Νέο πρωτότυπο T-ROC ανακοίνωσε η VW για τη Γενεύη

Νέο πρωτότυπο T-ROC ανακοίνωσε η VW για τη Γενεύη

H Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το πρωτότυπο T-ROC, ένα κόμπακτ 3θυρο crossover με αφαιρούμενη οροφή, στη Έκθεση της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα.

Το πρωτότυπο T-ROC αποτελεί μια σχεδιαστική σπουδή που δίνει μια «άποψη για τα μελλοντικά SUV της Volkswagen».

Πρόκειται για ένα crossover μικρού-μεσαίου μεγέθους με τρεις πόρτες και αφαιρούμενη οροφή, βαμμένο σε Blue-Splash Metallic και με τρισδιάστατη μάσκα που ενσωματώνει τα φώτα ημέρας LED.

Εξωτερικά, το T-ROC διαθέτει ακόμη γυαλιστερές μαύρες και αλουμινένιες διακοσμήσεις, LED φλας και πατά σε αλουμινένιες ζάντες των 19”. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το T-ROC έχει μήκος 4,18 m, πλάτος 1,83 και ύψος 1,5 μέτρο.
 
Η Volkswagen ήταν φειδωλή στα λόγια της σχετικά με την καμπίνα του πρωτότυπου T-ROC και αρκέστηκε στο να επισημάνει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά δερμάτινα καθίσματα, Blue-Splash Metallic διακοσμήσεις και ένα 12,3ιντσο ψηφιακό καντράν. Επίσης, το σύστημα infotainment, περιλαμβάνει μια αφαιρούμενη οθόνη-τάμπλετ.

Κάτω από το καπό του Volkswagen T-ROC Concept υπάρχει ένα δίλιτρο μοτέρ ντίζελ με μέγιστη ισχύ 184 PS και μέγιστη ροπή 38,7 kgm. Είναι δε ταιριασμένο με ένα 7τάχυτο αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη DSG7 που περνά τη ροπή στο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Ο παραπάνω συνδυασμός επιτρέπει στο T-ROC Concept των 1.420 kg να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,9” και να πιάνει τα 210 km/h. Όσον αφορά την αποδοτικότητα, το T-ROC χρειάζεται 4,9 lt/100 km και εκπέμπει κατά μέσο όρο 129 g/km.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube