Οι ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Οι ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

H Alfa Romeo αποκάλυψε τις νέες Giulia και Stelvio που έρχονται με ανανεωμένη εμφάνιση, αναβαθμισμένη τεχνολογία και τη νέα έκδοση Competizione στην γκάμα τους.

Μετά από αρκετή αναμονή και πολλά πρωτότυπα εξέλιξης τους να έχουν «πιαστεί» κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης στο δρόμο, έφτασε η στιγμή και για την επίσημη αποκάλυψη των νέων Alfa Romeo Giulia και Stelvio.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, τα δύο μοντέλα έχουν αποκτήσει στο εμπρός μέρος του φώτα που θυμίζουν έντονα σε σχεδίαση εκείνα της Tonale. Πέρα από νέα σε σχεδίαση, τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix και διαθέτουν αυτόματο σύστημα προσαρμογής που ρυθμίζει τη δέσμη φωτισμού σύμφωνα με την ταχύτητα και τις οδηγικές συνθήκες. Την ίδια στιγμή, το σύστημα αντιλαμβάνεται την κίνηση των άλλων οχημάτων αποφεύγοντας να «τυφλώσει» τους διερχόμενους οδηγούς.

Τα φώτα στο πίσω μέρος είναι και αυτά LED, στην περίπτωση της Giulia καλύπτονται από σκουρόχρωμο κάλυμμα με γυαλιστερό μαύρο τελείωμα, ενώ στην περίπτωση της Stelvio με γυαλιστερό διάφανο κάλυμμα.

Alfa Romeo Giulia

Περνώντας στο εσωτερικό, οι νέες Αlfa Romeo Giulia και Stelvio αποχαιρέτησαν τον αναλογικό πίνακα οργάνων και στη θέση του πλέον βρίσκεται μια ψηφιακή οθόνη με διαγώνιο 12,3". Ο οδηγός μπορεί επιλέξει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων: Evolved, Relax και Heritage.

Η πρώτη εκφράζει το μέλλον της σχεδίασης της Alfa Romeo αξιοποιώντας τον κεντρικό χώρο του πίνακα για την εμφάνιση των προηγμένων λειτουργιών που προσφέρουν τα δύο μοντέλα. Η Relax δίνει έμφαση στην άνεση και διατηρεί μόνο τα βασικά στοιχεία επιτρέποντας στον οδηγό να απολαμβάνει μια ασφαλή και χωρίς άσκοπες αποσπάσεις εμπειρία οδήγησης, ενώ η Heritage είναι εμπνευσμένη από τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Έτσι ο οδηγός των Giulia και Stelvio μπορεί να απολαμβάνει τον κλασσικό πίνακα οργάνων με τις χαρακτηριστικές γραμματοσειρές και δείκτες.

Ταυτόχρονα, οι νέες Giulia και Stelvio εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connect Services που διαθέτουν και δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων και επιτρέπουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση μέσω smartphone. Παράλληλα, η τεχνολογία NFT που παρουσιάστηκε στην Tonale είναι πλέον διαθέσιμη και στις νέες Giulia και Stelvio, προσφέροντας ένα αδιάβλητο πιστοποιητικό του ιστορικού του αυτοκινήτου.

Alfa Romeo Stelvio

Στον τομέα των κινητήρων δεν υπάρχουν αλλαγές. Παραμένουν τα γνωστά σύνολα βενζίνης και ντίζελ με απόδοση από 160 PS έως 280 PS, τα οποία συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. 

Στην κορυφή της γκάμας των ανανεωμένων Giulia και Stelvio βρίσκεται πλέον η νέα έκδοση Competizione. Τα αυτοκίνητα της έκδοσης είναι βαμμένα σε χρώμα Moon Light gray matt, με τις δαγκάνες των φρένων σε κόκκινη απόχρωση. Το εσωτερικό διακοσμείται με δερμάτινες επενδύσεις και κόκκινες ραφές και στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται η ενεργή ανάρτηση Alfa Active Suspension.

Η διάθεση των νέων Giulia και Stelvio στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube