Το ID.7 GTX Tourer είναι το ισχυρότερο στέισον Volkswagen ever

Το ID.7 GTX Tourer είναι το ισχυρότερο στέισον Volkswagen ever

Διαθέτει τετρακίνηση από δύο κινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 340 ίππους.

Το ID.7 GTX Tourer αποτελεί το ισχυρότερο στέισον της Volkswagen όλων των εποχών. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 340 ίππους, με τον πίσω APP550 να αποδίδει 286 και τον μπροστινό 109 ίππους.

Η γερμανική μάρκα δηλώνει ότι υπό κανονικές συνθήκες, το ID.7 GTX Tourer λειτουργεί ως πισωκίνητο κι ότι ο μπροστινός ηλεκτρονικός κινητήρας ενεργοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο σε κλάσματα δευτερολέπτου. 

Και στέισον και ταχύτατο κι ηλεκτρικό. Το Volkswagen ID.7 GTX Tourer επιμένει ότι κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

Πέρα από την προφανή βελτίωση στις επιδόσεις, τα δύο ηλεκτρομοτέρ απογειώνουν τη δυνατότητα ρυμούλκησης του ID.7 GTX Tourer.

ID.7 GTX Tourer

Ανέρχεται πλέον στα 1.400 kg, από τα 1.000 του μονοκινητήριου πισωκίνητου ID.7 Tourer που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Ενώ το μικρότερο μοντέλο προσφέρεται και με μπαταρία 77 kWh στη βασική του έκδοση, το GTX φοράει κατευθείαν τη μεγαλύτερη των 86 kW. Μπορεί να φορτίσει με ρυθμό έως και 200 kW, κάτι που του επιτρέπει να γεμίσει την μπαταρία του από το 10 έως το 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το VW ID.7 έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά [video]

Δεν αναφέρεται η μέγιστη αυτονομία, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι λιγότερο αποδοτικό από το πισωκίνητο μοντέλο. Το τελευταίο, στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία, μπορεί να καλύψει 685 km κατά WLTP, οπότε λογικά το GTX θα βρίσκεται πέριξ των 650 km.

ID.7 GTX Tourer

Παραδόξως, η VW δεν παρέχει λεπτομέρειες ούτε σχετικά με τις επιδόσεις. Υπολογίζουμε ότι η επιτάχυνση για το 0-100 km/h θα βρίσκεται στο εύρος των έξι δευτερολέπτων. Είτε ψηλά 5άρια είτε χαμηλά 6άρια, δεδομένου ότι το σεντάν ID.7 των 286 ίππων χρειάζεται 6,5".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen ID.3 GTX, πισωκίνητο ηλεκτρικό GTI με 326 ίππους

Όπως και με το ID.3 GTX που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα, το ID.7 GTX Tourer υιοθετεί μια ελαφρώς πιο σπορ εμφάνιση με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, γυαλιστερές μαύρες πινελιές και μοναδικές ζάντες. Στον βασικό εξοπλισμό φοράει διάσταση 20 ιντσών, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο σετ 21 ιντσών.

ID.7 GTX Tourer

Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με κόκκινες πινελιές, καθώς και λογότυπα GTX στα καθίσματα και στο τιμόνι. Ο αγοραστής δεν θυσιάζει καθόλου πρακτικότητα επιλέγοντας το GTX, καθώς έχει την ίδια χωρητικότητα πορτμπαγκάζ στα 545 lt με το τυπικό ID.7 Tourer.

Το ίδιο ισχύει κι όταν διπλώσετε τα πίσω καθίσματα, αυξάνοντας τον μέγιστο όγκο αποσκευών στα 1.714 lt.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube