Στην Ελλάδα τα VW ID.5 και ID.5 GTX

Στην Ελλάδα τα VW ID.5 και ID.5 GTX

Τα νέα VW ID.5 και ID.5 GTX έφτασαν στη χώρα μας, με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές και τις εκδόσεις στις οποίες είναι διαθέσιμα.

Τα VW ID.5 και ID.5 GTX είναι οι νεότερες προσθήκες στην ηλεκτρική γκάμα της Kosmocar, επίσημου αντιπρόσωπου των γερμανικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Το νέο VW ID.5 βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του γερμανικού ομίλου και μοιράζεται πολλά μηχανικά μέρη με το ID.4 με τα δύο μοντέλα να έχουν το ίδιο μήκος και μεταξόνιο. Στον τομέα της εμφάνισης το ID.5 ξεχωρίζει κυρίως από την πιο χαμηλή οροφή του που του χαρίζει ένα πιο κουπέ στιλ.

Περνώντας στο εσωτερικό η VW υπόσχεται ότι έχει κάνει χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και παρά τη κουπέ σχεδίαση της οροφής, ο χώρος για τους πίσω επιβάτες είναι άπλετος. Ο υπόλοιπος σχεδιασμός της καμπίνας του ID.5 παραμένει απαράλλαχτος σε σχέση με το αδελφό του μοντέλο. O όγκος του χώρου αποσκευών του ID.5 είναι 549 lt. Όταν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι αναδιπλωμένες, ο όγκος φτάνει τα 1.561 lt. Το ID.5 μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ με το προαιρετικό πακέτο Assistance Plus. 

VW ID.5

Ο οδηγός αντικρίζει μπροστά του μια οθόνη διαγωνίου 5,3" η οποία ελέγχεται από τα χειριστήρια αφής που βρίσκονται πάνω στο πολυλειτουργικό τιμόνι. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment διαγωνίου 12". Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το Infotainment Package που συνδυάζει ασύρματη φόρτιση, Android Auto, Apple CarPlay και θύρες USB-PD (Power Delivery).Οι θύρες μπορούν να φορτίσουν συσκευές όπως φορητοί υπολογιστές, με ισχύ έως και 45 Watt. Το πακέτο Infotainment περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία πλοήγησης και τις υπηρεσίες We Connect Plus, οι οποίες συνδέουν το ID.5 με το smartphone του ιδιοκτήτη. 

Το ηλεκτρικό κουπέ SUV της VW διακοσμεί τη καμπίνα του με εσωτερικό φωτισμό ambient 10 διαφορετικών χρωμάτων. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται προβολείς LED εμπρός και πίσω, με τους αγοραστές να μπορούν να αναβαθμίσουν σε φώτα matrix LED εμπρός και τρισδιάστατα φώτα πίσω επιλέγοντας το πακέτο Design. Tο τελευταίο είναι στάνταρ στο ID.5 GTX.

VW ID.5

Παράλληλα, η λειτουργία επιλογής προφίλ οδήγησης είναι στάνταρ σε όλα τα ID.5. Ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκινητήρων και του συστήματος διεύθυνσης διαλέγοντας ανάμεσα στα προφίλ Eco, Comfort, Sport και Individual. Στο προφίλ Sport, ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας του ID.5 GTX είναι πάντα ενεργοποιημένος, ενώ το GTX διαθέτει και το οδηγικό προφίλ Traction, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για χαμηλές ταχύτητες σε ολισθηρό έδαφος. 

Το ID.5 λανσάρεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις οι οποίες συνδυάζονται με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77kWh. Το ID.5 Pro Performance αποδίδει 204 PS και 310 Nm. Το σπριντ για τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,4" και η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 160 km/h, με τo εργοστάσιο να υπόσχεται αυτονομία 520 km. Στη κορυφή της γκάμας βρίσκεται το ID.5 GTX που κινείται από δυο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) προσφέροντας του συνδυαστική ισχύ 299 PS και 460 Nm ροπής. Το 0-100 km/h διαρκεί 6,3" και η τελική είναι περιορισμένη στα 180 km/h. Η VW υπόσχεται αυτονομία 490 km.

H τιμή εκκίνησης του VW ID.5 στη χώρα μας είναι €51.600, με το ID.5 GTX να ξεκινά από τα €58.300.

Νέο VW ID.5
Έκδοση Τιμή
Pro+ €51.600
ID.5 GTX €58.300

 

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube