Renault: Tυχόν συμφωνία με την FCA δεν απειλεί τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας

Renault: Tυχόν συμφωνία με την FCA δεν απειλεί τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας

Ο πρόεδρος της εταιρείας ενημέρωσε την ηγεσία της Nissan - Τι δήλωσε για το μέλλον της Συμμαχίας. 

Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, ταξίδεψε μέχρι το Τόκιο για να συναντηθεί με την ηγεσία της Nissan και να την ενημερώσει για τις συζητήσεις που έχει με την FCA. 
Μετά τη συνάντηση παραχώρηση συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε πως η συμφωνία - αν ολοκληρωθεί - δεν απειλεί θέσεις εργασίας, αλλά ούτε και τη θέση της Nissan μέσα στη Συμμαχία. «Δεν θα απαιτηθούν θυσίες» είπε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα τόνισε πως μια στενότερη συνεργασία μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλη τη Συμμαχία.

Ο Jean-Dominique Senard προσπάθησε να καθησυχάσει με τις δηλώσεις του όσους φοβούνται πως η συνεργασία της Renault με την FCA θα δημιουργήσει λειτουργικά προβλήματα τόσο στη γαλλική εταιρεία όσο και στην FCA. Η τελευταία έχει επίσης δηλώσει πως μία συγχώνευση ανάμεσα σε αυτήν και τη Renault δεν συνεπάγεται κλείσιμο εργοστασίων.

Ο πρόεδρος της Renault τόνισε επίσης πως ενημέρωσε τα στελέχη της Nissan και σε ερώτηση για το πώς αυτοί αντέδρασαν απάντησε ότι «πήραν το μήνυμα, αλλά θα δυσκολευτούν να το αποδεχτούν μέσα σε μια βραδιά».
Τέλος,σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του ομολόγου του στην PSA, του Carlos Tavares ο οποίος μίλησε για «εικονική εξαγορά» της Renault από την FCA, δήλωσε λακωνικά πως «o καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube