BMW: Αποκλείουμε την επιστροφή μιας Μ Touring!

BMW: Αποκλείουμε την επιστροφή μιας Μ Touring!

H BMW Motorsport ερωτάται συχνά για δύο μοντέλα: Την Μ7 και την υποθετική επιστροφή μιας M3 ή M5 Touring. Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για σπορ στέισον παρά μόνο για σπορ SUV.

Προσδοκάτε την επιστροφή μιας δυνητικής M3 ή M5 Touring. Δεν είστε τυχεροί, καθώς η BMW απέκλεισε κατηγορηματικά και μάλιστα δύο φορές αυτή την περίπτωση διά στόματος του Markus Flasch, επικεφαλής του τμήματος Motorsport. 

Ο Flasch εξήγησε στους συναδέλφους μας του βρετανικού Car Magazine ότι τα σπορ στέισον δεν «αποτελούν μέρος των σχεδίων της BMW Motorsport». Αναγνωρίζει μεν ότι υπάρχει μεν μια αγορά για τέτοιου είδους αυτοκίνητα στην Ελβετία, στη Γερμανία και στην Αυστρία, αλλά για μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ο στόχος πριν απ’ όλα τα άλλα είναι να επιλέγει λύσεις που θα ικανοποιούν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό καταναλωτών.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η ζήτηση για SUV είναι τέτοια, που η BMW προτιμά να επικεντρώνεται στις X3, X4, X5 και X6 M και όχι σε ένα σπορ στέισον που θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως οικογενειακό αυτοκίνητο. Έτσι, απομένει η Alpina, η οποία αναγνωρίζεται ως ολοκληρωμένος κατασκευαστής και μετασκευάζει σε σπορ μοντέλα τα στέισον του Μονάχου.

Ωστόσο, η δήλωση της BMW για την περιορισμένη δημοτικότητα των σπορ στέισον είναι ακατανόητη, τη στιγμή που οι κύριοι ανταγωνιστές της, η Mercedes-Benz και η Audi διαθέτουν μια ολόκληρη γκάμα αυτού του τύπου του αυτοκινήτου. Και μάλιστα με εμπορική επιτυχία, δεδομένης της δημοτικότητας ενός αυτοκινήτου όπως το Audi RS6 που πρόσφατα λανσαρίστηκε η νέα εκδοχή του.

H εξήγηση ίσως έχει ιστορική ρίζα. Ενώ συνήθως τα μέλη της «αγίας γερμανικής τριάδας» απαντούν το ένα στο άλλο στο λανσάρισμα σπορ μοντέλων, τα σπορ στέισον αποτελούν μια κατηγορία την οποία η BMW δεν έχει (σχεδόν) αγγίξει, εις όφελος της Mercedes-Benz, αλλά ειδικά της Audi, η οποία έχει γίνει σπεσιαλίστας του είδους με τα RS4 και RS6.

Υπήρξε βέβαια μια M5 Touring την εποχή της γενιάς E60 στην BMW (Ε61), αλλά το μοντέλο στη συνέχεια δεν ανανεώθηκε. Και στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, δηλαδή εκείνη της Series 3 Series/M3, Touring δεν κατασκευάστηκε ποτέ από το Βαυαρό κατασκευαστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube