BMW M3… Τouring: Φρανκεστάιν την έφτιαξε από τέσσερις κλεμμένες BMW! [video]

BMW M3… Τouring: Φρανκεστάιν την έφτιαξε από τέσσερις κλεμμένες BMW! [video]

Πώς φτιάχνεις μια BMW M3 «Touring»; Απλό! Κλέβεις δύο M3 και δύο 3άρες Touring και εργάζεσαι με αυταπάρνηση και μεράκι στο υπόγειο. Κι έτσι προκύπτει ένα πανέμορφο, χρυσομυγί ζόμπι. Τύφλα να ’χει ο δρ. Φρανκεστάιν!

From show car to scrap

Όπως ήταν φυσικό, καθώς θα διαβάσετε τι προηγήθηκε, η BMW M3 «Touring» κατέληξε παλιοσίδερα. Η Αστυνομία που ανακάλυψε την μαϊμουδιά, έστειλε το αυτοκίνητο για διάλυση, αφού διαπίστωσε ότι ήταν αποτέλεσμα… κοπτοραπτικής κλεμμένων αυτοκινήτων. 

Τον περασμένο Νοέμβριο λοιπόν, η Τροχαία στη Βρετανία σταμάτησε μια εντυπωσιακή πράσινη BMW M3 «Touring» στο Dartmouth Middleway. Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή την BMW. Και πώς να πάει, αφού μέχρι σήμερα η BMW δεν έχει βγάλει Μ3 στέισον -αναμένεται να λανσαριστεί η G80 σε Μ3 Touring.

To αυτοκίνητο λοιπόν κατασχέθηκε για έλεγχο και οι υποψίες των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν, καθώς βρήκαν το αυτοκίνητο-που εμφανίστηκε στο YouTube σε μια έκθεση στη Γερμανία- ήταν παγίδα θανάτου που συναρμολογήθηκε από τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα.

From show car to scrap

Τμήματα της M3-ζόμπι εντοπίστηκαν να ανήκουν σε μια BMW M3 που κλάπηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 από έναν εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων στο All Saints, στο Wolverhampton, καθώς και σε μια ακόμη M3 που κλάπηκε στις 20 Μαρτίου 2018 στο Sutton Coldfield.

Δύο ακόμη BMW Touring είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του πατώματος, της καροσερί και της πανοραμικής οροφής….

«Τώρα έχουμε κάνει κομμάτια το παράνομο όχημα σε εξειδικευμένο διαλυτήριο και προειδοποιούμε τους βιαστικούς αγοραστές να αναζητήσουν ενδεικτικά σημάδια που θα τους βοηθήσουν να αποφύγουν την αγορά ενός κλωνοποιημένου αυτοκινήτου -και ενδεχομένως να σώσουν τη ζωή τους».

Ο αστυνομικός διευθυντής Mark Wheaver από το Central Motorway Police Group (CMPG) δήλωσε: «Αυτό θα πρέπει να λειτουργεί ως μια ηχηρή υπενθύμιση ότι κάποια αυτοκίνητα μπορεί να μην είναι αυτά που φαίνονται. Μπορεί να νομίζετε ότι αγοράζετε μια ευκαιρία, αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι παγίδα θανάτου που θα στοιχίσει, αν όχι τη ζωή σας, χιλιάδες στερλίνες».

Α, ρε κακομοίρη! Τι να μας πεις κι εσύ; Ξέρεις πόσα αυτοκίνητα ενώθηκαν συνειδητά στην Ελλάδα, το μισό από ένα τελωνείο και το άλλο μισό από το άλλο, αγορασμένα για ανταλλακτικά με το κιλό. Ξέρεις πόσοι αριθμοί πλαισίου χτυπήθηκαν με ζουμπάδες και πόσα εργοστασιακοί κόπηκαν και ξανακολλήθηκαν σε υπόγεια στο Μπραχάμι. Και πόσα αγωνιστικά φτιάχτηκαν με τον ίδιο τρόπο; 

From show car to scrap

Φυσικά και αστειευόμαστε. Όχι για τα παραπάνω που είναι (ήταν) γεγονότα, αλλά για την ουσία που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια. Οπότε και μένουμε στα λόγια του Mark Wheaver: 

«Αυτή η BMW φαινόταν υπέροχη εξωτερικά. Η βαφή της είναι τέλεια. Αλλά ξύσε κάτω από το “βερνίκι” και θα δεις ότι είναι απλώς συγκολλημένη και δομικά ανασφαλής. Μια στρώση καλής βαφής δεν πρόκειται να σώσει τη ζωή σου σε μια σύγκρουση».

[Πηγή West Midlands Police]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube