Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.Roc θα αντικαταστήσει το T-Roc

Το ηλεκτρικό Volkswagen ID.Roc θα αντικαταστήσει το T-Roc

Μια κατάθεση εμπορικού σήματος στην Ισλανδία αποκάλυψε ότι το μέλλον του T-Roc είναι ηλεκτρικό.

Volkswagen ID.Roc

Μια κατάθεση εμπορικού σήματος στην Ισλανδία αποκάλυψε ότι το επόμενο T-Roc θα ονομάζεται Volkswagen ID.Roc κι όπως συμβαίνει με όλα τα ID., θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Η ανακάλυψη του Volkswagen ID.Roc έγινε από το CarBuzz, το οποίο ξετρύπωσε το εμπορικό σήμα που κατατέθηκε στο Ισλανδικό Διεθνές Γραφείο Ιδιοκτησίας.

Η Volkswagen εξηλεκτρίζεται, οπότε τι πιο λογικό από το T-Roc να γίνει ID.Roc;

Σε αντίθεση με ορισμένα εμπορικά σήματα που είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν, όπως τα οκτώ νέα ονόματα της VW, το ID.Roc δεν αφήνει αμφιβολίες. Θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του τρέχοντος T-Roc, του τόσο επιτυχημένου B-SUV.

Volkswagen ID.Roc

Το πρόθεμα ID. χρησιμοποιείται από τη γερμανική εταιρεία για να υποδηλώσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο, όπως φαίνεται σε τόσα και τόσα μοντέλα. Το ID.3, το ID.4, το ID.5, το ID.7 και το ID. Buzz, ενώ το επίθημα Roc είναι απευθείας μεταφορά από το σημερινό T-Roc.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen ID.3 GTX, πισωκίνητο ηλεκτρικό GTI με 326 ίππους

Το τρέχον T-Roc βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A1, κοινή σε πάρα πολλά μοντέλα του ομίλου. Κάποια δεν εισάγονται στην πατρίδα μας, ενώ άλλα είναι πολύ γνωστά, όπως το SEAT Ateca και το Škoda Karoq.

Volkswagen ID.Roc

Η ηλεκτρική έκδοση όμως θα χρησιμοποιεί μια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα. Άραγε θα βασίζεται στην υπό εξέλιξη καινούργια MEB II ή θα αξιοποιήσει την υπάρχουσα MEB που χρησιμοποιείται στο ID.4;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: VW T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG f/l

Αν επιλέξει τη δεύτερη λύση, σημαίνει ότι θα είναι πιο προσιτό, αφού πρόκειται για υπάρχουσα τεχνολογία που έχει αποσβέσει κάμποσο από το κόστος εξέλιξής της. Κι ότι η πώλησή του μπορεί να αρχίσει νωρίτερα. Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Audi σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρικό Q2 που αναμένεται να καταφτάσει το 2027.

Volkswagen ID.Roc

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audi, Gernot Döllner, να αναφέρει ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση σε ποια πλατφόρμα θα βασίζεται. 

Ο όμιλος Volkswagen είναι ο πρώτος διδάξας στις οικονομίες κλίμακος και γνωρίζει πώς να αξιοποιεί στο έπακρο μια πλατφόρμα σε πολλαπλά μοντέλα. Επομένως, θα ήταν λογικό να περιμένουμε το νέο Volkswagen ID.Roc επίσης το 2027.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube