Η Volkswagen αναστέλλει την παραγωγή δύο ηλεκτρικών

Η Volkswagen αναστέλλει την παραγωγή δύο ηλεκτρικών

Η Volkswagen μόλις ανακοίνωσε την προσωρινή παύση της παραγωγής των ID.3 και Cupra Born σε δύο γερμανικά εργοστάσια, στο Zwickau και στη Δρέσδη. Πάντα για το ίδιο λόγο: Χαμηλή ζήτηση για τα ηλεκτρικά του ομίλου.

Volkswagen

Ο Όμιλος Volkswagen αναγκάζεται να σταματήσει για άλλη μια φορά την παραγωγή ορισμένων ηλεκτρικών μοντέλων του.

Αυτή τη φορά πρόκειται για δύο γερμανικά εργοστάσια, αυτά στο Zwickau και στη Δρέσδη. Το Volkswagen ID.3 και το Cupra Born είναι τα δύο μοντέλα που επηρεάζονται από αυτήν την προσωρινή διακοπή. Ένα νέο σημάδι αδυναμίας στον Όμιλο Volkswagen στο τέλος της χρονιάς.

Την αρρυθμία στην παραγωγή των εργοστασίων του Ομίλου Volkswagen στο Zwickau και στη Δρέσδη επηρεάζουν η έλλειψη ηλεκτροκινητήρων και χαμηλή ζήτηση από τους καταναλωτές

Volkswagen

Η γερμανική φίρμα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα λεπτή θέση. Αυτό το καλοκαίρι, η Volkswagen είχε ήδη σταματήσει την παραγωγή ορισμένων από τα ηλεκτρικά μοντέλα της στο Zwickau. Μια κατάσταση που θα μπορούσε ακόμη και να αναγκάσει τον Γερμανό κατασκευαστή να κλιμακώσει την περικοπή θέσεων εργασίας στο μεγαλύτερο εργοστάσιό του που είναι επιφορτισμένο και με την παραγωγή επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν απολυθεί 269 εργαζόμενοι.

Εκπρόσωπος του εργοστασίου είπε ότι «οι συμβάσεις σχεδόν 500 έκτακτων εργαζομένων δεν θα παραταθούν το επόμενο έτος». Ο Thomas Schäfer, επικεφαλής της φίρμας Volkswagen, παίζει το χαρτί της διαφάνειας έναντι των εργαζομένων στα γερμανικά εργοστάσια. Προειδοποιώντας τους συγκεκριμένα για «σημαντικές μειώσεις» που θα ακολουθήσουν.

Volkswagen

Ως εκ τούτου, διοργανώνεται συνάντηση αυτήν την εβδομάδα για την αντιμετώπιση «κρίσιμων ζητημάτων» που περιλαμβάνουν «αυτά που αφορούν το προσωπικό», σύμφωνα με εκπρόσωπο της φίρμας. Στην πραγματικότητα, ο ευρωπαϊκός αυτοκινητικός κολοσσός αντιμετωπίζει δύο μεγάλα προβλήματα εδώ και αρκετούς μήνες: Έλλειψη ηλεκτροκινητήρων και χαμηλή ζήτηση από τους καταναλωτές.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα μικρά Volkswagen ID.3 και Cupra Born δεν επηρεάζονται από την έλλειψη ηλεκτροκινητήρων, αλλά από την έλλειψη ζήτησης. ID.3 και Born εξοπλίζονται με τον παραδοσιακό κινητήρα, αυτόν με ισχύ 150 kW και ροπή 310 Nm, και όχι τον νέο ηλεκτροκινητήρα APP550. Σε αυτόν τον τελευταίο είναι που υπάρχουν τα προβλήματα εφοδιασμού.

Volkswagen

Εξ αυτής της έλλειψης, τα Audi Q4 e-tron, Audi Q4 Sportback e-tron, ID.4 και ID.5 επηρεάζονται άμεσα, καθώς, η παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων στη μονάδα του Kassel είναι πολύ περιορισμένη. Ύστερα από τρεις εβδομάδες διακοπής λειτουργίας, η παραγωγή που είχε σταματήσει στη Γραμμή 2 στο Zwickau (αυτή που αφορά τα VW ID.4, ID.5, Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron) ξεκίνησε πάλι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube