Για την πίστα, Tesla Model S Plaid Track Package [video]

Για την πίστα, Tesla Model S Plaid Track Package [video]

Οι Καλιφορνέζοι προσφέρουν ένα Πακέτο Πίστας που θα μετατρέπει το Model S από αθόρυβο ντράγκστερ σε υπέρ-αποδοτικό σπόρτσκαρ των 320 km/h. Το Tesla Model S Plaid Track Package...

Tesla Model S Plaid Track Package

Το Tesla Model S Plaid αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη ηλεκτρική μπερλίνα, preimium ή όχι (στον καθένα για να κρίνει) με αφιονισμένη επιτάχυνση (0-100 km/h) και την τελική του να ανέρχεται στα 322 km/h!, χάρη στους τρεις ηλεκτροκινητήρες του που αποδίδουν 1.020 άλογα για μάζα 2.265 κιλών. Δηλαδή, 2,2 kg ανά ίππο.

Στο Tesla Model S Plaid Track Package, το κιτ των φρένων κοστίζει $15.000 και το κιτ ζάντες-λάστιχα άλλες $5.000 -και ξεχωριστά €6.000

Παρά το σπάσιμο του χρονομέτρου όμως, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού σπόρτσκαρ είναι κατά πλειονότητα -αν όχι όλα- απόντα: Τα φρένα δεν είναι αντίστοιχα ισχυρά, η ανάρτηση αποδεικνύεται πολύ μαλακή για ζοριλίκια και τα λάστιχα ακατάλληλα στο να κάνουν το αυτοκίνητα «παιχνιδιάρικο». Ελαττώματα που η Tesla επιχειρεί να διορθώσει, προσφέροντας ένα προαιρετικό Track Package το οποίο αναλαμβάνει να παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του στο Tesla Model S Plaid.

Tesla Model S Plaid Track Package

Έχοντας λοιπόν επίγνωση των αδυναμιών του μοντέλου-πυραύλου εδάφους εδάφους, η Tesla εξέλιξε μια γκάμα αξεσουάρ που θα επιτρέψει στο Tesla Model S Plaid να μην περιορίζεται στη γελοιοποίηση του ανταγωνισμού μόνο στην ευθεία. Και στη συνέχεια να βάζει την ουρά στα σκέλια στην πρώτη στροφή ή όποτε χρειάζεται να φρενάρει από… πολλά.

Το προαιρετικό Track Package αποτελείται από ένα πλήρες πακέτο σπορ εξοπλισμού: 
►Ελαφρές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών με λάστιχα Goodyear Supercar 3R σε διάσταση 285/35 εμπρός και 305/30 πίσω
►Νέοι ανθρακονημάτινοι-κεραμικοί δίσκοι φρένων 410 x 40 mm με σταθερές μονομπλόκ 6πίστονες δαγκάνες εμπρός
►Νέοι ανθρακονημάτινοι-κεραμικοί δίσκοι φρένων 410 x 32 mm με σταθερές μονομπλόκ 4πίστονες δαγκάνες πίσω

Το Track Package κοστίζει επιπλέον της βασικής τιμής, από $15.000 (πλήρες κιτ φρένων) μέχρι $20.000 (με τα ζανταρισμένα λάστιχα), σύμφωνα με το site της Tesla στις ΗΠΑ. Με την επιπλέον δυνατότητα, ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει ξεχωριστά τα τέσσερα ζανταρισμένα λάστιχα έναντι $6.000. 

Tesla Model S Plaid Track Package

Οι ενδεικτικές τιμές αναγράφονται σε δολάρια επειδή αυτό το πακέτο δεν υπάρχει ακόμα στον ευρωπαϊκό κατάλογο στην Ευρώπη, σε αντίθεση με το τιμόνι Yoke που έχει γίνει προαιρετικό. Στην περίπτωση που έρθει όμως στη Γηραιά Ήπειρο, με την τιμή του βασικού να ξεκινά από €136.490, υπολογίστε περί τα 160 χιλιάρικα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube