Η BMW αποκαλύπτει τo πίσω μέρος της M3 Touring [video]

Η BMW αποκαλύπτει τo πίσω μέρος της M3 Touring [video]

Από το 2000 που η BMW δημιούργησε την πρωτότυπη M3 Touring E46, είναι η πρώτη φορά που θα βγάλει στην παραγωγή ανάλογη έκδοση.

Με ένα βίντεο που εστιάζει στην BMW Μ3 Touring Ε46 του 2000, η βαυαρική εταιρεία αποκάλυψε (μερικώς) την ολοκαίνουργια Μ3 Touring που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό. 

Μολονότι η BMW Μ3 Touring Ε46 παρέμεινε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που ποτέ δεν βγήκε στην παραγωγή, η BMW θέλησε με αυτό το βίντεο να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και να δώσει μια υπεραξία στο νέο της μοντέλο.

Το τελευταίο έρχεται σε μια χρονιά που η BMW Μ γιορτάζει τα 50 της χρόνια και θα μας δώσει ένα νέο κουπέ M2 Competition, μια M4 CSL και την XM των 740 ίππων.

Μ3

Στο βίντεο βλέπουμε τους επικεφαλής εξέλιξης της BMW M, Hans Rahn και Dirk Hacker, να αποκαλύπτουν μόνο το πίσω μέρος της νέας M3 Touring (άλλωστε αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον σημείο της), με τα νέα φωτιστικά σώματα, τον διαχύτη, την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και βέβαια την αεροτομή πάνω από την πόρτα του χώρου αποσκευών που κατασκευάστηκε, όπως λέει η BMW, μέσω τριδιάστατης εκτύπωσης. 

Σύμφωνα με την BMW, η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρει τους χώρους που θέλει ο αγοραστής της κατηγορίας με τις εκρηκτικές επιδόσεις που εγγυάται το γράμμα «Μ» και η τεχνογνωσία που αυτό περιλαμβάνει. 

Μ3 touring

Η BMW δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες για την M3 Touring, αλλά είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιεί και τα κινητήρια σύνολα και τις μηχανικές επιλογές της σεντάν Μ3. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το γρήγορο στέισον θα φιλοξενεί κάτω από το καπό του τον εξακύλινδρο σε σειρά twin-tubro κινητήρα χωρητικότητας 3,0 lt από την Μ3 Competition, απόδοσης 510 PS στις 6.250 rpm και 650 Nm στις 2.750-5.500 rpm. Η ισχύς θα περνάει μέσω του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων M Steptronic και του συστήματος Μ xDrive και στους τέσσερις τροχούς.

Ωστόσο, για να μην αγωνιούμε, υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για τον σχεδιασμό του μοντέλου όσο και για τις τεχνικές του προδιαγραφές. 

Να σημειώσουμε εδώ, πως σε αντίθεση με την Audi και το RS4 Avant, η BMW δεν είχε προσφέρει ποτέ σε αυτήν την κατηγορία ένα αυτοκίνητο επιδόσεων καθώς όπως είπαμε και παραπάνω η M3 Touring του 2000 δεν μπήκε ποτέ στη γραμμή παραγωγής.

Αντίθετα, η εταιρεία έχει επίσης προσφέρει δύο φορές στο παρελθόν μια έκδοση Touring της μεγαλύτερης BMW M5, στα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το 1992 έως το 1995 και από το 2006 έως το 2010.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube