Γαλλία: Μείωση του μεριδίου της στη Renault για να στηρίξει τους δεσμούς της Nissan

Γαλλία: Μείωση του μεριδίου της στη Renault για να στηρίξει τους δεσμούς της Nissan

To γαλλικό κράτος είναι έτοιμο να μειώσει το μερίδιό του στη Renault για να εδραιώσει τη συνεργασία της με την Nissan, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.

Το Παρίσι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της συμμετοχής του αν αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο «συμπαγή» συμμαχία μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας και της Γαλλίας, είπε ο Le Maire σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, στη συνάντηση υπουργών Οικονομικών των G20 στη Fukuoka της Ιαπωνίας.

«Μπορούμε να μειώσουμε το μερίδιο της πολιτείας στo κεφάλαιο της Renault. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, εφόσον στο τέλος της διαδικασίας θα έχουμε πιο σταθερό αυτοκινητοβιομηχανικό τομέα και πιο σταθερή συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, της Nissan και της Renault» δήλωσε στο AFP.

Ο Le Maire δήλωσε νωρίτερα ότι η γαλλική κυβέρνηση ήταν ανοιχτή σε συνεργασίες που συμμετέχει Renault για όσο διάστημα προστατεύονταν τα γαλλικά βιομηχανικά συμφέροντα και θα εξέταζε οποιαδήποτε συμφωνία της Renault με τη Fiat Chrysler Automobiles που θα σεβόταν τη συμμαχία της Renault με τη Nissan.

Να θυμίσουμε ότι η Fiat Chrysler απέσυρε αιφνιδιαστικά την προσφορά της να συνενωθεί με τη Renault, σε συνέχεια της αναβολής της απόφασης του ΔΣ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στο χείλος της έγκρισης της συμφωνίας. Η αναβολή αυτή προκλήθηκε όταν το γαλλικό κράτος ζήτησε ξαφνικά να αναβληθούν οι συζητήσεις για συνομιλίες με τη Nissan. Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, με μερίδιο 15% και με τη σημαντικότερη φωνή στο διοικητικό συμβούλιο. 

Η γαλλική κυβέρνηση είχε χαιρετίσει το σχέδιο συγχώνευσης, αλλά υπερέβη τα διαπραγματευτικά εσκαμμένα, πιέζοντας για μια σειρά εγγυήσεων και παραχωρήσεων που εξάντλησαν τελικά την υπομονή της FCA, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Ο Le Maire δήλωσε ότι η Renault πρέπει να επικεντρωθεί στη δημιουργία στενότερων δεσμών με τη Nissan, προτού επιδιώξει άλλες συμμαχίες. Εκπρόσωποι της Renault και η Nissan δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε αίτημα του Reuters για σχόλια επ’ αυτού.

Διαβάστε όλο το χρονικό της αποτυχημένης (προς το παρόν) συγχώνευσης FCA-Renault

Fiat Chrysler: Επιβεβαίωση διαπραγματεύσεων για συγχώνευση με Renault

Η Nissan θα είναι η μεγάλη χαμένη στην περίπτωση συγχώνευσης FCA-Renault

Ένωση Renault και FΙΑΤ: Πλεονεκτήματα, ανακολουθίες, φόβοι…

Γιατί μια συγχώνευση με την FCA έχει νόημα για τη Renault

Renault: Απόφαση για την ένωση με την FCA την άλλη εβδομάδα

Fiat Chrysler: Σημαντική ώθηση με πλατφόρμες Renault

Renault: Tυχόν συμφωνία με την FCA δεν απειλεί τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας

Περισσότερες εγγυήσεις δίνει η FCA στη Renault για να πετύχει τη συγχώνευση

FCA και Renault: Κυρίαρχοι στα SUV

FCA-Renault: 15 φίρμες για κάθε βαλάντιο και γούστο

Πρόκληση για τη συγχώνευση FCA-Renault οι γαλλικές απαιτήσεις

Συγχώνευση Renault-FCA: Δεν βγήκε λευκός καπνός από το ΔΣ της Renault

FCA: Αποσύρει την πρόταση συγχώνευσης με τη Renault

Συγχώνευση FCA-Renault: Πώς φτάσαμε στο ναυάγιο;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube