Μια Mercedes-Benz G-Class έτοιμη για κάμπινγκ

Μια Mercedes-Benz G-Class έτοιμη για κάμπινγκ

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά αλλά και πολυτελή off-road αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Αυτή όμως η ειδική πήγε ένα βήμα παρακάτω, διαθέτοντας κουζίνα, κρεβάτι και τουαλέτα

Mercedes-Benz G-Class Terracamper

Όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε την G-Class πριν από περίπου 40 χρόνια (43 για την ακρίβεια) θέλησε να συνδυάσει τις ανεξάντλητες off-road δυνατότητες με την γνωστή πολυτέλεια του Γερμανού κατασκευαστή.

Έκτοτε, πολλές εταιρείες που ειδικεύονται στις τροποποιήσεις ασχολήθηκαν με την G-Class θέλοντας να της προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Και κάπου εδώ, έρχεται η γερμανική εταιρεία Terracamper, η οποία μετέτρεψε το μοντέλο της γερμανικής φίρμας σε… σπίτι.

Χωρίς μάλιστα να «πειράξει» καθόλου το αμάξωμα, μιας και όλο το κιτ έχει εφαρμοστεί σε τρία σημεία στο πίσω μέρος της καμπίνας. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η τροποποιημένη  G-Class προικίζεται με ένα πτυσσόμενο κουζινάκι, που περιλαμβάνει ένα μικρό τραπέζι και έναν πάγκο.

Το βασικό κιτ πάντως που κάνει τη Mercedes-Benz G-Class ένα κινούμενο σπίτι κοστίζει €11.000, χωρίς τα έξτρα που προσφέρει η Terracamper.

Mercedes-Benz G-Class

Τα βράδια μάλιστα, ο χώρος μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε κρεβάτι. Υπάρχει επίσης δοχείο νερού χωρητικότητας 20 lt ως απαραίτητο στοιχείο για το ταξίδι ή την εκδρομή. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι το γεγονός πως υπάρχει ακόμα και τουαλέτα! Ολίγον στριμωχτή βέβαια αλλά θα μπορέσει να κάνει την δουλειά της, απαλλάσσοντάς μας από πρόσθετες ανησυχίες.

Περιποιήσεις φυσικά έχει δεχτεί και το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, όπου έχει ενσωματωθεί μία τεράστια τέντα που εξασφαλίζει την απαιτούμενη σκιά που θα χρειαστεί κάποιος σε ένα κάμπινγκ.

Η γερμανική εταιρεία που ανέλαβε αυτή την εντυπωσιακή, έως και εκκεντρική  μετατροπή προσφέρει και άλλα έξτρα στον εξοπλισμό, εφόσον ο χρήστης το επιλέξει, όπως μπαταρία λιθίου των 150 Ah, ενισχυτή φόρτισης, φωτισμό LED στο εσωτερικό και βοηθητική θέρμανση.

Mercedes-Benz G-Class

Το βασικό κιτ πάντως που κάνει τη Mercedes-Benz G-Class ένα κινούμενο σπίτι κοστίζει €11.000, χωρίς τα έξτρα που προσφέρει η Terracamper.

Το γερμανικό SUV με αυτόν τον εξοπλισμό είναι διαθέσιμο σε μόλις 100 μονάδες και η τιμή του δεν έχει προς το παρόν δημοσιοποιηθεί. Το σίγουρο πάντως είναι πως όσοι τυχεροί το αποκτήσουν θα έχουν κάθε λόγο να ανέβουν στα όρη, στα άγρια βουνά!

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube