H Ferrari θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα μέσα στο 2024

H Ferrari θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα μέσα στο 2024

Με τους καλύτερους οιωνούς έχει ξεκινήσει το 2024 για την Ferrari, καθώς εκτός από την υπογραφή του Lewis Hamilton, ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά τρία νέα αυτοκίνητα.

Ferrari 296 gtb

Μπορεί η Ferrari να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της τεράστιας (από όλες τις απόψεις) συμφωνίας με τον Lewis Hamilton, ωστόσο οι Ιταλοί δεν σταματούν εδώ.

Τι κι αν όλα τα τρέχοντα μοντέλα της γκάμας έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες παραγωγής τους έως το 2025; Τι κι αν οι παραδόσεις εκτιμώνται ότι θα ξεκινήσουν το 2026; Το αλογάκι φαίνεται πως καλπάζει ξανά! Κι αυτό, διότι μέσα στο 2024 ετοιμάζεται να λανσάρει τρία νέα αυτοκίνητα, χωρίς πάντως να έχει αποκαλύψει την παραμικρή λεπτομέρεια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η Ferrari θα λανσάρει τρία ολοκαίνουργια αυτοκίνητα το 2024, αντικαθιστώντας μεταξύ άλλων τις LaFerrari και 812 Superfast

Ferrari LaFerrari Aperta

Σύμφωνα με την εξ Ιταλίας πληροφόρηση, το πρώτο μοντέλο που θα φέρει εντός έτους το Maranello είναι ένα hypercar, το οποίο θα αντικαταστήσει την LaFerrari, προς ώρας γνωστό με την κωδική ονομασία «F250».

Κάτω από το καπό του δεν θα βρίσκεται κάποιος V12 κινητήρας της ιταλικής φίρμας, αλλά ένας plug-in hybrid twin-turbo V6 κινητήρας που θα προέρχεται από τις 296 GTB, 296 GT3 και την αγωνιστική 499P. Στόχος της Ferrari είναι να προχωρήσει στην παραγωγή 599 κουπέ, 199 κάμπριο και 30 παραδειγμάτων της σκληροπυρηνικής έκδοσης ΧΧ. Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει η κουπέ εκδοχή, με τις ΧΧ και κάμπριο να ακολουθούν το 2027 και το 2028 αντίστοιχα.

Ferrari New Hypercar

Το επόμενο αυτοκίνητο που θα κάνει ντεμπούτο είναι πιθανότατα ο αντικαταστάτης της 812 Superfast, πνοή στο μοτέρ του οποίου θα δίνει ο θηριώδης V12 της Ferrari. Οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας είχαν αποκαλύψει πως ότι ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 μπορεί να ξεπεράσει σε επιδόσεις τον V12. Ωστόσο δεν θα ήθελαν να το κάνουν για «συναισθηματικούς λόγους».

Για το τρίτο αυτοκίνητο, δεν γνωρίζουμε τίποτα. Η για να ακριβολογούμε, ξέρουμε πως δεν θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Ferrari της ιστορίας, η επίσημη πρώτη της οποίας είναι δρομολογημένη για το 2025.

Ferrari

Συνολικά, το 2023 ήταν μία καθόλα επιτυχημένη χρονιά για την Ferrari, μιας και παρέδωσε στους πελάτες της 13.663 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σύγκριση με το 2022. Μάλιστα, για να επιβραβεύσει τους εργαζομένους της, το Maranello ανακοίνωσε πως θα ανταμειφθούν με μπόνους €13.500 για την χρονιά-ρεκόρ που ολοκληρώθηκε.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube