VW Tiguan 2016, αποκλειστικές φωτό στούντιο [+ video]

VW Tiguan 2016, αποκλειστικές φωτό στούντιο [+ video]

Το πιο πρακτικό και αποδοτικό νέο Tiguan θα αρχίσει να πωλείται την άνοιξη, ενώ έρχεται και μια υβριδική επαναφορτιζόμενη έκδοση.

Το Volkswagen Tiguan του 2016 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της  Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και οι ευρωπαϊκές του πωλήσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη. Στις αποκλειστικές μας φωτογραφίες, το βλέπουμε στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού R-Line. 

Η VW υποστηρίζει ότι το νέο Tiguan έχει πολύ καλύτερους εσωτερικούς χώρους και οικονομία καυσίμου αυξημένη έως και κατά 25%. Είναι 60 mm μακρύτερο, 30 mm φαρδύτερο και 33 mm χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μεταξόνιό του έχει μακρύνει κατά 77 mm, στα 2.681 mm.

Κατά τη VW, ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 29 mm, χάρη σε ένα ξανασχεδιασμένο αναδιπλούμενο (και διαιρούμενο) πίσω κάθισμα, που μπορεί να σύρεται εμπρός-πίσω σε μια διαδρομή 180 mm. Αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών, κατά 145 λίτρα – στα 615 λίτρα με τα καθίσματα στη θέση τους και στα 1.655 όταν διπλωθούν.

Οι βασικοί κινητήρες του νέου Tiguan είναι ντίζελ προδιαγραφών Euro6: ένας 1.6 TDI των 115 PS και ένα τρίο 2λιτρων TDI με 150, 180 και 220 PS. Σε κάποιες αγορές (πιθανότατα και στην ελληνική) θα προσφέρεται και μια σειρά βενζινοκινητήρων TSI, 1.4 και 2.0 λίτρων.

Οι βασικές εκδόσεις κινητήρα θα συνδυάζονται με μπροστινή κίνηση, ενώ οι πιο δυνατές θα έχουν σύστημα τετρακίνησης τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης. Τα κιβώτια ταχυτήτων περιλαμβάνουν τα κλασικά χειροκίνητα 6 σχέσεων, συν 6άρια και 7άρια αυτόματα/σειριακά DSG διπλού συμπλέκτη.

Όλες οι τετρακίνητες εκδόσεις έχουν τώρα 200 mm απόσταση από το έδαφος – 11 mm παραπάνω από τις προσθιοκίνητες. Υπάρχει διαθέσιμο και ένα πακέτο Off-Road με διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα που αυξάνει τη γωνία προσέγγισης εμποδίων από τις 18,3 μόιρες στις 25,6. Η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 2.500 kg με τους πιο δυνατούς κινητήρες.

Η VW προανήγγειλε επίσης στη Φρανκφούρτη ένα Tiguan GTE με υβριδικό, επαναφορτιζόμενο (plug-in) σύστημα κίνησης. Είναι το ίδιο που κινεί και το Passat GTE, συνδυάζοντας έναν 1.4 TSI βενζίνης 160 PS με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνδυαστική ιπποδύναμη 218 PS. Η συνολική αυτονομία φτάνει τα 925 km.

Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση του Tiguan GTE είναι μόλις 1,9 lt/100km με εκπομπές CO2 στα 42 g/km. Η ηλεκτρική αυτονομία, μόνο με την μπαταρία, φτάνει τα 50 km.

Οι τιμές αγοράς του νέου Tiguan δεν προβλέπονται πολύ διαφορετικές από αυτές του σημερινού μοντέλου, που ξεκινούν από τα €24.640 με όφελος απόσυρσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube