Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Škoda Superb

Σε δοκιμές εξέλιξης το νέο Škoda Superb

Η Škoda ετοιμάζει την τέταρτη γενιά του Superb που θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid.

Ο Τσέχος κατασκευαστής μέχρι το 2026, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του, σκοπεύει να παρουσιάσει πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ωστόσο, μέχρι το 2030 θα διατηρήσει στην γκάμα του συμβατικά μοντέλα τα οποία θα αποτελούν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το 30% των πωλήσεων του.

Ένα από τα μοντέλα της Škoda που θα πει προς το παρόν «όχι» στον πλήρη εξηλεκτρισμό, είναι το Superb, που πρόσφατα εντοπίστηκε να δοκιμάζεται καμουφλαρισμένο στο δρόμο. Η τέταρτη γενιά του Superb θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του γκρουπ VW και θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης και plug-in hybrid. Επιπλέον, οι αγοραστές θα μπορούν να το αποκτήσουν και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Škoda Superb

Άγνωστο παραμένει εάν η Škoda θα κυκλοφορήσει το νέο Superb ως σεντάν, μιας και ο φακός μέχρι στιγμής έχει απαθανατίσει μόνο στέισιον πρωτότυπα εξέλιξης του μοντέλου να δοκιμάζονται στο δρόμο. Θυμίζουμε ότι η VW τον Ιανουάριο έριξε τίτλους τέλους στη σεντάν έκδοση του Passat, με το μοντέλο να συνεχίζει αποκλειστικά ως στέισιον.

To νέο Superb θα κατασκευάζεται σε μια νέα γραμμή παραγωγής της Škoda στην Τσεχία, θα παρουσιαστεί το 2023 και θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2024.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube