Volkswagen ID.3 GTX, πισωκίνητο ηλεκτρικό GTI με 326 ίππους

Volkswagen ID.3 GTX, πισωκίνητο ηλεκτρικό GTI με 326 ίππους

Η καυτή έκδοση του πισωκίνητου χάτσμπακ της Volkswagen έχει περισσότερη ροπή από το Golf R.

Περιμέναμε χρόνια το Volkswagen ID.3 GTX, τη γρήγορη έκδοση του ID.3. Πρώτα εμφανίστηκε το Cupra Born, ένας πιο σπορτίφ κλώνος του γερμανικού χάτσμπακ και πλέον το ηλεκτρικό GTI είναι εδώ.

49 χρόνια αφότου η Volkswagen αποκάλυψε το πρώτο της Golf GTi, δεν ονομάζει GTI το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 GTX αλλά είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει.

Πισωκίνητο hot hatch με 326 ίππους και 585 Nm, αυτό είναι το Volkswagen ID.3 GTX!

Τα αρχικά πλάνα έκαναν λόγο για τετρακίνηση με δύο ηλεκτρομοτέρ και 333 ίππους. Τελικά, η ιπποδύναμη είναι σχεδόν ταυτόσημη στα 326 PS, αλλά υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας κι όπως σε όλα τα υπόλοιπα ID.3, κινεί τους πίσω τροχούς.

Volkswagen ID.3 GTX

Το ID.3 GTX αφορά στην πραγματικότητα δύο εκδόσεις. Η βασική με την επωνυμία σκέτο GTX έχει τον APP550 ηλεκτροκινητήρα των 286 ίππων που φορούν πλέον το ID.4 και το Audi Q4.

Αρκούν για να του προσδώσουν 0-100 kmh σε 6,0. Έχουμε πλέον συνηθίσει σε χαμηλότερα νούμερα από τα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά είναι σαφώς ταχύτερο από τα 7,3” που ήθελε το μέχρι πρόσφατα πιο δυνατό ID.3 των 204 ίππων. Είναι μάλιστα ταχύτερο κι από το προσθιοκίνητο Golf GTI Mk8.5 των 265 ίππων, το οποίο χρειάζεται 6,2.

Volkswagen ID.3 GTX

Η Volkswagen καμαρώνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει ακαριαία τη μέγιστη ώθηση μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, επομένως είναι πιθανό να το αισθάνεστε ακόμα πιο γρήγορο από ό,τι υποδεικνύουν οι αριθμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται ηλεκτρικό VW Golf GTI το 2026

Οι 326 ίπποι ανήκουν στο Volkswagen ID.3 GTX Performance. Έχει την ίδια ροπή (545 Nm) με το βασικό GTX, αλλά χρειάζεται 5,6για το σπριντ στα 100 km/h.

Volkswagen ID.3 GTX

Κι ενώ η τελική ταχύτητα των 180 km/h του GTX είναι βελτιωμένη σε σχέση με την ηλεκτρονικά περιορισμένη των 160 km/h του κανονικού ID.3, το Performance θα σταματήσει να επιταχύνει στα 200 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηλεκτρικό Volkswagen Golf θα εξαφανίσει το ID.3

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την ίδια μπαταρία των 79 kWh που προσφέρει αυτονομία 600 km και μπορεί να φορτιστεί έως τα 175 kW. Όμως, μόνο το GTX Performance έχει τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ DCC.

Volkswagen ID.3 GTX

Σε αντίθεση με το πομπώδες και φανταχτερό πρωτότυπο ID.X, το GTX παραγωγής δεν βροντοφωνάζει για τις επιδόσεις του και δεν διαφέρει και τόσο πολύ από το απλό ID.3.

Έχει ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα, ζάντες 20 ιντσών, μαυρισμένες κολόνες οροφής και καθρέπτες. Στο εσωτερικό, ίσως να περιμένατε καρό ταπετσαρίες στο μοτίβο των θερμικών GTI. Θα πρέπει να αρκεστείτε σε κόκκινες ραφές και λογότυπα GTX, στο τιμόνι και στα προσκέφαλα.

Αν θέλετε κάτι πιο φαντεζί, υπάρχει η αντίστοιχη VZ έκδοση του CUPRA Born με τα ίδια μηχανικά μέρη και πιο σπορτίφ εμφάνιση.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube