Επίσημο: Νέα BMW 3 Series & 3 Series Touring [video]

Επίσημο: Νέα BMW 3 Series & 3 Series Touring [video]

Έφτασε η στιγμή της ανανέωσης για την BMW 3 Series, με τον Βαυαρό κατασκευαστή να την αναβαθμίζει σε αισθητικό και τεχνολογικό επίπεδο, και το αυτόματο κιβώτιο να βρίσκεται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ο Βαυαρός κατασκευαστής φρεσκάρισε αισθητικά και τεχνολογικά την BMW 3 3 Series και την 3 Series Touring. Τα ανανεωμένα μοντέλα θα λανσαριστούν τον Ιούλιο και θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της BMW στο Μόναχο, ενώ η BMW 3 Series θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο San Luis Potosí στο Μεξικό.

Εξωτερικά, οι ανανεώσεις στην σχεδίαση έχουν σκοπό να δώσουν έμφαση στον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Στο εμπρός μέρος, το kidney grille έχει ανασχεδιαστεί και οι στάνταρ LED προβολείς είναι πιο λεπτοί. Ο κατασκευαστής επενέβη στον προφυλακτήρα και στις εισαγωγές αέρα οι οποίες είναι πλέον βαμμένες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Οι αγοραστές θα μπορούν να εξοπλίσουν την ανανεωμένη BMW 3 Series και με προβολείςAdaptive LED, οι οποίοι αναγνωρίζονται από τις μπλε λεπτομέρειες στο κάλυμμα τους.

Στο πίσω μέρος, οι επιφάνειες βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος έχουν αυξηθεί, ενώ όπως και στο εμπρός μέρος τα φώτα έχουν λεπτύνει.

BMW 3 Series

Όσοι επιθυμούν να τονίσουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, μπορoύν να επιλέξουν το πακέτο Μ Sport, το οποίο περιλαμβάνει κυψελοειδές μοτίβο για το kidney grille, διαφορετική σχεδίαση στις ποδιές και ζάντες ελαφρού κράματος 18". Νέο στην γκάμα του μοντέλου είναι το πακέτο M Sport Pro το οποίο διαθέτει όλα τα καλούδια του M Sport προσθέτοντας σύστημα φρένων Μ Sport με κόκκινες δαγκάνες, εξωτερικές λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και φώτα Μ.

Επιπλέον, στην παλέτα χρωμάτων των BMW 3 Series και 3 Series Touring έχουν προστεθεί τα μεταλλικά Skyscraper Grey, M Brooklyn Grey, Frozen Pure Grey και Frozen Tanzanite Blue. Ωστόσο, οι αγοραστές έχουν την επιπλέον δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 150 μοναδικές αποχρώσεις του προγράμματος BMW Individual.

Περνώντας στο εσωτερικό, στο ταμπλό δεσπόζει το BMW Curved Display το οποίο περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Αποτελείται από μια οθόνη διαγωνίου 12,3" εμπρός από τον οδηγό και μια οθόνη αφής του συστήματος infotainment 14,9" στο κέντρο του ταμπλό. Το σύστημα λειτουργεί με την τελευταία γενιά του BMW iDrive, που διαθέτει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας όπως και τεχνολογία 5G. 

Επίσης, ανασχεδιασμένος είναι και ο λεβιές του αυτόματου κιβωτίου Steptronic με paddles πίσω από το τιμόνι που είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Να σημειώσουμε ότι στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται πλέον τριζωνικός κλιματισμός και σύστημα πλοήγησης.

BMW 3 Series

Στον τομέα των κινητήρων η ανανεωμένη BMW 3 Series δεν έχει αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο της. Στην γκάμα της BMW3 Series βρίσκονται τρεις εκδόσεις plug-in hybrid, ενώ η Touring διαθέτει τέσσερις. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν μέσα από μια γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει τέσσερα ντίζελ και τέσσερα σύνολα βενζίνης,  με την ισχύ να εκτείνεται από τους 150 PS μέχρι τους 374 PS. Στην κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται η M3. 

Tέλος, όπως θα περίμενε κάποιος, η γερμανική εταιρεία θωρακίζει την ανανεωμένη BMW 3 Series με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, ενεργό cruise control και σύστημα προειδοποίησης και διατήρησης λωρίδας. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει head-up display σύστημα Driving Assistant Professional, και το σύστημα Parking Assistant Plus

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube