Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται με το Suzuki Jimny; [video]

Γιατί ο Akio Toyoda τρελαίνεται με το Suzuki Jimny; [video]

O Akio Toyoda αποκάλυψε τα αγαπημένα του οχήματα κι ένα από αυτά φοράει τα σήματα της Suzuki.

Suzuki Jimny

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, αποκάλυψε ποια είναι τα αγαπημένα του αυτοκίνητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Όπως θα περίμενε κανείς, τέσσερα από τα έξι οχήματα που ανέβασε στη σκηνή είναι Lexus και Toyota, αλλά το παράδοξο είναι ότι ανάμεσά τους υπάρχει κι ένα Suzuki Jimny.

Εκ πρώτης μάς εκπλήσσει, γιατί το Suzuki Jimny ανήκει σε μια ανταγωνιστική εταιρεία προς την Toyota. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Επιτρέπεται να είσαι από τους πιο διάσημους ανθρώπους στην παγκόσμια αυτοκίνηση και να αγοράζεις ένα Suzuki Jimny; Και μάλιστα δεύτερο χέρι;

Το 2019, η Toyota αγόρασε μερίδιο περίπου 5% της Suzuki, ενώ οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται στενά κι ανταλλάσσουν μοντέλα σε διάφορες αγορές. Στην πατρίδα μας για παράδειγμα, το RAV4 πωλείται κι ως Suzuki Across, ενώ η υβριδική Corolla ως Swace.

Suzuki Jimny

Τόση μάλιστα είναι η εκτίμηση του Akio, που επιθυμούσε να πωλούνται Suzuki Jimny με τον λογότυπο της Toyota. Οι ιθύνοντες όμως από την πόλη Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας αρνήθηκαν να μοιραστούν ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα τους. 

Επικαλέστηκαν τον αναπόσπαστο ρόλο του στο DNA της εταιρείας και τον κίνδυνο ένα τέτοιο δάνειο να πλήξει ανεπανόρθωτα το γόητρό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny μεταμφιέζεται σε Lancia Delta Integrale και R5 Turbo

Το μπλε Jimny στη σκηνή της Toyota Gazoo Racing είναι το προσωπικό μοντέλο του Akio Toyoda, αλλά όσο και να του αρέσει, αυτό δεν σημαίνει ότι φέρθηκε απερίσκεπτα: Το αγόρασε μεταχειρισμένο!

Ναι, μπορεί να ακούγεται οξύμωρο για έναν τόσο πλούσιο κι ισχυρό άνδρα της αυτοκίνησης, αλλά ο Akio Toyoda προσπαθεί να γλιτώνει την αρχική απαξίωση των μοντέλων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Suzuki Jimny μετατρέπεται οπτικά σε «καναδέζα»

Όταν λοιπόν δεν πρόκειται για μοντέλο των εταιρειών του, που προφανώς δεν χρειάζεται να τα πληρώσει, τότε ψωνίζει δεύτερο χέρι. Αυτό συνέβη και με το 6ο αγαπημένο του όχημα. 

Suzuki Jimny

Είναι μια Yamaha Vino και ο πρόεδρος λέει ότι κι αυτή αγοράστηκε μεταχειρισμένη. Εξήγησε στους συμμετέχοντες ότι ήθελε μια πραγματική Vespa, αλλά «είναι ακριβές».

Μοιράστηκε επίσης μια αστεία ιστορία για το πώς στη μεταχειρισμένη Vino αντικαταστάθηκαν ξάφνου τα φθαρμένα λάστιχα κι ο ραγισμένος λασπωτήρας όταν αποκάλυψε τα στοιχεία του για να γίνει η μεταβίβαση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube