Μίνι Ferrari F40 είναι Mazda Autozam AZ-1 από κάτω

Μίνι Ferrari F40 είναι Mazda Autozam AZ-1 από κάτω

Το body-kit κοστίζει €20.700, ενώ οι ζάντες άλλα €13 χιλιάρικα.

Πέρσι, ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος Liberty Walk παρουσίασε ένα κραυγαλέο body-kit για τη Ferrari F40 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Φέτος, παρουσίασε μια λιλιπούτεια έκδοση του εμβληματικού ιταλικού σούπερκαρ που βασίζεται στο Mazda Autozam AZ-1.

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικός συνδυασμός, αλλά το αποτέλεσμα είναι απολύτως αξιολάτρευτο. Τουλάχιστον μέχρι να μάθεις την τιμή...

Μα τον Γέρο, αν σταθούν δίπλα δίπλα μια γνήσια Ferrari F40 και το δημιούργημα της Liberty Walk, δεν είμαστε σίγουροι ποιο θα συγκεντρώνει περισσότερα βλέμματα

Το AZ-1 επιλέχθηκε γιατί είναι ένα κεντρομήχανο διθέσιο Kei μοντέλο, οπότε προσομοιάζει με την επίσης κεντρομήχανη Ferrari F40. Προφανώς στο πολύ μικρότερο.

Ferrari F40

Στο μπροστινό μέρος έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Ο προφυλακτήρας και το σπόιλερ μοιάζουν αμέσως με του θρυλικού ιταλικού μοντέλου. 

Οι μονοί προβολείς του Mazda αντικαθίστανται με διπλούς, αλλά στη σελίδα της Liberty Walk αναφέρεται ότι δεν περιλαμβάνονται στο κιτ.

Ferrari F40

Τα φαρδύτερα φτερά και τα τονισμένα μαρσπιέ αγριεύουν το αμάξωμα του λιλιπούτειου ιαπωνικού μοντέλου. 

Η Liberty Walk διαθέτει επίσης νέα πάνελ θυρών, ενώ οι αεραγωγοί στα μπροστινά και πίσω φτερά αποτελούν σήμα κατατεθέν της διάσημης Ιταλίδας.

Ferrari F40

Το πίσω μέρος περιλαμβάνει μια ψηλή, σταθερή αεροτομή. Το θέαμα είναι λίγο αστείο, γιατί το πλάτος του αμαξώματος είναι περιορισμένο, οπότε η κοψιά είναι σαν προϊόν photoshop.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 40 Ferrari F40 κοκκινίζουν την Τοσκάνη [video]

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αναθεωρημένος προφυλακτήρας περιλαμβάνει τους ανακλαστήρες αλλά όχι τα πίσω φώτα. Οι τρεις απολήξεις της εξάτμισης μιμούνται τα αντίστοιχα εξαρτήματα της Ferrari F40.

Ferrari F40

Δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για αλλαγές στο εσωτερικό, οπότε θεωρούμε ότι θα πρέπει να βάλετε κι άλλο το χέρι στην τσέπη για να αλλάξετε τα εργοστασιακά καθίσματα με μπάκετ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διχάζει η Lamborghini Countach της Liberty Walk [video]

Και θα το έχετε βάλει ήδη αρκετά βαθιά. Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα AZ-1 και θέλετε να το κάνετε να μοιάζει με την εμβληματική Ferrari, η Liberty Walk χρεώνει €20.700 για το body-kit, τιμή στην οποία δεν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση και το βάψιμο.

Ferrari F40

Οι ζάντες κοστίζουν άλλα €13 χιλιάρικα. Είναι της LB Forged με διάμετρο 16 ίντσες μπροστά και 17 πίσω. 

Οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω προσθέτουν στη σπορ αισθητική. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 657 cc αποδίδει 65 PS και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς. Ακριβώς όπως και στην πραγματική Ferrari F40 δηλαδή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube