Mecides, κινεζική ωδή στην αντιγραφή χωρίς όσιο κι ιερό

Mecides, κινεζική ωδή στην αντιγραφή χωρίς όσιο κι ιερό

Είτε θέλετε μια Maserati Grecale, είτε μια G-Class σε σμίκρυνση ή ένα φθηνότερο Smart #1, η Mecides θα σας καλύψει.

Τα τελευταία χρόνια, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει άλματα προόδου με εξαιρετικά μοντέλα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Πριν λίγα όμως χρόνια, η αντιγραφή πήγαινε σύννεφο. Η Mecides -όνομα που ακούγεται σχεδόν όπως το Mercedes- συνεχίζει να κοπιάρει ξεδιάντροπα δυτικά μοντέλα, αξιοποιώντας τη χαλαρή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων που ισχύει στην Κίνα.

Η Mecides είναι μια αρκετά νέα μάρκα που παράγει ηλεκτρικές ρέπλικες πανάκριβων μοντέλων, αν και σε σμίκρυνση. Κάνοντάς τα να μοιάζουν με καρικατούρες.

Ανερυθρίαστες αντιγραφές, το λες κι εθνικό σπορ των Κινέζων

Όλα βασίζονται στα ίδια μηχανικά μέρη, καθιστώντας την επιλογή μεταξύ τους καθαρά θέμα γούστου και προσωπικών προτιμήσεων.

Mecides

Ενώ η Bugatti δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα SUV, η Mecides MBJD καλύπτει το κενό. Το μπροστινό μέρος του μοντέλου εμπνέεται από το πρωτότυπο Bugatti 16C Galibier του 2009.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Bugatti Centurion διαλύει τα SUV των Ferrari και Lamborghini

Εάν δεν συμπαθείτε τα αριστουργήματα του Molsheim, τι θα λέγατε για μικρογραφίες της Cayenne και της Macan; Υπάρχει ακόμα κι ένα μικρό SUV με στρογγυλούς προβολείς που θυμίζουν την 911.

Mecides

Για κάτι πιο ξεχωριστό, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την Aston Martin DBX ή τη Maserati Grecale. Περιέργως, η εταιρεία κόλλησε ένα σήμα Porsche στη μύτη της Grecale, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προμηθευτούν μόνοι τους τον σωστό λογότυπο της τρίαινας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μίνι Ferrari F40 είναι Mazda Autozam AZ-1 από κάτω

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το λιλιπούτειο Range Rover Sport, το οποίο είναι διαθέσιμο με ατσάλινες ζάντες 13 ιντσών.

Mecides

Αν προτιμάτε περισσότερη βαρβατίλα, η μικρογραφία του Ford Bronco και της Mercedes-Benz G-Class είναι για εσάς. Αν και με διαστάσεις που παραπέμπουν στο Suzuki Jimny.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται με το Suzuki Jimny;

Ορέγεστε ένα Mini Countryman John Cooper Works; Ένα VW ID.4; Ένα Smart #1; Απ' όλα έχει ο μπαξές. Στα περισσότερα μοντέλα, θα αρκεστείτε σε 14 PS, αν και μερικά έρχονται και σε ισχυρότερες εκδόσεις με 27 PS και 140 Nm.

Mecides

Με βάρος κοντά στα 700 kg, οι επιδόσεις δεν θα είναι το ισχυρό σημείο των μοντέλων της Mecides. Με μπαταρία 26 kWh όμως, η αυτονομία τους δεν είναι κακή στα 300 km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube