Nέο Range Rover Sport SV με 635 ίππους

Nέο Range Rover Sport SV με 635 ίππους

Η βρετανική μάρκα παρουσίασε το κορυφαίο Range Rover Sport SV με 635 ίππους, ζάντες από ανθρακόνημα και τελική ταχύτητα 290 km/h!

Η βρετανική μάρκα παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του Range Rover Sport. Aκούει στο όνομα SV και κρύβει κάτω από το καπό της έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4.4 lt που αποδίδει 635 ίππους και 800 Nm ροπής.

Ο θηριώδης και ήπια υβριδικός V8, προέρχεται από την BMW και παίρνει τη θέση του 5λιτρου V8 με υπερσυμπιεστή που χρησιμοποιούσε o προκάτοχός του, το Range Rover Sport SVR.

Να σημειώσουμε ότι τα 800 Nm ροπής είναι διαθέσιμα στη λειτουργία Dynamic Launch. Στις υπόλοιπες συνθήκες ο οδηγός πρέπει να «αρκεστεί» στη ροπή των 750 Nm.

Range Rover Sport SV

O κατασκευαστής υπόσχεται ότι ο twin-turbo V8 είναι ικανός να επιταχύνει το βάρους 2,5 τόνων SUV από στάση στα 100 km/h σε κάτι λιγότερο από 4", με την τελική ταχύτητα του να αγγίζει τα 290 km/h.

Oι αγοραστές μπορούν να εξοπλίσουν το νέο Range Rover Sport SV με ζάντες 23" από ανθρακόνημα που εξοικονομούν 36 kg και κεραμικά φρένα της Brembo που μειώνουν το βάρος κατά 34 kg.

Range Rover Sport SV

Eπίσης, στο προφίλ οδήγησης Dynamic η απόσταση από το έδαφος μειώνεται 15 mm επιπλέον σε σχέση με το συμβατικό Range Rover Sport.

Πέρα από την αυξημένη ισχύ, ένα από τα highlight του νέου Range Rover Sport SV βρίσκεται στην καμπίνα και συγκεκριμένα στα καθίσματα, που σε συνεργασία με το ηχοσύστημα των 1.430 Watt και 29 ηχείων της Meridian, δονούνται ανάλογα με τον ρυθμό της μουσικής.

​​Range Rover Sport SV

Τέλος, το νέο Range Rover Sport SV θα είναι διαθέσιμο για επιλεγμένους πελάτες στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής Edition One.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube