«Ψυχρές» δοκιμές για τη νέα BMW 5 Series Touring

«Ψυχρές» δοκιμές για τη νέα BMW 5 Series Touring

H νέα γενιά της BMW 5 Series Touring θα λανσαριστεί το 2024 με την γκάμα της να περιλαμβάνει και την αμιγώς ηλεκτρική i5 Touring, που έρχεται για να αποτελέσει αντίδοτο στα ηλεκτρικά SUV.

H νέα BMW 5 Series Touring αλλά και η αμιγώς ηλεκτρική i5 Touring έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές τους στις ψυχρές συνθήκες του γερμανικού χειμώνα. Το λανσάρισμα τους είναι προγραμματισμένο για το 2024 πλάι στη νέα 5 Series.

Η πέμπτη γενιά του βαυαρικού στέισον θα είναι διαθέσιμη με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ και ως plug-in υβριδική. Όπως και ο προκάτοχος της θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR.

BMW 5 Series Touring

Την γκάμα της θα πλαισιώνει και η ηλεκτρική i5 Touring που θα υιοθετεί την πλατφόρμα της συμβατικής 5 Series Τouring και θα ριχτεί στην αγορά αποτελώντας μια εναλλακτική λύση στα ηλεκτρικά SUV. 

Το ηλεκτρικό στέισον, όπως και το σεντάν αδελφάκι του, θα είναι διαθέσιμο με τα σύνολα μοτέρ-μπαταρίας της μικρότερης i4. Θυμίζουμε ότι η τελευταία είναι διαθέσιμη σε πισωκίνητες εκδόσεις με ισχύ 286 PS και 340 PS που συνεργάζονται με μπαταρίες ωφέλιμης χωρητικότητας 67 και 80,7 kWh αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση M50 συνδυαστικής απόδοσης 544 PS.

BMW 5 Series Touring

Για περισσότερες πληροφορίες για τις νέες 5 Series Touring και i5 Touring θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίασή τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023, με τα δύο μοντέλα να κυκλοφορούν στις αγορές το 2024.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube