Με ριζικές αλλαγές η νέα γενιά του Suzuki Swift

Με ριζικές αλλαγές η νέα γενιά του Suzuki Swift

Το νέο Suzuki Swift απαθανατίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται στο δρόμο και να προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023.

To Suzuki Swift βρίσκεται σήμερα στην τρίτη γενιά του, η οποία λανσαρίστηκε το 2016. Έξι χρόνια μετά από το ντεμπούτο του μικρού χάτσμπακ, φαίνεται ότι η Suzuki έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του αντικαταστάτη του, μιας και για πρώτη φορά, ένα νέο Swift πιάστηκε από τον φακό να δοκιμάζεται στο δρόμο.

To Swift τέταρτης γενιάς θα έχει την κωδική ονομασία YED και θα βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας HEARTECT που χρησιμοποιεί σήμερα ο προκάτοχος του.

Αν και η Suzuki είχε φροντίσει το νέο μοντέλο της να είναι καλά κρυμμένο κάτω από έντονο καμουφλάζ, ήδη μπορούμε να διακρίνουμε σημαντικές διαφορές με το σημερινό Swift. To αμάξωμα έχει περισσότερες καμπύλες, ενώ η εμπρός μάσκα είναι νέας σχεδίασης κάτι που ισχύει και για τα φώτα. Επιπλέον, το νέο Swift δείχνει να άφησε πίσω του το πετυχημένο τρικ με τις κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες. 

Suzuki Swift

Κάτω από το καπό, το νέο μοντέλο αναμένεται να συνεχίσει να φιλοξενεί τα ήπια υβριδικά σύνολα της σημερινής του γενιάς. Ωστόσο, στην γκάμα θα προστεθεί πιθανότατα και το υβριδικό σύστημα Strong Hybrid που δοκιμάσαμε πρόσφατα στο Vitara.

Περίπου ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του, συνεχίζοντας την παράδοση, θα ακολουθήσει και η καυτή έκδοση Swift Sport. Η τελευταία θα εξοπλίζεται με ένα σύνολο παρόμοιας φιλοσοφίας με τον 1.4 τούρμπο του σημερινού Swift Sport, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V.

Το ολοκαίνουργιο Suzuki Swift αναμένεται να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2023, με τη διάθεσή του στη παγκόσμια αγορά να ξεκινάει σταδιακά αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube