Renault: Απόφαση για την ένωση με την FCA την άλλη εβδομάδα

Renault: Απόφαση για την ένωση με την FCA την άλλη εβδομάδα

Το διοικητικό συμβούλιο της Renault θα αποφασίσει την άλλη εβδομάδα εάν θα προχωρήσει τις συνομιλίες για τη συγχώνευση με την FCA, αναφέρει δημοσίευμα.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Renault θα συναντηθούν ανεπίσημα για συνεδριάσεις εργασίας τις επόμενες μέρες, προκειμένου να λάβουν απόφαση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σχετικά με το αν θα προχωρήσουν οι συνομιλίες με τη Fiat Chrysler για την πιθανή συγχώνευση των δύο ομίλων, ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος.

Το συμβούλιο ενδέχεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα για το αν θα υπογράψει μια μη δεσμευτική συμφωνία με την FCA για να προχωρήσει με την πρότασή της να διαπραγματευτεί μια πλήρη συγχώνευση, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, εχθές Δευτέρα 27/5.

Η FCA έθεσε μια εξαιρετικά ισορροπημένη πρόταση για συγχώνευση μεταξύ ίσων στη Renault, για να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως πίσω από το Volkswagen Group και την Toyota.

Η Renault ανέφερε σε δήλωσή της, τη Δευτέρα 27/5, ότι μελέτησε την πρόταση με ενδιαφέρον και τη θεώρησε «φιλική».

Η συγχώνευση ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ θα φέρει τις φίρμες της FCA, όπως οι Jeep, Chrysler, RAM, Dodge, Alfa Romeo, Maserati και FIAT κάτω από μια κοινή ομπρέλα με τα εμπορικά σήματα των Renault, Dacia, Alpine, Samsung και Lada του Groupe Renault.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube