Επίσημο: Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe [video]

Επίσημο: Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe [video]

H έλευση των GSe σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Opel. Η εταιρία αποφάσισε να δημιουργήσει μια καινούρια υπομπράντα που θα περιλαμβάνει δυναμικές, ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, αρχής γενομένης από το Astra.

Σύμφωνα με δήλωση του CEO της Opel, Florian Huettl, «το νέο Astra GSe και το νέο Astra Sports Tourer GSe είναι τα ιδανικά αυτοκίνητα για το λανσάρισμα της νέας δυναμικής υπομπράντας μας, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική εταιρία έως το 2028».

Η ετικέτα «GSe» της Opel αποτελούσε παραδοσιακά μια συντομογραφία του "Grand Sport Einspritzung" (Grand Sport Injection) όπως στο Opel Commodore GS/E και στο Opel Monza GSE. Το GSe θεσμοθετείται πλέον ως η κορυφαία, σπορ υπομπράντα της Opel, που αντιπροσωπεύει το «Grand Sport electric». Συνδυάζοντας το fun-to-drive με τη δυνατότητα τοπικής κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, τα μοντέλα Opel GSe φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν την απόδοση Zeitgeist.

Για όσους θυμούνται τις εκδόσεις GSi, εύκολα μπορούν να ορίσουν τα πλαίσια αυτής της προσπάθειας. Οι GSe εκδόσεις των Astra και Astra Sports Tourer θα διαθέτουν αναβαθμισμένα φρένα, αναρτήσεις και σύστημα διεύθυνσης. Ως εκ τούτου, θα απευθύνονται σε ένα πιο δυναμικό κοινό, που απαιτεί από το αυτοκίνητο μεγαλύτερη ακρίβεια στο χειρισμό και αναβαθμισμένες επιδόσεις. 

Opel Astra GSe

Το πάτωμα θα είναι ειδικά ενισχυμένο για την περίσταση, χαμηλώνοντας παράλληλα την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm. Τα αμορτισέρ διαθέτουν τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), η οποία επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης σε υψηλές συχνότητες (έλεγχος ανάρτησης) έναντι χαμηλών συχνοτήτων (έλεγχος πλαισίου). Ακολούθως υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για το ESP, με το όριο ενεργοποίησης του να προσαρμόζεται προς τα πάνω ώστε να ταιριάζει με τη δυναμική συμπεριφορά οδήγησης.

Αναφορικά με το σύστημα κίνησης, το «e» στην κατάληξη δεν υποδηλώνει απαραίτητα αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα εξελιγμένο plug-in hybrid σύνολο, συνολικής απόδοσης 225 PS και ροπής 360 Nm. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι τα 1,2-1,2 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 26-25 g/km. Προς στιγμή δεν ανακοινώνονται νούμερα επιδόσεων, η Opel όμως υποστηρίζει πως αυτές θα είναι οι καλύτερες στην κατηγορία.

Opel Astra GSe

Οπτικά, τα μοντέλα GSe θα ξεχωρίζουν από συγκεκριμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως οι τροχοί των 18 ιντσών, με σχεδίαση που παραπέμπει στο πρωτότυπο Manta GSe. Αλλαγές παρατηρούνται στους προφυλακτήρες ενώ οι σχετικοί λογότυποι συμπληρώνουν την όλη εικόνα. Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη διαφορά έχει να κάνει με τα σπορ καθίσματα από alcantara.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube