Επίσημο: Νέα BMW M2 Competition [videos]

Επίσημο: Νέα BMW M2 Competition [videos]

Αντικαθιστά την M2 Coupe και είναι ακόμα πιο σπορ, με 410 PS και άλλες αναβαθμίσεις, που οι περισσότερες προέρχονται από τις M3/M4.

Μετά από κάμποσες μεγάλες διαρροές, η BMW αποκάλυψε και επίσημα τη νέα M2 Competition.

Εξωτερικά, η νέα M2 Competition έχει λίγο διαφορετική μάσκα, με μεγαλύτερα ανοίγματα για καλύτερη ψύξη. Οι άλλες αλλαγές είναι ελάχιστες, αλλά υπάρχουν αεροδυναμικά καλύμματα καθρεφτών, εξατμίσεις από μαύρο χρώμιο και διαφορετικές ζάντες 19 ιντσών με λάστιχα Michelin Pilot Sport διαστάσεων 245/35 εμπρός και 265/45 πίσω.

Ούτε το εσωτερικό έχει αλλάξει πολύ, αλλά υπάρχουν καινούργια καθίσματα M Sport με φωτιζόμενο λογότυπο Μ2 στην πλάτη. Το κουμπί εκκίνησης είναι κόκκινο και το σπορ τιμόνι έχει κουμπιά Μ με τα οποία μπορείς να αποθηκεύσεις τις δικές σου ρυθμίσεις απόδοσης. Θα βρεις επίσης πινελιές από Alcantara, ζώνες ασφαλείας με κεντημένο το σήμα της BMW M και μαρσπιέ που γράφουν “M2 Competition”.

Νέα BMW M2 Competition

Οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι κάτω από το καπό, όπου βρίσκεται μια λίγο εξημερωμένη έκδοση του 3λιτρου, 6κύλινδρου σε σειρά, διτούρμπινου κινητήρα των Μ3/Μ4. Ο S55 αποδίδει εδώ 410 PS και 56,1 kgm ροπής, δηλαδή 21 PS λιγότερο απ’ ό,τι στις Μ3/Μ4 αλλά με την ίδια ροπή, ενώ το κέρδος σε σχέση με την παλιά Μ2 είναι 40 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την BMW M2 στο Hungaroring

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η BMW για τη νέα M2 Competition είναι 0-100 km/h σε 4,4” με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και 4,2” με το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη Μ DCT. Και στις δύο εκδόσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά μπορεί να ανέβει στα 280 km/h με το έξτρα πακέτο Driver’s Package.

To σύστημα ψύξης είναι ίδιο με της M4 Competition Package, με κεντρικό ψυγείο, δύο πρόσθετα πλευρικά ψυγεία κι ένα ψυγείο λαδιού για τον κινητήρα. Οι εκδόσεις με το DCT έχουν και ψυγείο για τις βαλβολίνες.

Το σύστημα εξαγωγής είναι πλέον με δύο ξεχωριστούς σωλήνες και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κλαπέτα για έλεγχο του θορύβου. Επίσης, περιλαμβάνει για πρώτη φορά φίλτρο σωματιδίων, εν αναμονή των νέων προδιαγραφών μετρήσεων κατανάλωσης και ρύπων WLTP. Οι εκπομπές CO2 είναι 225  g/km και η μέση κατανάλωση 9,9 lt/100km για την Μ2 με το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ για την αυτόματη τα νούμερα είναι 209 g/km και 9,2 lt/100km.

Νέα BMW M2 Competition

Τους εμπρός θόλους δένει τώρα μια κυρτή μπάρα από ανθρακόνημα CFRP που δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης, η υποβοήθηση του τιμονιού έχει νέα χαρτογράφηση για καλύτερη αίσθηση, ενώ και το πίσω ενεργό διαφορικό Active M Differential, με βαθμό εμπλοκής από 0% έως 100% ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, έχει αναβαθμιστεί ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερες γωνίες πλαγιολίσθησης. Τα ημιαξόνια είναι από την Μ3/Μ4 και η ανάρτηση έχει βελτιωθεί, με σταθερά βιδωμένο πίσω υποπλαίσιο, χωρίς σινεμπλόκ, και βραχίονες από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Βελτιωμένο είναι και το σύστημα πέδησης, που με το έξτρα πακέτο φρένων Μ sport περιλαμβάνει μεγαλύτερους δίσκους 400 mm μπροστά και 380 mm, τους οποίους σφίγγουν αντίστοιχα 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες.

Η νέα BMW M2 Competition θα διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές από αυτό το καλοκαίρι, σε τιμές περίπου 5% πάνω από αυτές του απερχόμενου μοντέλου.

[Πηγή: BMW]
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube