To Tesla Μodel Y είναι ένα έργο τέχνης, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota

To Tesla Μodel Y είναι ένα έργο τέχνης, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota

Ένα Tesla Model Y έπεσε στα χέρια των μηχανικών της Toyota οι οποίοι φυσικά το αποσυναρμολόγησαν, με στέλεχος του Ιάπωνα κατασκευαστή να παραδέχεται ότι το μοντέλο της Tesla είναι ένα «έργο τέχνης».

Tesla

Ο κολοσσός από την Ιαπωνία ήταν από τους τελευταίους κατασκευαστές που μπήκαν στο παιχνίδι των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, έχοντας μέχρι στιγμής στην γκάμα του μόνο το bZ4X. Το 2022 η Toyota πούλησε μόλις 24.466 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αντιθέτως η Tesla την ίδια χρονιά παρέδωσε 1,3 εκατ. κομμάτια.

Φυσικά, η Toyota θέλοντας και αυτή να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο από την αγορά των ηλεκτρικών, σκοπεύει εντείνει τις προσπάθειες τις γύρω από την εξέλιξη τους, λανσάροντας παράλληλα μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα μέχρι το 2026.

Tesla

Την ίδια στιγμή, οι μηχανικοί της Toyota επιθυμώντας να ανακαλύψουν τη συνταγή του κυρίαρχου κατασκευαστή ηλεκτρικών από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, αποσυναρμολόγησαν σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, ένα Model Y.

Στέλεχος της Toyota ομολόγησε ότι το Model Y είναι ένα «έργο τέχνης» και ότι η ομάδα της μάρκας έμεινε έκπληκτη κυρίως με τις διαφορές ανάμεσα στα πρώτα Model Y που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής με το σημερινό μοντέλο, παρόλο που η εμφάνιση τους είναι ίδια.

Toyota

Επιπλέον, θετική εντύπωση άφησε η προσέγγιση της Tesla που θέλει να απλοποιεί την παραγωγή των μοντέλων της μειώνοντας παράλληλα το κόστος και των αριθμό εξαρτημάτων. Οι μηχανικοί της Toyota είδαν ότι η προσέγγιση αυτή εξοικονομεί περίπου 100 kg σε κάθε αυτοκίνητο.

Tέλος, το στέλεχος της Toyota πρόσθεσε ότι η Tesla έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία γύρω από την κατασκευή των αυτοκινήτων. Οι μηχανικοί της παραδέχθηκαν ότι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα μοντέλα της Tesla έχουν σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα ηλεκτρικά της Toyota, είναι η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, η κορυφαία μπαταρία τους, η παραγωγή τους σε μονάδα σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η αρχιτεκτονική τους που καθορίζεται από λογισμικό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube