Γιατί η Ferrari δοκιμάζει μυστικά το Tesla Model S Plaid;

Γιατί η Ferrari δοκιμάζει μυστικά το Tesla Model S Plaid;

Το Μαρανέλο πραγματοποιεί μυστικές δοκιμές με ένα Tesla Model S Plaid, τι θέλουν να ανακαλύψουν;

Τέτοια εποχή πέρσι, η Toyota αποσυναρμολόγησε ένα Tesla Model Y. Λίγο αργότερα, η Lamborghini δοκίμαζε ένα Tesla Model X Plaid, μάλλον για να πάρει ιδέες για τη Lanzador. Τώρα, ένα Tesla Model S Plaid μπαινοβγαίνει στο Μαρανέλο, τι θέλει να ανακαλύψει άραγε η Ferrari;

Τα δημιουργήματα του Elon Musk χαίρουν άκρας εκτίμησης στους κύκλους της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν κάποιος θέλει να φτάσει στην κορυφή, οφείλει να ξεπεράσει τους πρωτοπόρους. 

Η Ferrari θέλει να τελειοποιήσει το πρώτο της ηλεκτρικό και προσπαθεί να αντλήσει γνώση κι έμπνευση από τους καλύτερους

Κάπως έτσι, ένα Tesla Model S Plaid δοκιμάζεται αυτές τις μέρες στα κεντρικά της Ferrari και το συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός. Στο βασικό λευκό χρώμα και με τις εργοστασιακές 19άρες ζάντες, που χαρίζουν επιπλέον 95 km αυτονομίας έναντι των έξτρα των 21 ιντσών που φέρει το Track Package.

Tesla Model S Plaid

Οι δοκιμές δεν μπορούν παρά να σχετίζονται με την επικείμενη παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου των Ιταλών. Ήδη η Ferrari εξηλεκτρίζει την γκάμα της. Με δημοσίευμά μας τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέραμε ότι ανά διαστήματα, οι πωλήσεις των υβριδικών Ferrari ξεπερνούσαν αυτές των θερμικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Ferrari θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα μέσα στο 2024

Εν τέλει, για όλο το 2023, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αφορούν το 44% των συνολικών πωλήσεων, ενώ μέχρι το 2030, το Μαρανέλο υπολογίζει ότι οι EV ταξινομήσεις θα αφορούν το 40 με το 50% του συνόλου. Ένα 20% θα είναι αμιγώς θερμικές κι οι υπόλοιπες υβριδικές.

Tesla Model S Plaid

Η Ferrari βασίζει λοιπόν πολλά στο πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. Πίσω στο 2021, όταν η Ferrari ήταν σε αναζήτηση του επόμενου CEO της, με μια ασυνήθιστη κίνηση στράφηκε στον κόσμο της πληροφορικής κι όχι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Mr. Ferrari οδήγησε το νέο EV, «του άρεσε πολύ» [video]

Τώρα, ο Benedetto Vigna ενσωματώνει μυστικά από τον κόσμο της πληροφορικής στην εξέλιξη του πρώτου της EV και μες στη χρονιά θα εγκαινιάσει μια νέα πτέρυγα του εργοστασίου. Το νέο «e-building» θα κατασκευάζει τόσο ηλεκτρικά, όσο κι υβριδικά μοντέλα και περιμένει την πρώτη ηλεκτρική Ferrari, που θα αρχίσει να παράγεται στα τέλη του 2025.

Tesla Model S Plaid

Συνδυάστε όλα τα παραπάνω με το γεγονός ότι η Ferrari δοκιμάζει ενδελεχώς το Tesla Model S Plaid των 1.020 PS και καταλαβαίνετε πόσο σοβαρά παίρνει την ηλεκτροκίνηση. Ειδικά από τη στιγμή που νιώθει την καυτή ανάσα της Lamborghini των 1.360 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube