Γιατί η Volkswagen κατοχυρώνει ελληνικά ονόματα και λέξεις;

Γιατί η Volkswagen κατοχυρώνει ελληνικά ονόματα και λέξεις;

Η εταιρεία του Wolfsburg κατοχυρώνει οκτώ νέα ονόματα, τα μισά από τα οποία αναφέρονται στην ελληνική γλώσσα.

Volkswagen

Η Volkswagen κατοχύρωσε πρόσφατα οκτώ νέα ονόματα για να τα χρησιμοποιήσει στα μοντέλα της. Τα περισσότερα στο Γερμανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων (DPMA), ενώ λίγα κατατέθηκαν στα αντίστοιχα τμήματα του Μεξικού και της Χιλής.

Υποδεικνύοντας πιθανώς ότι η Volkswagen σκοπεύει να υιοθετήσει αυτά τα νέα ονόματα σε μοντέλα της που προορίζονται για τις τοπικές αγορές.

Επέλαση ελληνικών λέξεων για τα μοντέλα της Volkswagen, τι να συμβολίζουν άραγε;

Airon, Angra, Hera, Tempus, Tera, Therion, Thron και Tukan είναι οι οκτώ επιλεγμένες λέξεις. Η «Ήρα», το «Θηρίο», το «Τέρας» κι ο «Θρόνος» δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις, αφού είναι γνωστά σε όλους μας.

Volkswagen

Το «Airon» φαίνεται να μην έχει σαφή σημασία, αλλά η λέξη «Ayron» είναι όνομα που σημαίνει «βουνό δύναμης». Το «Angra» είναι πολύ πιο ενδιαφέρον καθώς έχει πολλαπλές ερμηνείες. Στα Πορτογαλικά, η λέξη σημαίνει είσοδος, όρμος ή κόλπος. Στα αρχαία νορβηγικά, σημαίνει θλίψη, ταραχή ή αγωνία.

Είναι επίσης ένα γένος εντόμων κι είδος ψαριού, καθώς και το όνομα ενός βραζιλιάνικου power metal συγκροτήματος. Επίσης, το «Angra Mainyu» είναι το όνομα ενός δαιμονικού πνεύματος στη Ζωροαστρική θρησκεία.

Volkswagen

Όλα αυτά ακούγονται συναρπαστικά, αλλά ίσως η Volkswagen να έχει κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό της. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, μια εταιρεία που ονομαζόταν Angra Industria e Comercio de Carrocerias παρήγαγε ένα σπορ buggy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ziovas Bugster: Σκαραβαίος roadster από ελληνικά χέρια

Χρησιμοποιούσε αερόψυκτα μηχανικά μέρη της VW κι αμάξωμα από υαλοβάμβακα, οπότε ίσως η VW σκοπεύει να αναβιώσει το μοντέλο στη Βραζιλία, όπου κατασκευάστηκε το πρωτότυπο.

Volkswagen

Το «Tempus» είναι λατινική λέξη και σημαίνει τέμπο, χρόνος. Όλα τα ονόματα έχουν πολλαπλές σημασίες εκτός από τον «Θρόνο» και το «Tukan», εναλλακτικό τρόπο γραφής για το «Toucan». Ένα νεοτροπικό πτηνό της οικογένειας Ramphastidae, με χαρακτηριστικά μεγάλο ράμφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρεμιέρα για την ολοκαίνουργια, ηλεκτρική Lancia Ypsilon

Όπως συμβαίνει και με άλλες εταιρείες, κατεξοχήν τη Lancia, ελληνικά ονόματα από τη Μυθολογία και γενικότερα ελληνικές λέξεις και γράμματα τρυπώνουν στα βαφτίσια νέων μοντέλων. 

Volkswagen

Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψουμε αν και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι οκτώ λέξεις. Οι πέντε πάντως ξεκινούν από το γράμμα Τ και δεδομένου ότι τα περισσότερα crossover και SUV της Volkswagen έχουν ονόματα που ξεκινούν από το ίδιο γράμμα, είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτά τα ονόματα δεν θα εμφανίζονται σε σεντάν ή χάτσμπακ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube