Tesla Model S Plaid: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στo 1/4 του μιλίου! [video]

Tesla Model S Plaid: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στo 1/4 του μιλίου! [video]

Η επιτάχυνση του ηλεκτρικού μοντέλου είναι εντυπωσιακή - δείτε το ρεκόρ του Jay Leno.

Το νέο Tesla Model S Plaid κατέκτησε τελικά το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο 1/4 του μιλίου με τον Jay Leno πίσω από το τιμόνι να πετυχαίνει χρόνο 9,24" με ταχύτητα εξόδου 244,6 km/h!

Η κορυφαία έκδοση Plaid του Tesla Model S που παρουσιάστηκε με την πρόσφατη ανανέωση, έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 1.034 PS, τετρακίνηση και προηγμένο torque vectoring. Παράλληλα είναι και το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.208 cd! Ως αποτέλεσμα, το ηλεκτρικό σεντάν επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε μόλις 1,99", με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 322 km/h και την αυτονομία τα 628 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Ο γνωστός παρουσιαστής και συλλέκτης αυτοκινήτων Jay Leno δήλωσε στο CNBC πως είναι μεγάλος θαυμαστής της Tesla και της αμερικανικής τεχνολογίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα  $130.000 που κοστίζει το νέο Tesla Model S Plaid είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό, όμως για να αποκτήσει κάποιος αντίστοιχες επιδόσεις θα έπρεπε να πληρώσει στην περίπτωση της Bugatti πάνω από $2,5 εκατομμύρια.

Με το νέο ρεκόρ, το ηλεκτρικό σεντάν απέδειξε πως είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε μοντέλο των Ferrari, Porsche, Lamborghini, Bugatti, Pagani, Koenigsegg κτλ. Παρόλα αυτά έχουν ήδη ανακοινωθεί δύο νέα υπεραυτοκίνητα που θα μπορούσαν να κλέψουν αυτό τον τίτλο - το ηλεκτρικό Rimac Nevera (8,62") και το υβριδικό Czinger 21C (8,1"). Ακόμα όμως και να επιβεβαιωθούν τα νούμερα που έχουν ανακοινώσει οι κατασκευαστές, το Tesla θα παραμείνει με διαφορά το ταχύτερο μοντέλο στην κατηγορία μεγέθους και τιμής.

[Πηγή: CNBC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube