Ανανέωση για το Opel Corsa μέσα στο 2023

Ανανέωση για το Opel Corsa μέσα στο 2023

Το ανανεωμένο Opel Corsa θα λανσαριστεί το 2023 και πέρα από τις αισθητικές αλλαγές θα προσφέρει και μεγαλύτερη αυτονομία στην ηλεκτρική του έκδοση.

Opel Corsa

Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa μπήκε στην παραγωγή το 2019 και απ' ότι φαίνεται η ώρα για ένα πρώτο φρεσκάρισμα έφτασε, με την γερμανική εταιρεία να έχει προγραμματίσει να ρίξει την επόμενη χρονιά στην αγορά μια ανανεωμένη έκδοσή του.

Στον τομέα της εμφάνισης το νέο Corsa θα υιοθετήσει τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα Opel Vizor που συναντάμε στα μεγαλύτερα Astra και Mokka, με κάποια στοιχεία από τα δυο μεγαλύτερα μοντέλα να υιοθετούνται και στην καμπίνα του δημοφιλούς σουπερμίνι.

Opel Corsa

Όσο για το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e, θα χρησιμοποιεί το νέο σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που έκανε ντεμπούτο στο e-208. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ είναι αυξημένη κατά 20 PS φτάνοντας έτσι τους 156 PS και τα 260 Nm ροπής. Το μοτέρ τροφοδοτείται πλέον από μια μπαταρία 400V ωφέλιμης χωρητικότητας 48,1 kWh με το εργοστάσιο να υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία που αγγίζει τα 400 km.

Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων του συμβατικού Corsa, με το μοντέλο να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο με μια ευρεία γκάμα συνόλων βενζίνης και ντίζελ. 

Opel Corsa

Αργότερα, το ρεπορτάζ θέλει την Opel να προσθέτει στην γκάμα του Corsa και μια πιο «καυτή» αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την επιγραφή GSe.

Το φρεσκαρισμένο Opel Corsa θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2023 και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το δεύτερο μισό του έτους.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube