Έρχεται το VW ID.4 GTX με αυξημένη ισχύ και τετρακίνηση

Έρχεται το VW ID.4 GTX με αυξημένη ισχύ και τετρακίνηση

Η ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτρικού VW ID.4 θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Απριλίου.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως στις 28 Απριλίου θα παρουσιάσει το ID.4 GTX, την έκδοση επιδόσεων του ηλεκτρικού SUV της που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Το ID.4 GTX θα είναι το μοντέλο που θα εισάγει το πρόθεμα GTX που θα χρησιμοποιηθεί στις σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα GTI (βενζίνη), GTD (πετρέλαιο) και GTE (plug-in hybrid).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ GTX: Οι σπορ εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες - ένα σε κάθε άξονα - που θα προσφέρουν τετρακίνηση και αυξημένη ισχύ, ενώ θα υπάρχει και πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης Traction στο οποίο θα λειτουργούν και τα δύο μοτέρ ταυτόχρονα. Το ID.4 GTX φημολογείται πως θα έχει κοινά μηχανικά μέρη με το Škoda Enyaq iV RS το οποίο αποδίδει 306 PS / 460 Nm ενώ επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 6,2". Σε σύγκριση με το ID.4 θα έχει σπορ ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο.

Όπως δήλωσε ο Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen στους τομείς Marketing και Πωλήσεων: «Τα γράμματα GT εκφράζουν εδώ και πολύ καιρό την οδηγική απόλαυση. Τώρα, το γράμμα X χτίζει τη γέφυρα με την κινητικότητα του μέλλοντος. Βιωσιμότητα και σπορ διάθεση δεν είναι ξεχωριστά στοιχεία αλλά εμπλουτίζουν το ένα το άλλο με έξυπνο τρόπο».

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube