BMW M3 Touring: Η ιστορία του πρώτου πρωτότυπου [video]

BMW M3 Touring: Η ιστορία του πρώτου πρωτότυπου [video]

Τι ακούγεται σαν Μ3, κινείται σαν Μ3, μοιάζει με Μ3 αλλά ταυτόχρονα κουβαλάει έναν έξτρα όγκο πίσω, για όσους θέλουν να διατηρήσουν τον οικογενειακό χαρακτήρα του μοντέλου;

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για Touring εκδόσεις μόνο της Μ5. Και αυτές σε δύο γενιές της, τις Ε34 και Ε61. Πλέον ένα νέο μοντέλο Touring με τη σφραγίδα της Μ γεννιέται. Ο Christian Karg, υπεύθυνος για τις εκδόσεις Μ, αναλαμβάνει αρχικά σαν οικοδεσπότης να μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από τη νέα έκδοση της BMW Μ3 Touring σε ένα χορταστικό video. 

Η όλη ιδέα, όπως φαίνεται, ξεκίνησε από μία παρέα εξελικτών, το χειμώνα του 2019, στα πλαίσια ενός γύρου δοκιμών, στις παγωμένες εκτάσεις της Σουηδίας. Η πρόταση για ένα νέο Touring μοντέλο Μ προέκυψε σχεδόν φυσικά. Και οι δυνατότητες των υπό εξέλιξη Μ3 και Μ4, κούμπωναν ιδανικά στο όλο εγχείρημα. Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις, στο σύστημα κίνησης, ακόμα και στην τετρακίνηση.

Τεχνικές δυσκολίες υπήρξαν, τίποτα όμως τόσο σοβαρό που να μην μπορεί να ξεπεραστεί. Από τη στιγμή που το όλο σχέδιο για την κατασκευή μίας τέτοιας έκδοσης έδειχνε εφικτό, ενεπλάκησαν οι υπεύθυνοι και άλλων τομέων να δουλεύουν άτυπα επάνω σε αυτό. Γρήγορα βρέθηκε ένα όχημα δοκιμών από την τελευταία γενιά της Μ3 (G80), και λίγο αργότερα μία τριάρα Touring, προηγούμενης γενιάς (G21). Αμφότερα τα έγδυσαν και άρχισαν ένα παράξενο πάντρεμα. Το στήσιμο ενός νέου αυτοκινήτου.

Το μπροστινό μέρος, όπως φαντάζεστε, δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Το όλο θέμα ξεκινούσε πίσω από το C pillar, την πίσω κολώνα, όπου έπρεπε να προστεθεί ένας επιπλέον όγκος. Η όλη αφήγηση, η οποία προχωράει με τις προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων που υλοποίησαν το project, αποκαλύπτει αρκετές από τις αθέατες λεπτομέρειες αυτού. Μέχρι που ήρθε η στιγμή το «Bielefeld», όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούσαν, να πάρει την επίσημη έγκριση για παραγωγή. Αντιστοίχως, να λάβει και επίσημο εσωτερικό κωδικό, G81. 

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε ολόκληρη την πληροφορία, απευθείας από την πηγή. Είναι λίγο μεγάλο, στα 9:20’ αλλά η άποψή μας είναι πως αξίζει τον χρόνο.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube