Νέο Dacia Jogger HYBRID 140

Νέο Dacia Jogger HYBRID 140

Η Dacia παρουσίασε το Jogger HYBRID 140, το πρώτο της υβριδικό μοντέλο που συνδυάζει τους χώρους και την πρακτικότητα του Jogger με τη δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία του γκρουπ Renault.

Οι πωλήσεις του Jogger ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022 και έκτοτε το νέο MPV της Dacia έχει σημειώσει πάνω από 83.000 παραγγελίες και περισσότερες από 51.000 ταξινομήσεις.

Δύο από τους τρεις αγοραστές του Jogger επέλεξαν την έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης - LPG) 1.0 ΤCe 100 LPG και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ το 55% προτίμησε την 7θέσια έκδοση. Έτσι, η Dacia θέλοντας να συνεχίσει το «success story» του Jogger εμπλουτίζει την γκάμα του με την υβριδική έκδοση HYBRID 140.

Dacia Jogger HYBRID 140

Το Jogger HYBRID 140 είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Dacia που εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία του γκρουπ Renault, συμβάλλοντας παράλληλα στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mioveni στη Ρουμανία και θα φτάσει στις εκθέσεις μέσα στο 2023.

Το υβριδικό σύστημα του Jogger HYBRID, συνδυαστικής απόδοσης 140 PS, αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 lt με ισχύ 90 PS, δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας με ισχύ 50 PS και ένας με ισχύ 20 PS λειτουργεί επιπροσθέτως ως μίζα/γεννήτρια) και ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο multi-mode με τέσσερις σχέσεις που συνδέονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως και δύο σχέσεις που συνδέονται με τον ηλεκτροκινητήρα.

​​Dacia Jogger HYBRID 140

Η νέα υβριδική έκδοση διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του Jogger, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στο χώρο φόρτωσης, έχοντας τις ίδιες αναλογίες στις εσωτερικές του διαστάσεις με την υπόλοιπη γκάμα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh, από την οποία αντλούν ενέργεια τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου στο χώρο της ρεζέρβας, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το ρεζερβουάρ του LPG για τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG. Επιπλέον το αυτόματο κιβώτιο περιλαμβάνει τη λειτουργία B, που ενισχύει την ανάκτηση ενεργείας κατά το φρενάρισμα και τη δύναμη πέδησης μέσω του κινητήρα.

Dacia Jogger HYBRID 140

Το Jogger HYBRID 140 εξοπλίζεται παράλληλα με ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 7”, οι ενδείξεις του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν από τον οδηγό, ενώ προβάλλονται και βασικές πληροφορίες όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η υπολειπόμενη αυτονομία καθώς και η ροή ενέργειας.

Για ακόμα περισσότερη άνεση, το Jogger HYBRID 140 περιλαμβάνει στο βασικό του εξοπλισμό, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, καθώς και υψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο και υποβραχιόνιο.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι το Jogger HYBRID μπορεί να καλύψει το 80% των αστικών μετακινήσεων αμιγώς ηλεκτρικά προσφέροντας έως και 40% μειωμένη κατανάλωση στην πόλη σε σχέση με ένα συμβατικό σύνολο.

Dacia Jogger HYBRID 140

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπαταρία του Jogger HYBRID 140 καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 km.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του Jogger, κάνουμε το επόμενο βήμα συμπληρώνοντας τη γκάμα του μοντέλου με την υβριδική έκδοση HYBRID 140. Πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο χωρίς συμπλέκτη, που προσφέρει πλήρως ηλεκτρική εκκίνηση, ενώ εξασφαλίζει περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Το Jogger HYBRID 140 αποτελεί έναν πρώτης τάξεως εκπρόσωπο των αξιών που πρεσβεύει η Dacia, καθώς είναι ένα προσιτό υβριδικό οικογενειακό όχημα, που προσφέρει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους, ενώ είναι εφοδιασμένο με όσα έχει πραγματική ανάγκη ο σύγχρονος οδηγός. Με την ενσωμάτωση του υβριδικού συστήματος κίνησης η Dacia έκανε το μεγάλο άλμα προς την υβριδική τεχνολογία» δήλωσε ο Lionel Jaillet, Product Performance Director της Dacia.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube