Επίσημο: Ανανεωμένο Audi RS 4 Avant [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi RS 4 Avant [video]

Η κορυφαία έκδοση του Α4 με απόδοση 450 PS αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση.

Δύο χρόνια μετά από την πρεμιέρα του RS 4 Avant (B9) η Audi παρουσιάζει το πρώτο του facelift με το οποίο ολοκληρώνεται η ανανέωση της γκάμας του A4.

Audi

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην εμφάνιση εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα που περιλαμβάνει φαρδύτερη γρίλια Singleframe με κυψελωτό μοτίβο, μονές πλευρικές εισαγωγές αέρα και νέα φωτιστικά σώματα (προαιρετικά Matrix LED με φιμέ κρύσταλλα).

Στο προφίλ, η σιλουέτα του RS 4 Avant παραμένει η ίδια, με τα χαρακτηριστικά φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά (+30 mm) που προδίδουν τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου wagon, και νέα σχέδια τροχών 19" και 20". Για τις λεπτομέρειες στη γρίλια, τα εμβλήματα, τα πλαίσια των παραθύρων και τις εισαγωγές αέρα, η Audi προσφέρει τα πακέτα gloss black, matt aluminum και carbon.

Στο πίσω μέρος οι διαφορές περιορίζονται στα φωτιστικά σώματα που προέρχονται από το ανανεωμένο A4 Avant, ενώ η διακριτική αεροτομή, οι δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης (προαιρετική εξάτμιση RS sport με μαύρες απολήξεις) και ο διαχύτης παραμένουν ίδια.

Audi

Κάτω από το καπό του RS 4 Avant παραμένει ο twin-turbo κινητήρας V6 2.9 TFSI με απόδοση 450 PS και 600 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου tiptronic 8 σχέσεων και με τη βοήθεια του συστήματος τετρακίνησης quattro (έως και 70% στον εμπρός άξονα ή έως και 85% στον πίσω άξονα). Προαιρετικά διατίθεται και σπορ διαφορικό για ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,1" με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 280 km/h με το προαιρετικό RS dynamic package. Η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP φτάνει τα 9,2 lt/100km και οι εκπομπές CO2 στα 208 g/km.

Audi

Στο εσωτερικό, το μοντέλο απέκτησε νέα οθόνη αφής 10,1" που φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit και το προαιρετικό head-up display. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι γνώριμη με τα σπορ καθίσματα, τα φωτιζόμενα πατήματα των μαρσπιέ και το flat-bottom τιμόνι με επένδυση από Alcantara και τα αλουμινένια paddles αλλαγής σχέσεων.

Επιπλέον, μέσα από το Audi drive select και το νέο πλήκτρο "RS Mode" στο τιμόνι, ο οδηγός έχει πρόσβαση στις λειτουργίες RS1 και RS2 (εκτός των κλασσικών comfort, auto, dynamic) που επηρεάζουν το κιβώτιο, τον κινητήρα, το ESC, το τιμόνι, την ανάρτηση, το σπορ διαφορικό και τον ήχο. Ο εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει πάνω από 30 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων το adaptive cruise assist με λειτουργία stop & go.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, ο χώρος αποσκευών των 495 λίτρων μπορεί να φτάσει τα 1.495 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Προαιρετικά διατίθεται αισθητήρας για το άνοιγμα της πίσω πόρτας και ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος.

Audi

Η στάνταρ ανάρτηση RS sport είναι χαμηλωμένη κατά 7mm σε σχέση με το S4 Avant, ενώ η ενεργή ανάρτηση RS sport plus με Dynamic Ride Control είναι προαιρετική.

Η Audi προσφέρει επίσης το σύστημα διεύθυνσης dynamic steering που ανάλογα με την ταχύτητα και τις συνθήκες, αλλάζει την αίσθηση του τιμονιού.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από διάτρητους δίσκους 375 mm εμπρός και 330 mm πίσω, με εξαπίστονες δαγκάνες RS, ενώ προαιρετικά διατίθενται κεραμικοί δίσκοι 400 mm στον εμπρός άξονα.

Audi RS 4

Η τιμή του RS 4 Avant στην ευρωπαική αγορά θα ξεκινά από τα 81.400 ευρώ, ενώ τα πρώτα μοντέλα θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube