Νέο VW T-Cross, προλογίζει αντίπαλο του Nissan Juke

Νέο VW T-Cross, προλογίζει αντίπαλο του Nissan Juke

Η VW ετοιμάζει ένα πρωτότυπο για τη Γενεύη, που θα προλογίζει ένα νέο SUV βασισμένο στο Polo.

Η Volkswagen θα μας προϊδεάσει για ένα νέο μικρό SUV, εκθέτοντας στη Γενεύη, το Μάρτιο, ένα concept car βασισμένο στο Polo.

Πηγές μέσα από το Wolfsburg λένε ότι το VW T-Cross θα μπει σε παραγωγή το 2018 ως ανταγωνιστής του Nissan Juke και του Mazda CX-3.

To νέο ψηλωμένο VW περιγράφεται ως αδελφό μοντέλο του παλαιότερου VW T-Roc (βλ. φωτογραφίες), ενός μεγαλύτερου πρωτοτύπου βασισμένου στο Golf, που είχε παρουσιαστεί το 2014 και αναμένεται στην αγορά, ως πεντάθυρο, μέσα στο 2017.

Τα T-Cross και T-Roc εντάσσονται σε μια στρατηγική παρουσίασης SUV με μεγάλο όγκο πωλήσεων. Τη στρατηγική αυτή επισπεύδει ο πρόεδρος της Volkswagen AG, Matthias Müller, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της VW που γνωρίζει το πρόγραμμα των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας.

«Θα πλασάρουμε στην αγορά εκδόσεις παραγωγής των T-Cross και T-Roc, κάτω από τα σημερινά Tiguan και Touareg, σε έναν τομέα της αγοράς που γνωρίζει αυτό τον καιρό μεγάλη ανάπτυξη, ακόμα και στην Ευρώπη», είπε το διευθυντικό στέλεχος.

Και τα δύο παραπάνω νέα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με βάση την προσαρμόσιμη πλατφόρμα MQB του ομίλου, και θα προσφέρονται με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, αλλά και με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης. Θα υπάρχει επίσης επιλογή ανάμεσα σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Όπως το μεγαλύτερο T-Roc, έτσι και η έκδοση παραγωγής του T-Cross θα έχει ξεχωριστή σχεδίαση, σε αντίθεση με το Cross Polo που είναι ένα «φτιασιδωμένο» Polo.

Σχεδιασμένο κάτω από την επίβλεψη του υπεύθυνου σχεδίασης της VW, Klaus Bischoff, το T-Cross αναμένεται να δανείζεται στοιχεία από το T-Roc, όπως η από άκρη σε άκρη μάσκα, το σχήμα των πλαϊνών παραθύρων και οι ξεχωριστοί θόλοι των τροχών, με στόχο τα δύο νέα SUV να έχουν κοινό εμφανισιακό “DNA”, όπως έχουν τα Polo και Golf.

Παρά την ομοιότητά τους όμως, τα δύο SUV δεν θα έχουν κοινά τμήματα στο αμάξωμά τους, ενώ θα τα διαφοροποιούν και οι διαστάσεις τους: Το T-Cross θα έχει μήκος γύρω στα 4,0 m ενώ το T-Roc θα φτάνει τα 4,20 m.

Τα αρχικά σχέδια της VW για ένα ακόμα μικρότερο SUV, βασισμένο στο up!, το οποίο είχε προαναγγελθεί από το πρωτότυπο Taigun στην έκθεση του Sao Paulo το 2012, έχουν εγκαταλειφθεί. Ο βασικός λόγος είναι η ασταθής οικονομική κατάσταση σε βασικές Νοτιοαμερικάνικες αγορές, όπως η Βραζιλία, όπου είχε προταθεί να παράγεται το μικρό SUV των 3,8 m.

Το γράμμα “T” στα T-Cross και T-Roc δείχνει ότι θα συνεχιστεί η παράδοση της VW όπου τα SUV της έχουν όνομα που αρχίζει με αυτό το γράμμα: Tiguan και Touareg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube