Τι μοντέλα περιμένουμε το 2023 πέρα από SUV και EV;

Τι μοντέλα περιμένουμε το 2023 πέρα από SUV και EV;

Το 2023 προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά με την αγορά να εξηλεκτρίζεται και να εμπλουτίζεται με σημαντικά μοντέλα μέσα στους επόμενους μήνες.

Κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, η αγορά αναμένεται να υποδεχτεί το 2023 πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα.

Μερικά από αυτά που θα υποδεχθούμε μέσα στους επόμενους μήνες είτε θα δεχθούν ενέσεις ζωής με διάφορες αναβαθμίσεις που θα έχουν ως σκοπό την επέκταση του κύκλου ζωής τους και άλλα, θα είναι ολοκαίνουργια μοντέλα που θα κουβαλούν όλα τα σύγχρονα καλούδια του εκάστοτε κατασκευαστή.

Στην πλειονότητά τους, τα μοντέλα αυτά θα ανήκουν στην κατηγορία των SUV ή των ηλεκτρικών (EV). Για ακόμα μια χρονιά όμως, η ελληνική αγορά θα υποδεχθεί και μοντέλα που θα ανήκουν σε πιο παραδοσιακές κατηγορίες και θα χρησιμοποιούν για την κίνησή τους συμβατικά ή ελαφρώς εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης.

Ας δούμε ποια είναι αυτά στην παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε.


Alfa Romeo Giulia: Άνοιξη

Alfa Romeo Giulia

Η ώρα της ανανέωσης για την Alfa Romeo Giulia έφτασε. Η ιταλική μπερλίνα απέκτησε φώτα τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix που θυμίζουν πολύ εκείνα της Tonale. Πίσω τα φώτα είναι επίσης LED και πλέον σκουρόχρωμα, µε γυαλιστερό µαύρο τελείωµα.

Στην καμπίνα η φρεσκαρισμένη Giulia αποχαιρέτησε τον αναλογικό πίνακα οργάνων και στη θέση του πλέον βρίσκεται μια ψηφιακή οθόνη µε διαγώνιο 12,3”.


BMW

BMW

Ο Γερμανός κατασκευαστής θα προσθέσει στην γκάμα τη νέα χρονιά δύο νέα σεντάν. Στο τέλος του 2023 αναμένεται η νέα 5άρα, που θα εξακολουθήσει να βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR και να διατίθεται µε ήπια και plug-in υβριδικά σύνολα. Το νέο εδώ αποτελούν οι ηλεκτρικές i5 και i5 Touring. 

Νέα είναι και η 7άρα που παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες, µε την γκάμα να περιλαμβάνει και την ηλεκτρική i7. Η νέα 7άρα μεγάλωσε, είναι πιο πολυτελής από ποτέ, διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε τομέα και το κερασάκι βάζει η οθόνη διαγωνίου 31,3” για τους πίσω επιβάτες. Η νέα BMW 7 Series είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνική αγορά, µε τιμή εκκίνησης τις €142.106.


Dacia Jogger Hybrid: Καλοκαίρι

Dacia Jogger HYBRID 140

H Dacia εμπλουτίζει την γκάμα του Jogger µε την υβριδική έκδοση HYBRID 140 που χρησιμοποιεί το σύστημα που ξέρουμε από τα Renault Clio και Arkana.

Το Jogger HYBRID 140 είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας και υπόσχεται ότι μπορεί να καλύψει το 80% των αστικών μετακινήσεων αμιγώς ηλεκτρικά προσφέροντας έως και 40% μειωµένη κατανάλωση στην πόλη σε σχέση µε ένα συμβατικό σύνολο. Το πολύ εξελιγμένο υβριδικό σύστημα έχει συνδυαστική απόδοση 140 PS και αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 lt και δύο ηλεκτροκινητήρες.


Hyundai

Hyundai i10

Κάπου κοντά στο καλοκαίρι, η Hyundai θα ανανεώσει το μικρό της μοντέλο που μετράει ήδη περίπου τέσσερα χρόνια στην αγορά. Το νέο i10 θα φρεσκαριστεί µε ανασχεδιασμένη γρίλια, νέους προφυλακτήρες και φώτα, ενώ θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο τεχνολογίας. Στους κινητήρες αναμένεται να προστεθούν ήπια υβριδικά σύνολα.

Σε τροχιά ανανέωσης βρίσκονται και τα μεγαλύτερα i20 και i30, τα οποία θα λανσαριστούν κοντά στο τέλος του έτους, µε νέα σχεδίαση μέσα κι έξω, εξοπλισμένα φυσικά µε όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας και ασφάλειας της μάρκας.


Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz προχώρησε σε μια τονωτική ένεση στις A-Class, A-Class Sedan και B-Class. Εξωτερικά οι επεμβάσεις είναι διακριτικές και περιλαμβάνουν γρίλια µε νέο μοτίβο, ανασχεδιασμένα εμπρός φώτα και νέα LED πίσω φώτα, μαζί µε νέο διαχύτη.

Στην καμπίνα το flat-bottomed τιμόνι ανασχεδιάστηκε και το ήδη κορυφαίο σύστημα infotainment MBUX αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης πλην εκείνου της κορυφαίας A45 συνεργάζονται πλέον µε ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις διαθέτουν βελτιωμένη μπαταρία και ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ. Η νέα A-Class ξεκινά στη χώρα µας από €39.990, η A-Class Sedan από €41.300 και η B-Class έχει τιμή εκκίνησης τις €43.500.

Αργότερα μέσα στη χρονιά θα λανσαριστεί και η έκτη γενιά της E-Class, που κατά παράδοση θα είναι έντονα επηρεασμένη από τη μεγαλύτερη S-Class και θα έχει σίγουρα μια μεγάλη τεχνολογική καινοτομία να εισάγει. Κάτω από το καπό θα φιλοξενεί μια πλούσια γκάμα ήπια υβριδικών κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε plug-in hybrid εκδόσεις.


Opel

Opel Astra GSe

Το GSe θεσμοθετείται πλέον ως η κορυφαία, σπορ υπομπράντα της Opel και κάνει ντεμπούτο µε το Astra GSe. Θα κυκλοφορήσει κοντά στο μέσο του έτους, µε σπορ διακοσμητικές πινελιές, αναβαθµισμένα φρένα, αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης. Την κίνηση θα αναλαμβάνει ένα plug-in υβριδικό σύνολο µε 225 PS.

Επιπλέον, η γερμανική μάρκα αναμένεται να ανανεώσει το σουπερμίνι της το φθινόπωρο. Στον τομέα της εμφάνισης το νέο Corsa θα υιοθετήσει τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία Opel Vizor, µε στοιχεία από μεγαλύτερα μοντέλα να περνούν και στην καμπίνα. H αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα αποκτήσει περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη αυτονομία, ωστόσο στην γκάμα των θερμικών κινητήρων δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές κάτι που σημαίνει μια ευρεία γκάμα συνόλων βενζίνης και ντίζελ.


Porsche Panamera: Τέλη του έτους

Porsche Panamera

H τρίτη γενιά της Panamera θα αποτελέσει, αναμενόµενα, μια εξέλιξη στην αισθητική του σημερινού μοντέλου. Κάτω από το καπό θα φιλοξενεί αναβαθµισμένους τους twin-turbo 2.9 V6 και 4.0 V8 κινητήρες µε ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Το plug-in υβριδικό σύστημα θα αναθεωρηθεί ριζικά, µε σκοπό να προσφέρει περισσότερη ισχύ και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.


Renault Clio: Καλοκαίρι

Renault Clio

Mετά από περίπου τετραετή υπηρεσία στην αγορά, η γαλλική φίρμα θα φρεσκάρει το σουπερμίνι της. Το νέο Clio θα έχει μικροεπεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και συνολικά αναβαθμισμένη τεχνολογία, διατηρώντας κάτω από το καπό την πλούσια γκάμα συνόλων: Βενζίνη, ντίζελ, LPG αλλά και τη σοφιστικέ υβριδική έκδοση E-TECH Hybrid.


Skoda Superb: Τέλη του έτους

Skoda Superb

Το νέο Superb είναι ένα από τα νέα μοντέλα της Skoda που δε θα ασπαστεί ακόμα τον πλήρη εξηλεκτρισμό. H τέταρτη γενιά του θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του γκρουπ VW και θα είναι διαθέσιμη µε κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid. Επιπλέον, θα συνεχίσει να υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε στέισον και σεντάν αμάξωµα.


Suzuki Swift: Άνοιξη

Suzuki Swift

To Swift πέμπτης γενιάς θα βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας HEARTECT που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο. Το αμάξωµα θα έχει περισσότερες καμπύλες, νέα μάσκα και φώτα, ενώ κάτω από το καπό το νέο Swift θα συνεχίσει να φιλοξενεί τα ήπια υβριδικά σύνολα της σημερινής γενιάς. Ωστόσο πιθανότητα θα προστεθεί και το υβριδικό σύστημα Strong Hybrid στην γκάμα.


Toyota

Toyota

Η ανανεωμένη Corolla θα ξεκινήσει να διατίθεται την Άνοιξη, µε φρεσκαρισμένο μοτίβο στην εμπρός γρίλια, ανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης και ζάντες. Στην καμπίνα συναντάμε νέα οθόνη αφής για το infotainment µε διαγώνιο 10,5”, καθώς και νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”.

Την γκάμα εξακολουθούν να απαρτίζουν τα υβριδικά σύνολα µε τα 1.8 και 2.0 μοτέρ βενζίνης, αλλά και τα δύο έχουν αναβαθμιστεί και αποδίδουν 140 και 196 PS αντίστοιχα. Για τη χάτσμπακ έκδοση η τιμή ξεκινά από τις €28.470.

Στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται στη χώρα µας η πέμπτη γενιά του Toyota Prius, µε την φουτουριστική σχεδίαση και το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα που αποτελείται από δίλιτρο μοτέρ βενζίνης και ένα ηλεκτροκινητήρα, µε συνδυαστική ισχύ 223 PS και σχεδόν 100 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube