Πρεμιέρα για τη νέα BMW M3 Touring στο Goodwood

Πρεμιέρα για τη νέα BMW M3 Touring στο Goodwood

Η πρώτη στην Ιστορία στέισον M3, BMW M3 Touring κατά την πάγια ονοματολογία των Βαυαρών, θα κάνει το πολυαναμενόμενο δημόσιο ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed.

BMW M3 Touring

Το Μόναχο θα αποκαλύψει τη στέισον M3, την BMW M3 Touring και πρώτη με τέτοιο φορμά αμαξώματος στην ιστορία του αυτοκινήτου, στο Goodwood Festival of Speed σε λίγες ημέρες, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία. Να θυμίσουμε βέβαια ότι πριν από δύο μήνες είχε προχωρήσεις σε μια (μισό)αποκάλυψη του πίσω μέρους της.

Η ανακοίνωση έρχεται σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η BMW αποκάλυψε ότι είχε δώσει το πράσινο φως στο αντίπαλο δέος της Mercedes-AMG C 63, βασισμένη στη BMW M3 G80 που λανσαρίστηκε το 2020. Αυτή είναι η δεύτερη υψηλού προφίλ αποκάλυψη στο Goodwood που θα κάνει η γερμανική εταιρεία ύστερα από το ντεμπούτο της νέας BMW 2 Series στην περυσινή εκδήλωση.

Η BMW M3 Touring μοιράζεται όπως είναι αναμενόμενο πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με την μπερλίνα M3, με την καροσερί σε στιλ «Touring» της 3 Series από τη μέση και πίσω να είναι η χαρακτηριστική διαφορά. Ο αδρής σχεδίασης πίσω προφυλακτήρας της μπερλίνας παραμένει όμως, όπως και τέσσερις μπούκες της εξάτμισης που ενσωματώνονται στον μεγάλο διαχύτη. Ένα 3D-printed χείλος εκφυγής διακρίνεται πάνω από το πίσω παρμπρίζ, με τις ράγες οροφής να εκτείνονται προς τα εμπρός.

BMW M3 Touring

Όπως και το πίσω μέρος, το εμπρός μεταφέρεται σε μεγάλο βαθμό αυτούσιο από την μπερλίνα BMW M3, με διπλή kidney grille, τα φουσκώματα του καπό και τις μεγάλες αεροεισαγωγές προς τα άκρα.

Η BMW M3 Touring είναι ένα από τα πολλά επικείμενα μοντέλα M που βρίσκονται υπό κατασκευή, καθώς ο βραχίονας επιδόσεων της γερμανικής φίρμας γιορτάζει την 50ή επέτειό του, με ένα νέο κουπέ M2 Competition, το ελαφρωμένο κουπέ M4 CSL και ένα SUV, την BMW XM των 740 ίππων.

Η BMW M3 Touring μοιάζει πολύ με τη 3 Series Touring, αν και θα διαφοροποιείται από τους φουσκωμένους θόλους, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και το σπορ σύστημα εξάτμισης. Ένα αυτοκίνητο που θα προικίσει για πρώτη φορά το Μόναχο με έναν άμεσο αντίπαλο στο εδραιωμένο πια στην αγορά και στη συνείδηση του κόσμου, Audi RS4 Avant.

Οι Γερμανοί δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την BMW M3 Touring, αλλά επιβεβαίωσαν ότι θα χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα M.

Ως εκ τούτου, η BMW M3 Touring αναμένεται να μοιράζεται τα μηχανικά της και το κινητήριο σύνολο με την μπερλίνα M3 και την κουπέ M4, δηλαδή το διτούρμπινο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ με κωδικό S58 που από τρία λίτρα αποδίδει 480 ίππους και 600 Nm σε στάνταρ μορφή.

BMW M3 Touring

Σύμφωνα με τo Μόναχο η BMW M3 Touring θα προσφέρει αλώβητο τον χώρο και τη χωρητικότητα της κανονικής 3 Series Touring. Η γερμανική φίρμα είχε δηλώσει προ καιρού δε, ότι το αυτοκίνητο θα εκπληρώσει «τις ελπίδες όλων εκείνων που επιθυμούν να πάρουν την αγωνιστικού προσανατολισμού αλληλεπίδραση Μ συνδυασμένη με την καθημερινή καταλληλότητα και να την φτάσουν στα άκρα».

Αν και το Μόναχο δεν έχει προσφέρει ποτέ στο παρελθόν μια BMW M3 Touring στην 34χρονη ιστορία της M3 -έχουμε δει όμως μαϊμούδες, δημιούργησε ένα πρωτότυπο μελέτης σκοπιμότητας βασισμένο στο μοντέλο τρίτης γενιάς το 2000. 

Η εταιρεία έχει επίσης περιλάβει στην γκάμα της δύο φορές μια έκδοση Touring στη μεγαλύτερης BMW M5, στα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το 1992-1995 και από το 2006-2010. Πάντως, να θυμίσουμε ότι η BMW πριν από τρία χρόνια διαρρήγνυε τα ιμάτιά της διά στόματος του επικεφαλής του τμήματος Motorsport, Markus Flasch, ότι τα σπορ στέισον «δεν αποτελούν μέρος των σχεδίων της BMW Motorsport».

Το ντεμπούτο της νέας BMW M3 Touring αποτελεί μέρος των εορτασμών της 50ής επετείου για το τμήμα επιδόσεων M της BMW, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του εφετινού Goodwood Festival of Speed

Το Central Sculpture έξω από το Goodwood House θα αποτίσει φέτος φόρο τιμής στην BMW M, με ένα εντυπωσιακό γλυπτό που φιλοξενεί μερικά από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα του σπορ βραχίονα της BMW: Τις 3.0 CSL, M1 Procar, WTCC E30 3 Series και τον νικητή του Le Mans το 1999, V12 LMR.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube