζουν άψογα το σώμα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή, προσφέροντας στον οδηγό άριστη περιμετρική ορατότητα.

Στην δεύτερη σειρά, το συρόμενο (σε αναλογία 60:40) κάθισμα κατά 18 πόντους θα επιτρέψει σε ψηλούς ενήλικους επιβάτες να κάνουν με χαρακτηριστική άνεση πολύωρα ταξίδια, χωρίς να αναζητούν περισσότερο χώρο για τα πόδια, τους ώμους και το κεφάλι. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να ρυθμίζουν κατά το δοκούν την κλίση της πλάτης.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι πραγματικά η χαρά του οικογενειάρχη. Οι επιβάτες της μεσαίας σειράς έχουν μπόλικο αέρα για τα πόδια και το κεφάλι καθώς και όλα τα σύγχρονα κομφόρ. Από 3ζωνικό κλιματισμό έως θύρες USB-C.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot E-5008, βασιλιάς χωρίς βασίλειο

Δεν είναι όμως μόνο η χωροταξική ευμάρεια, αλλά οι συνολικές ανέσεις που απολαμβάνουν οι επιβάτες. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ανεξάρτητος κλιματισμός, δύο φορτιστές USB-C, τσέπη στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων με θήκη για smartphone, βαθιά θήκη στην πόρτα, χειρολαβές στον ουρανό, σκίαστρο στα παράθυρα, υποβαχιόνιο και ποτηροθήκες.

Εντάξει, στην τρίτη σειρά μην περιμένετε και πολλά! Το έδρανο είναι χαμηλό, ο χώρος για τα γόνατα και τους ώμους περιορισμένος και το μπες βγες απαιτεί μια σχετική ευελιξία. Κοινώς, αν είσαι παιδί θα βολευτείς. Κι αν είσαι ενήλικος θα ζοριστείς!

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Εντάξει, η τρίτη σειρά καθισμάτων απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Όπως στο σύνολο τον 7θέσιων της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ C-SUV: Toyota Corolla Cross vs Ford Kuga, διαφορετικοί κόσμοι

Η συνολική ευρυχωρία του VW Tayron επιβεβαιώνεται και από τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Όπου στην 5θέσια διάταξη φτάνει τα 850 lt. Αν δε, αναδιπλώσεις και τη μεσαία σειρά, ο χώρος εκτοξεύεται στα 1.905 λίτρα! Αν κάποιος φίλος σου μετακομίζει, σαφώς μπορείς να τον βοηθήσεις!

Στην 7θέσια διαμόρφωση το πορτμπαγκάζ πέφτει στα 345 lt, τιμή πάνω από τον μέσον όρο του ανταγωνισμού που γυροφέρνει τα 200 lt. Εκτός από μεγάλο όμως είναι και πρακτικό. Υπάρχει διπλό δάπεδο όπου μπορείς να βολέψεις την εταζέρα, άγκιστρα πρόσδεσης, 12βολτη πρίζα και δύο μανέτες για να ρίχνεις τις πλάτες της τελευταίας σειράς αλλά και διακόπτης για τον κοτσαδόρο -προαιρετικός εξοπλισμός αξίας €1.000.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Με όλα τα καθίσματα όρθια, το πορτμπαγκάζ των 345 lt ξεπερνά τον μέσον όρο της κατηγορίας. Αν ρίξεις την τελευταία σειρά, απελευθερώνεται χώρος 850 λίτρων. Που μπορεί να φτάσει έως και τα 1.905 λίτρα. Κάλλιστα λοιπόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Tayron για μετακομίσεις. Ή ακόμα και για κρεβατοκάμαρα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντίζελ C-SUV: Citroën C5 Aircross vs Hyundai Tucson, κι όμως είναι ακόμα εδώ

Το «τικ» στο κουτάκι της ευρυχωρίας, ένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής του σύγχρονου οικογενειάρχη μπαίνει με πειστικό τρόπο. Τι γίνεται όμως με το τεχνολογικό υπόβαθρο; Χωρίς να μακρηγορούμε, είναι πλούσιο και πλήρως ψηφιακό.

Πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός βλέπει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro δέκα ιντσών, με μπόλικη και ουσιαστική πληροφορία, και πολλές δυνατότητες προσαρμογής. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη 12,9” (φτάνει και τις 15” σε πλουσιότερες εκδόσεις) που ενσωματώνει το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB4.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Ο ποιοτικός χαρακτήρας του Tayron γίνεται αντιληπτός ακόμα και από τον τρόπο που κλείνει η πόρτα. Το ταμπλό ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία που έχουμε δει στην τελευταία γενιά των Golf και Tiguan. Επιπροσθέτως, η ποιότητα των υλικών αντικατοπτρίζει την εταιρική ταυτότητα της φίρμας. 

Τα γραφικά είναι ευκρινή και ευανάγνωστα, η απόκριση γρήγορη και το ελληνικό μενού κατανοητό και φιλικό προς τον χρήστη. Απόρροια των συντομεύσεων που υπάρχουν στην αρχική σελίδα, παρέχουν πιο γρήγορη πρόσβαση στα διάφορα μενού και υπό-μενού. Στο πνεύμα της εποχής, η ψηφιακή βοηθός IDA υποστηρίζει και το ChatGPT.

Στην καμπίνα όμως συναντάς και μια τρίτη, μικρότερη οθόνη. Αναφερόμαστε φυσικά στον περιστροφικό διακόπτη Driving Experience Control στην κεντρική κονσόλα στο μέσον του οποίου βλέπουμε μια οθόνη TFT LCD. Που σου επιτρέπει να ρυθμίσεις μόνο την ένταση του ήχου, τις λειτουργίες οδήγησης (Eco, Comfort, Sport και Individual) και τον φωτισμό περιβάλλοντος.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Ο περιστροφικός διακόπτης Driving Experience Control στην κεντρική κονσόλα σου επιτρέπει να ρυθμίσεις μόνο την ένταση του ήχου, τις λειτουργίες οδήγησης και τον φωτισμό περιβάλλοντος. Όταν τα Smart Dials της Škoda, τρια τον αριθμό σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις πολύ περισσότερες λειτουργίες. Χώρια πως στο σημείο που βρίσκεται, είναι πολύ πιθανό ασυναίσθητα να τον μπερδέψεις με τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου. Που έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού. 

Αναφέρουμε τη λέξη «μόνο», διότι τα πρόσφατα μοντέλα Škoda έχουν τρία τέτοια χειριστήρια. Και προσφέρουν απείρως περισσότερες δυνατότητες. Κάτι που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς λιγότερο την οθόνη κατά την οδήγηση και επομένως να παίρνεις λιγότερο τα μάτια σου από το δρόμο. Να σημειώσουμε επίσης ότι δεν υπάρχει ειδικό κουμπί για βοηθήματα οδήγησης στο τιμόνι. Ωστόσο, το Lane Assist και άλλες ειδοποιήσεις υπέρβασης ταχύτητας μπορούν να απενεργοποιηθούν με απλό τρόπο, μέσω ενός εικονιδίου στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

Κατά τα λοιπά της εργονομίας, δεν υπάρχει χώρος για άλλα παράπονα. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που γερμανική φίρμα έχει επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες στο τιμόνι -περιμένουνε να πράξει τα δέοντα και ως προς τον κλιματισμό.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis

Η ποιότητα κατασκευής τέλος και τα υλικά, ταυτίζονται απόλυτα με την εταιρική ταυτότητα της Volkswagen. Όλα μοιάζουν σωστά μελετημένα και η καμπίνα απαρτίζεται από υλικά με καλή έως πολύ καλή ποιότητα και αντίστοιχη συναρμογή. 

Αν και ορισμένα υλικά φαίνονται λίγο «ελαφριά», όπως η λωρίδα που διατρέχει τη μέση του ταμπλό, από ξύλο ή αλουμίνιο ανάλογα με την έκδοση που επιλέγεις. Ξύλο εν προκειμένω, στην έκδοση Elegance της δοκιμής. Την πολυτελή υπόσταση του Tayron αναλαμβάνει να ενισχύσει ο νέος ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis

Κάτω από το καπό του Tayron που είχαμε στη διάθεσή μας βρίσκεται ο 4κύλινδρος 1.500άρης eTSI που συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα και αποδίδει με 150 ίππους και 250 Nm. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από μια από μία 48βολτη μπαταρία ιόντων λιθίου και μια μίζα/εναλλάκτη (μίζα μόνο για το start/stop, καθώς υπάρχει συμβατική μίζα για να βάζεις εμπρός το μοτέρ) και ιμάντα που συνδέει το ηλεκτρομοτέρ με τον στροφαλοφόρο άξονα.

Η μπαταρία ουσιαστικά υποστηρίζει τον θερμικό κινητήρα, ενώ το σύστημα αξιοποιεί την ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα, μετατρέποντας την κινητική ενέργεια κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική και την αποθηκεύει στην μπαταρία, μειώνοντας την κατανάλωση. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου DSG διπλού συμπλέκτη, με επτά σχέσεις.

Ο θερμικός κινητήρας λειτουργεί στον κύκλο Miller και διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT) για ακόμα μικρότερη κατανάλωση σε συνθήκες χαμηλού φορτίου. Έτσι, χωρίς να το καταλάβεις, μπορείς να κινείσαι με δύο κυλίνδρους όταν αφήνεις το αυτοκίνητο να ρολάρει χωρίς να απαιτείς φορτίο από το μοτέρ.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Ο 1.500άρης eTSI με τους 150 ίππους και τα 250 Nm κινεί χωρίς δυσκολία το αυτοκίνητο. Όπως είναι λογικό όμως, αν είσαι φορτωμένος σε μια ορεινή διαδρομή θα χρειαστεί να πιέσεις αρκετά. 

Σε καθημερινή χρήση οι 150 ίπποι και τα 250 Nm θα κινήσουν σβέλτα το Tayron χωρίς να προβληματίζονται ιδιαίτερα από τα 1.747 kg που ζυγίζει. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,4”, με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 204 km/h.

Οι μόνες περιπτώσεις που θα χρειαστείς παραπάνω δύναμη είναι όταν βρεθείς με πλήρες φορτίο σε μια ορεινή διαδρομή. Ακόμα κι εκεί όμως, η πολύ καλή συνεργασία κινητήρα και σασμάν δεν θα δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα όταν χρειαστεί να προσπεράσεις.

Στον ανοιχτό δρόμο, είναι δεδομένο πως το αυτοκίνητο θα κινηθεί αρχοντικά, ευθύβολα και σταθερά. Και θα σου δημιουργήσει προσμονή για το επόμενο ταξίδι! Τα ηχομονωτικά κρύσταλλα απομονώνουν την καμπίνα από εξωτερικές παρεμβολές, τη στιγμή που οι αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι χαμηλοί. Όπως και ο θόρυβος από την κύλιση των τροχών.

Ένας ακόμα σύμμαχος στην κορυφαία ποιότητα κύλισης του Tayron είναι η ανάρτηση. Το μαλακό set-up «σιδερώνει» τις αβλεψίες των ελληνικών δρόμων με τρόπο πέρα για πέρα αποτελεσματικό και πειστικό. Ακόμη κι αν περάσεις με ταχύτητα από μεγάλα σαμάρια, είναι όσο ενδοτική πρέπει ώστε να διατηρήσει ατσαλάκωτους τους επιβάτες. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η στήριξη με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Χωρίς αμφιβολία, ο προσανατολισμός του Tayron είναι οικογενειακός. Και το πλαίσιο εκπληρώνει πιστά τον ρόλο του. Η ποιότητα κύλισης είναι πραγματικά κορυφαία, με την ανάρτηση να περνά με αυτοπεποίθηση από τις ανισομέριες του οδοστρώματος. 

Αν κινηθείς σβέλτα σε δρόμο με στροφές, θα διαπιστώσεις τον ουδέτερο ή μάλλον οικογενειακό χαρακτήρα του. Δεν γέρνει υπερβολικά και η ανάρτηση διαχειρίζεται ικανοποιητικά τη μεταφορά βάρους και τον όγκο του αυτοκινήτου ακόμα και σε γρήγορες αλλαγές πορείας. Στην εξίσωση προσθέστε την πολύ καλή πρόσφυση από τα Hankook Ventus Evo (235/50 R19) και τα δυνατά φρένα.

Το τιμόνι όμως δεν ενθουσιάζει ούτε με την απόκριση ούτε με την πληροφόρηση που προσφέρει. Θυμίζοντάς σου πως άλλες είναι οι αρετές του. Συν ότι όσο πιο γρήγορα κινείσαι τόσο περισσότερο ανεβάζεις την κατανάλωση.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis
Η κατανάλωση στα 8,1 lt/100 km είναι πολύ λογική για ένα μεγάλο οικογενειακό SUV. Να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ήρθε χωρίς να έχουμε στο νου μας πώς να μειώσουμε την κατανάλωση.

Μιλώντας για κατανάλωση, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, χωρίς προσπάθεια, η μέση κατανάλωση ξεπέρασε οριακά τα 8 lt/100 km με οδήγηση σε όλες τις συνθήκες. Τιμή πέρα για πέρα λογική για 7θέσιο SUV 1.747 κιλών.

Το VW Tayron έρχεται στην ελληνική αγορά στην πλούσια έκδοση Elegance που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο 3ζωνικό κλιματισμό Air Care Climatronic, εννέα αερόσακους, Sport Comfort καθίσματα εμπρός με πνευματική οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ, σύστημα infotainment με οθόνη 12,9”, ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro 10”, κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών και πολλά ακόμη.

Υπερπλήρης φυσικά είναι και η σουίτα συστημάτων ασφαλείας με Adaptive Cruise Control, υποβοήθηση εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας, υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και το σύστημα προειδοποίησης αποβίβασης Exit Warning.

Test drive: Volkswagen Tayron 1.5 eTSI 150 PS DSG, Photo © DRIVE Media Group/Thanasis Koutsogiannis

Η τιμή του διαμορφώνεται στις €47.900. Πώς τοποθετείται όμως απέναντι στον ανταγωνισμό; Škoda Kodiaq €38.750, Nissan X-Trail €40.590, Peugeot 5008 €39.900, Mercedes-GLB €53.000 (+€1.549 για την τρίτη σειρά καθισμάτων), DFSK E5 DE-i €34.500 (με έκπτωση €2.000).

Βλέπουμε λοιπόν πως τιμολογιακά τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας. Δεν είναι φθηνό, ωστόσο ο εξοπλισμός και ποιότητα κατασκευής και κύλισης δικαιολογούν την τιμή του.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως το Tayron, συνοδεύεται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή 80.000 km).

Volkswagen Tyron 1.5 eTSI 150 PS DSG

Τι λέει το DRIVEΤο Tayron υποστηρίζει με συνέπεια την οικογενειακή κλίση του: Άφθονος χώρος στην καμπίνα και τεράστιο κορμός, ανεση, προσεγμένο φινίρισμα και εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας. Παρά τα λίγα άλογα (και ροπή) δεν πιάνεται μακριά νυχτωμένο. Αλλά ο λογαριασμός έρχεται τσουχτερός.

 
Τιμή  Από €47.900
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤεχνολογίαMHEV, κινητήρας βενζίνης 1.498 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, ACT, άμεσος ψεκασμός, τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, ηλεκτρικό σύστημα 48V, μίζα-εναλλάκτης, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων με ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ 20 PS/25 Nm, κίνηση εμπρός
Απόδοση 150 PS/5.000-6.000 rpm, 250 Nm/1.500-3.500 rpm
Διαστάσεις4.792 x 1.853 x 1.668 mm
Χώρος αποσκευών345 lt (7θέσιο), 850 lt (5θέσιο), 1.905 lt (διθέσιο)
Βάρος1.745 kg
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h9,4" 
Τελική ταχύτητα204 km/h
Μέση κατανάλωση*8,1 lt/100 km
Εκπομπές CO2146-157 g/km
*Μέτρηση DRIVE 
Φωτογραφίες DRIVE Media Group/Θανάσης Κουτσογιάννης

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube