Θες Suzuki Jimny με χώρους; Κάν΄το 6τροχο!

Θες Suzuki Jimny με χώρους; Κάν΄το 6τροχο!

Το Suzuki Jimny αποκτά επιτέλους χώρο αποσκευών και περισσότερη αγριάδα στην εμφάνιση, φορώντας τρίτο άξονα.

Suzuki Jimny

Βαρεθήκατε με την παραφιλολογία για το αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη το 5θυρο Suzuki Jimny; Το αγαπημένο σας αγρίμι εκτός δρόμου είναι πραγματικό αγριοκάτσικο στα κατσάβραχα, αλλά υστερεί σε χώρο αποσκευών και ψάχνετε λύση; Η απάντηση έρχεται από την Αυστραλία.

Ένας ιδιώτης είχε τους ίδιους προβληματισμούς. Ήθελε επίσης να προικίσει το λατρεμένο του Suzuki Jimny με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Αλλά και να ξεχωρίσει από το πλήθος των εργοστασιακών 3θυρων μοντέλων που κυκλοφορούν κατά κόρον στην Ωκεανία.

Το Suzuki Jimny αποκτά τρίτο άξονα και μετατρέπεται σε 6x6. Έστω 6x4, πού τώρα χρήματα για πατέντες στη μετάδοση...

Μετέτρεψε λοιπόν το λιλιπούτειο off-roader σε 6τροχο όχημα και τώρα τραβάει τα βλέμματα απ' όπου κι αν περάσει. Και βέβαια, μπορεί να φορτώσει και το κατιτίς παραπάνω στην καρότσα.

Suzuki Jimny

Η ποιότητα της μετατροπής φαίνεται εργοστασιακή. Κρίμα που ο Αυστραλός δεν είχε περισσότερα χρήματα για ξόδεμα και δεν πραγματοποίησε δύο ακόμα επιθυμίες του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα πωλούνται Suzuki Jimny και Swift με τα σήματα της Toyota;

Η πρώτη ήταν να ενώσει με άξονα και διαφορικό τούς επιπλέον τροχούς. Αυτό θα ήταν πολύπλοκο και πολυέξοδο, προτίμησε λοιπόν οι τροχοί να περιστρέφονται ελεύθερα. Υπό αυτή την έννοια, το συγκεκριμένο Suzuki Jimny είναι 6Χ4 κι όχι 6Χ6. Μικρό το κακό.

Suzuki Jimny

Επίσης, ήθελε να του φορέσει body-kit που θα το έκανε να μοιάζει με Mercedes-Benz G-wagen. Μη σας κάνει εντύπωση, το Jimny με το τετραγωνισμένο του σχήμα προσφέρεται για οπτικές μετατροπές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται τόσο πολύ με το Suzuki Jimny;

Έχουμε ήδη αναφέρει δύο περιπτώσεις, όπου το ιαπωνικό μοντέλο ντύθηκε «καναδέζα» στη μία περίπτωση. Lancia Delta Integrale και Renault 5 Turbo στην άλλη.

Suzuki Jimny

Δεν είναι η πρώτη ιδιοκατασκευή που βλέπουμε να βασίζεται σε μικρό της Suzuki. Τον προηγούμενο μήνα, φοιτητές από την Ιαπωνία συνένωσαν δύο Suzuki Samurai κι έφτιαξαν τη δική τους εκδοχή του Hummer H1, αλλά στο πολύ πιο χαμηλό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube