Ο Mr. Ferrari οδήγησε το νέο EV, «του άρεσε πολύ» [video]

Ο Mr. Ferrari οδήγησε το νέο EV, «του άρεσε πολύ» [video]

«Μου άρεσε πολύ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, για την οδήγηση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της θρυλικής μάρκας από το Μαρανέλο.

Benedetto Vigna Ferrari

Η Ferrari σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το 2025. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Benedetto Vigna, έχει ήδη οδηγήσει ένα πρωτότυπο της Ferrari EV και «του άρεσε πολύ».

Ο νέος CEO αποκάλυψε ότι οδήγησε το πρωτότυπο σε μια συνέντευξη στο Bloomberg Television. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε αναλυτικές λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, καθώς ο Vigna αρνήθηκε να κοινοποιήσει περισσότερα στοιχεία.

O Mr. Ferrari οδήγησε την πρωτότυπη Ferrari EV και του άρεσε και μάλιστα πολύ! Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα ενσωματώνει τις πραγματικές αξίες μιας Ferrari.

Ο Vigna διευκρίνισε ότι η ιταλική μάρκα έχει μια πολύ συγκεκριμένη, λεπτομερή και χρονοβόρα διαδικασία στην εξέλιξη νέων μοντέλων. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Ferrari έχει ήδη την δυνατότητα να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού πρόσφατα ολοκλήρωσε τις εργασίες για το e-building της, όπως αναφέρεται εσωτερικά η νέα γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Benedetto Vigna Ferrari EV

Η Ferrari έχει εκπονήσει ένα πλάνο για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού των μοντέλων εσωτερικής καύσης που θα παράγει. Σκοπεύει τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αποτελούν το 60% των πωλήσεών της έως το 2026 και το 80% έως το 2030.

Ωστόσο, με τη βοήθεια των e-fuels, ευελπιστεί να διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους εκθεσιακούς της χώρους για κάμποσα ακόμα χρόνια. Μέχρι το 2030 θα συνεχίσει να πουλά μοντέλα με θερμικούς κινητήρες που δεν θα έχουν την παραμικρή υβριδική υποβοήθηση, καθώς και μια επιλογή plug-in hybrid μοντέλων, όπως η 296GTB. Και βέβαια, οι Ferrari EV θα έχουν κλείσει ήδη μια 5ετία πωλήσεων.

Benedetto Vigna Ferrari EV

Μαζί με άλλες μάρκες υπεραυτοκίνητων, οι Ιταλοί άσκησαν επιτυχώς πιέσεις ώστε να τους επιτραπεί να υιοθετήσουν την ηλεκτρική ενέργεια αργοπορημένα σε σχέση με την υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία. 

Δυστυχώς, οι λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας παραμένουν ελάχιστες. Ωστόσο, μια κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να ενσωματώνει μια «συσκευή αναπαραγωγής ήχου». Εξωτερικά ηχεία θα παράγουν αυθεντικό ήχο κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ίσως μάλιστα υπάρχει επιλογή μεταξύ διάφορων V6, V8 και κυρίως των αγαπημένων V12 του Μαρανέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube